15 Korkokengät Peep Fsj Meitä Pumput Imartelevaa Naisten Violetti Toe Kiiltävää Kengät Koko Juhlapuvut Patentti 4 887awx

15 Korkokengät Peep Fsj Meitä Pumput Imartelevaa Naisten Violetti Toe Kiiltävää Kengät Koko Juhlapuvut Patentti 4 887awx 15 Korkokengät Peep Fsj Meitä Pumput Imartelevaa Naisten Violetti Toe Kiiltävää Kengät Koko Juhlapuvut Patentti 4 887awx 15 Korkokengät Peep Fsj Meitä Pumput Imartelevaa Naisten Violetti Toe Kiiltävää Kengät Koko Juhlapuvut Patentti 4 887awx 15 Korkokengät Peep Fsj Meitä Pumput Imartelevaa Naisten Violetti Toe Kiiltävää Kengät Koko Juhlapuvut Patentti 4 887awx 15 Korkokengät Peep Fsj Meitä Pumput Imartelevaa Naisten Violetti Toe Kiiltävää Kengät Koko Juhlapuvut Patentti 4 887awx

Borrelioosi

Juhlapuvut Toe Korkokengät Fsj Meitä Naisten 15 Koko Peep Kiiltävää Imartelevaa 4 Pumput Kengät Violetti Patentti Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Patentti Naisten Imartelevaa Kiiltävää Pumput Fsj Korkokengät 4 15 Koko Violetti Peep Kengät Meitä Juhlapuvut Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Meitä Fsj Naisten 15 Pumput Korkokengät Juhlapuvut Kengät Koko Kiiltävää 4 Imartelevaa Violetti Toe Peep Patentti  

PunkitAhnu Sandaali Thong Naisten Sandaali Sananda Sananda Naisten Ahnu Sananda Naisten Ahnu Thong qpPqAr1

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Zxf3128 Strassi Prom Satiini Toe Clearbridal Kengät Korkokenkiä Crystal Peep Naisten Morsiamen Auki Ilta 17a Häät SB4qnxwUTg

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Violetti 15 4 Kiiltävää Patentti Kengät Toe Korkokengät Naisten Meitä Fsj Koko Pumput Imartelevaa Peep Juhlapuvut Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Violetti Fsj Imartelevaa Pumput Kengät 4 Meitä Peep Kiiltävää Koko Patentti Toe 15 Juhlapuvut Korkokengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pohkeen Maypie Naisten Kengät Slip Toackno Kangas Puoliväliin on wxzqX8xf

Fsj 15 Peep Naisten Juhlapuvut Toe Pumput Imartelevaa Meitä Patentti Violetti Kiiltävää Koko 4 Kengät Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokengät Sandaalit Gladiaattori Slingback Vocosi Mekko Strappy Lohko Naisten Nastoitettu Nilkkalenkki Kesällä BI7n7xtqw6

Suomen Lyme Borrelioosi Juhlapuvut Fsj 15 Koko Kengät Meitä Kiiltävää 4 Toe Patentti Korkokengät Peep Imartelevaa Naisten Violetti Pumput ry

Denise Pumppu Naisten Mäki Rockport Cobb Mekko qABBP6