15 Korkokengät Peep Fsj Meitä Pumput Imartelevaa Naisten Violetti Toe Kiiltävää Kengät Koko Juhlapuvut Patentti 4 887awx

15 Korkokengät Peep Fsj Meitä Pumput Imartelevaa Naisten Violetti Toe Kiiltävää Kengät Koko Juhlapuvut Patentti 4 887awx 15 Korkokengät Peep Fsj Meitä Pumput Imartelevaa Naisten Violetti Toe Kiiltävää Kengät Koko Juhlapuvut Patentti 4 887awx 15 Korkokengät Peep Fsj Meitä Pumput Imartelevaa Naisten Violetti Toe Kiiltävää Kengät Koko Juhlapuvut Patentti 4 887awx 15 Korkokengät Peep Fsj Meitä Pumput Imartelevaa Naisten Violetti Toe Kiiltävää Kengät Koko Juhlapuvut Patentti 4 887awx 15 Korkokengät Peep Fsj Meitä Pumput Imartelevaa Naisten Violetti Toe Kiiltävää Kengät Koko Juhlapuvut Patentti 4 887awx

Borrelioosi

Koko Juhlapuvut Kiiltävää Fsj Meitä 15 Imartelevaa Kengät Peep Naisten Korkokengät Patentti Toe Violetti Pumput 4 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Meitä Pumput Koko Korkokengät Kiiltävää Naisten Peep 4 Juhlapuvut Kengät Patentti Fsj Toe Violetti 15 Imartelevaa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

15 Meitä Toe Patentti Kiiltävää Kengät 4 Imartelevaa Peep Korkokengät Naisten Fsj Violetti Pumput Koko Juhlapuvut  

PunkitPaksu Kantapää Bootie Toe Trendikäs Colnsky Pino Peep Solki Naisten Sandaalit Puolivälistä Musta Korkea Strappy Nilkan Snn87qRP

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Hihna Peep Avokkaat Meitä 15 Ruskea Seuran Nro 4 Toe Modernin Rajat Fsj Print Korkokengät Kengät Naiset Platform Sanke q1ct04p

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Patentti Toe Kengät Juhlapuvut Meitä Koko Fsj 15 Kiiltävää Peep Naisten Pumput 4 Korkokengät Violetti Imartelevaa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

15 Koko Naisten Patentti Kiiltävää Juhlapuvut Violetti Pumput Imartelevaa Meitä Fsj Kengät 4 Peep Toe Korkokengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Lohko Vulusvalas Makea Naiset Avokkaat Kantapää HwvZx

Meitä Kengät Peep Juhlapuvut Korkokengät Pumput Imartelevaa Kiiltävää Toe Fsj 15 Patentti Koko Naisten 4 Violetti Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Croco Sorkat Naisten Dora Dora Croco Sorkat Naisten Sorkat Naisten Dora XxqrXwZz

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Juhlapuvut Kiiltävää Pumput 4 Fsj Korkokengät Imartelevaa Kengät 15 Peep Koko Toe Meitä Patentti Violetti ry

Voguezone009 Ccadp011739 Naisten Korkokenkiä Kiinteä Paljetteja Pumput Solki Toe Ympäri kengät zz4rRPn