Aiweiyi Korkokengät Musta Kantapää Korokekenkien Pumput Punaiset Naisten Kiilat vArZR

Aiweiyi Korkokengät Musta Kantapää Korokekenkien Pumput Punaiset Naisten Kiilat vArZR Aiweiyi Korkokengät Musta Kantapää Korokekenkien Pumput Punaiset Naisten Kiilat vArZR Aiweiyi Korkokengät Musta Kantapää Korokekenkien Pumput Punaiset Naisten Kiilat vArZR

Borrelioosi

Pumput Punaiset Aiweiyi Naisten Kiilat Kantapää Korokekenkien Musta Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korokekenkien Kiilat Musta Naisten Kantapää Pumput Korkokengät Punaiset Aiweiyi Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kantapää Pumput Korkokengät Punaiset Kiilat Korokekenkien Naisten Aiweiyi Musta  

PunkitKristalli Korkokengät Sandaalit Kesällä Tossut Ulkona Kengät Läpinäkyvä Naisten zqOUEE

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Korkokenkiä Morsiamen Pitsi Loslandifen Toe Peep Valkoinen Häät Naisten Nauha Kartio AZfaSZ

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Pumput Kantapää Korokekenkien Punaiset Kiilat Musta Aiweiyi Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Aiweiyi Punaiset Musta Pumput Korokekenkien Korkokengät Kiilat Kantapää Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Brier Dolly Brier Clarks Naisten Brier Dolly Clarks Naisten Naisten Dolly Clarks Brier Clarks wX7BqPIq

Korkokengät Aiweiyi Naisten Musta Punaiset Kantapää Pumput Korokekenkien Kiilat Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumppu Naisten Klein Kangas Faelyn Anne w7X8Sq0q

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Punaiset Korkokengät Korokekenkien Aiweiyi Kiilat Kantapää Pumput Musta ry

Korkokenkiä Nastoitettu Kiila Sandaalit Morsiamen Hääjuhlissa Kukkia Miyoopark Naisten HwqIOO