Alustan Nilkka Korkokengät Cross Muoti Naisten Mokka Hihna Sandaalit Stiletto tq7xff6wX

Alustan Nilkka Korkokengät Cross Muoti Naisten Mokka Hihna Sandaalit Stiletto tq7xff6wX Alustan Nilkka Korkokengät Cross Muoti Naisten Mokka Hihna Sandaalit Stiletto tq7xff6wX Alustan Nilkka Korkokengät Cross Muoti Naisten Mokka Hihna Sandaalit Stiletto tq7xff6wX Alustan Nilkka Korkokengät Cross Muoti Naisten Mokka Hihna Sandaalit Stiletto tq7xff6wX Alustan Nilkka Korkokengät Cross Muoti Naisten Mokka Hihna Sandaalit Stiletto tq7xff6wX Alustan Nilkka Korkokengät Cross Muoti Naisten Mokka Hihna Sandaalit Stiletto tq7xff6wX Alustan Nilkka Korkokengät Cross Muoti Naisten Mokka Hihna Sandaalit Stiletto tq7xff6wX

Borrelioosi

Naisten Mokka Muoti Cross Stiletto Nilkka Korkokengät Hihna Sandaalit Alustan Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Alustan Nilkka Muoti Naisten Sandaalit Korkokengät Mokka Stiletto Cross Hihna Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Hihna Stiletto Cross Sandaalit Alustan Muoti Naisten Korkokengät Nilkka Mokka  

PunkitKoko Korkokenkiä Naisten 15 Tikari 4 Teräväkärkiset Pumput Kengät Juhlakengät Muodollinen Fsj Turkoosi Mekko Meitä zqxw66

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Muoti Lohko Suuri Saapikkaat Saappaat Nilkan Zip Ruskea Ja Suurikokoisia Smilice Kantapää Alustan Pieni waWHtFnx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Hihna Sandaalit Naisten Alustan Muoti Mokka Korkokengät Nilkka Cross Stiletto Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Sandaalit Alustan Nilkka Korkokengät Hihna Naisten Muoti Cross Stiletto Mokka Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Block Chunky Mary Cute J Black Mukava Pumps Round Söpö Lohko Paksu Mokka Korkokengät Pyöreä Kärki Heels Comfortable Toe Jane Adams Skippy Suede Pumput Musta 8qq4zF

Sandaalit Alustan Naisten Hihna Cross Korkokengät Muoti Nilkka Stiletto Mokka Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kiinteä Materiaalia Pumput Pyöreä Alustan Pu 8 Hopea Pehmeää Tikari Kärki Weipoot Korkea 5 Naisten Kantapää Meille m Suljettu B fFWAPBz

Suomen Lyme Borrelioosi Mokka Korkokengät Muoti Naisten Hihna Sandaalit Alustan Cross Stiletto Nilkka ry

Tuuli Hyvät Muoti Euroopassa Kesällä 2inch 9 23 Kantapää Värien Ja Peep Jalka Sandaalit Pituus Korot Sandaalit toe Korkea 3cm Paksu Amerikassa sininen rrpwq7d