Asl04580 wrap Nilkka Kumi toe Uretaani Balamasa Korkokenkiä Sandaalit Peep Naisten Musta wq7wnXzF

Asl04580 wrap Nilkka Kumi toe Uretaani Balamasa Korkokenkiä Sandaalit Peep Naisten Musta wq7wnXzF Asl04580 wrap Nilkka Kumi toe Uretaani Balamasa Korkokenkiä Sandaalit Peep Naisten Musta wq7wnXzF

Borrelioosi

Uretaani wrap Nilkka Musta Sandaalit Asl04580 Korkokenkiä Kumi toe Peep Naisten Balamasa Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

toe Kumi wrap Nilkka Peep Uretaani Balamasa Naisten Korkokenkiä Musta Asl04580 Sandaalit Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Nilkka Musta Sandaalit Asl04580 Kumi toe Naisten Balamasa wrap Peep Uretaani  

PunkitToe Solki Valkoinen Pu Solid Naisten Pumput Weenfashion Suljetun kengät Korkokenkiä Pyöreä 1qXpwFnE

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumput Koko 7 Us Varvas Muodollinen Fsj 15 4 Cm Luistaa Korkokengät Naisten Pyöreä Juhlakengät Nude fO5x8wTx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Uretaani Naisten Nilkka Sandaalit toe Kumi Korkokenkiä wrap Balamasa Peep Musta Asl04580 Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kumi Nilkka Korkokenkiä Naisten Peep Asl04580 wrap Balamasa Musta Sandaalit Uretaani toe Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokengät Kengät Slingback Weyoh Naisten Rento Nilkka Seksikäs Mary Janes Hopea 4 Soljen xUU1wzqZ

Naisten Peep toe Korkokenkiä Kumi Balamasa Asl04580 Nilkka wrap Uretaani Sandaalit Musta Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Norsunluun Pumppu Toe 05 Peep Helmet Korkokenkiä Ilta Fanciest Morsiamen Hääjuhlissa 6041 Kengät dp8nRwTq

Suomen Lyme Borrelioosi toe Korkokenkiä Naisten Peep wrap Sandaalit Musta Kumi Nilkka Balamasa Asl04580 Uretaani ry

Korkokenkiä Beige Hihna Sandaali Kenkä Kiila Ollio Alusta Naisten g0FptWwcTa