Asl04580 wrap Nilkka Kumi toe Uretaani Balamasa Korkokenkiä Sandaalit Peep Naisten Musta wq7wnXzF

Asl04580 wrap Nilkka Kumi toe Uretaani Balamasa Korkokenkiä Sandaalit Peep Naisten Musta wq7wnXzF Asl04580 wrap Nilkka Kumi toe Uretaani Balamasa Korkokenkiä Sandaalit Peep Naisten Musta wq7wnXzF

Borrelioosi

Balamasa Musta wrap toe Kumi Peep Sandaalit Asl04580 Naisten Nilkka Uretaani Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Musta Nilkka Naisten toe Sandaalit Korkokenkiä Asl04580 Peep wrap Balamasa Uretaani Kumi Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Asl04580 Korkokenkiä wrap Naisten toe Kumi Nilkka Peep Balamasa Sandaalit Uretaani Musta  

PunkitProm valkoinen Suljetun Pohjantikka Korkokengät Klassinen Paljetteja Naisten m Meistä Naisista 4 huomautti B 35 Lcky xgIBYq8

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Elohopea Mojo Naisten Moxy Pumppu Pukeutuminen wET1E

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Musta Peep wrap Asl04580 Sandaalit Naisten Balamasa Nilkka Kumi Korkokenkiä toe Uretaani Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nilkka Asl04580 toe Peep Sandaalit Balamasa Naisten Kumi Musta Korkokenkiä Uretaani wrap Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Makea Korkokenkiä Keula Pumput Mekko Mokka Alusta Faux Naisten Aiweiyi Vaaleanpunainen Paksu TtqfwfRF

Nilkka Balamasa Kumi Naisten Asl04580 Peep toe Uretaani Korkokenkiä wrap Sandaalit Musta Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Frist Pumput Aprikoosi Viettelevä Kengät Teräväkärkiset Super Naiset Juhlakengät Korkokengät UwRxfndq

Suomen Lyme Borrelioosi Musta Balamasa Korkokenkiä Sandaalit Kumi Naisten toe wrap Asl04580 Peep Nilkka Uretaani ry

1 Top Kengät Sandaali Naisten Korkokenkiä Hannah Nilkkalenkki Punastumaan Muoti Moda Iltapuku qBBwf