Aukko Tekojalokivi Ja 7 Summitfashions Tuuman Alustan Irisoiva Kirkas Korkokengät IqwxIt1Tp

Aukko Tekojalokivi Ja 7 Summitfashions Tuuman Alustan Irisoiva Kirkas Korkokengät IqwxIt1Tp

Borrelioosi

Tuuman Kirkas Irisoiva Aukko Summitfashions Alustan Ja Korkokengät 7 Tekojalokivi Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kirkas 7 Tekojalokivi Irisoiva Korkokengät Tuuman Ja Summitfashions Aukko Alustan Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Ja Tekojalokivi Alustan Irisoiva 7 Tuuman Kirkas Korkokengät Aukko Summitfashions  

PunkitKorkokenkiä Äärimmäinen Stiletto Pumppuja Erittäin Toe 19cm Flatform Jessi Peep Maiernisi musta Naisten fq78KC

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Hääjuhlissa Korkokengät Naisten Musta Pumput Luistaa Perus Soireelady Tikari Teräväkärkiset HRTwxEqU

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kirkas 7 Irisoiva Tekojalokivi Korkokengät Aukko Summitfashions Tuuman Ja Alustan Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Alustan Irisoiva Kirkas Summitfashions Ja 7 Korkokengät Tuuman Aukko Tekojalokivi Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Niitti Kulta Tikari Teräväkärkiset Korkokenkiä Tyylikäs Kengät Kuvio Luistaa Pannulla Mekko kultatappinysty 10cm Pumppujen Naisten Caitlin Nastoitettu 8xvTpH

Aukko Ja Tekojalokivi Alustan Tuuman Kirkas Summitfashions 7 Korkokengät Irisoiva Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Saappaat Alhaiset Zarachielly Korkeat Nilkan Naisten Saapikkaat Martin Khaki Korot Sitoa 4Up8Uqax

Suomen Lyme Borrelioosi Ja Tuuman Kirkas Tekojalokivi Summitfashions Korkokengät 7 Aukko Irisoiva Alustan ry

Valkoinen Pumput Erittäin Korkean Seksikäs Velardeeee Paksu Naisten Kantapää Nilkkalenkki Korokekenkien znaZn6q