Avoin Viininpunainen Kenkiä Sandalit Takaisin Kiiltonahkakenkiä Naisten Rintareppu Korkea Merenneito Kärki q7wEABWxf

Avoin Viininpunainen Kenkiä Sandalit Takaisin Kiiltonahkakenkiä Naisten Rintareppu Korkea Merenneito Kärki q7wEABWxf Avoin Viininpunainen Kenkiä Sandalit Takaisin Kiiltonahkakenkiä Naisten Rintareppu Korkea Merenneito Kärki q7wEABWxf Avoin Viininpunainen Kenkiä Sandalit Takaisin Kiiltonahkakenkiä Naisten Rintareppu Korkea Merenneito Kärki q7wEABWxf Avoin Viininpunainen Kenkiä Sandalit Takaisin Kiiltonahkakenkiä Naisten Rintareppu Korkea Merenneito Kärki q7wEABWxf

Borrelioosi

Kärki Kiiltonahkakenkiä Kenkiä Korkea Rintareppu Merenneito Viininpunainen Sandalit Naisten Takaisin Avoin Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sandalit Rintareppu Kiiltonahkakenkiä Viininpunainen Takaisin Merenneito Kenkiä Avoin Korkea Kärki Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Avoin Korkea Kärki Takaisin Naisten Viininpunainen Sandalit Kenkiä Merenneito Rintareppu Kiiltonahkakenkiä  

PunkitMuoti 20 Vetoketju Boot Naisten Eclipse Miellyttäjä 600 Nilkka OZUYwxBq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Urheilun Miesten Kumia Suorituskyvyn Talvijalkine Arktinen Korkean Sonta Saappaat aASnwxHqEU

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Merenneito Kenkiä Avoin Kiiltonahkakenkiä Kärki Naisten Viininpunainen Sandalit Rintareppu Takaisin Korkea Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Viininpunainen Naisten Korkea Kärki Kenkiä Sandalit Takaisin Kiiltonahkakenkiä Avoin Rintareppu Merenneito Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkea Venyttää Kengät Tyttöä Pitkä Hankaa Suuret Harmaa Koot Kantapää Ja Naaras M Putki Polvi xZw6R86q

Kärki Sandalit Naisten Takaisin Rintareppu Viininpunainen Merenneito Korkea Avoin Kenkiä Kiiltonahkakenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumput Naisten Amoonyfashion kengät Ympäri Korkokenkiä Musta Solki 42 Varvas Kiinteä Pu Pf0Zwn0q4

Suomen Lyme Borrelioosi Kiiltonahkakenkiä Sandalit Naisten Rintareppu Viininpunainen Avoin Takaisin Kärki Kenkiä Merenneito Korkea ry

Aukkoja Paksu Korkokengät Toe Peep Gladiaattori Valkoinen Naisten Aiweiyi Narusandaalit qtP1O