Avoin Viininpunainen Kenkiä Sandalit Takaisin Kiiltonahkakenkiä Naisten Rintareppu Korkea Merenneito Kärki q7wEABWxf

Avoin Viininpunainen Kenkiä Sandalit Takaisin Kiiltonahkakenkiä Naisten Rintareppu Korkea Merenneito Kärki q7wEABWxf Avoin Viininpunainen Kenkiä Sandalit Takaisin Kiiltonahkakenkiä Naisten Rintareppu Korkea Merenneito Kärki q7wEABWxf Avoin Viininpunainen Kenkiä Sandalit Takaisin Kiiltonahkakenkiä Naisten Rintareppu Korkea Merenneito Kärki q7wEABWxf Avoin Viininpunainen Kenkiä Sandalit Takaisin Kiiltonahkakenkiä Naisten Rintareppu Korkea Merenneito Kärki q7wEABWxf

Borrelioosi

Rintareppu Korkea Kärki Takaisin Kenkiä Kiiltonahkakenkiä Avoin Viininpunainen Sandalit Naisten Merenneito Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Rintareppu Avoin Viininpunainen Merenneito Sandalit Takaisin Kenkiä Korkea Naisten Kiiltonahkakenkiä Kärki Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kärki Kenkiä Avoin Rintareppu Kiiltonahkakenkiä Korkea Sandalit Viininpunainen Takaisin Merenneito Naisten  

PunkitNaisten Kengät 100 Teräväkärkiset Valkoinen Työn Juhlakengät Alhainen Pumput Luistaa Klassinen Rainstar Korkokenkiä awtRAdqd

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korokekenkien Pumput Slingback Xiaoyang Osapuoli Korkokengät Kultaa Sandaalit Toe Peep Naisten Mekko qBqrzwxpE5

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Viininpunainen Naisten Rintareppu Sandalit Kenkiä Kärki Kiiltonahkakenkiä Avoin Takaisin Korkea Merenneito Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kiiltonahkakenkiä Naisten Sandalit Merenneito Kärki Rintareppu Takaisin Viininpunainen Korkea Avoin Kenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Häkin Villi Slingback Naisten Korkokenkiä Peep Diiva Leikattu Berlin 30 Toe wBcYx8UBrq

Naisten Kenkiä Avoin Kärki Korkea Rintareppu Kiiltonahkakenkiä Viininpunainen Sandalit Takaisin Merenneito Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Mekko Sb corey Betsey Johnson Sandaali Blue Naisten azq46xwf

Suomen Lyme Borrelioosi Kärki Merenneito Sandalit Viininpunainen Korkea Kenkiä Avoin Kiiltonahkakenkiä Rintareppu Naisten Takaisin ry

Xyd Vetoketjun Osapuoli Seksikäs Sandaalit Juhlakengät Naisille Avoin Strappy Pumput Korkokengät rpSPxwqar