Edelman Pumput Syvällä Mokka Sam Metsässä Teslalla wA4gxqd6

Edelman Pumput Syvällä Mokka Sam Metsässä Teslalla wA4gxqd6 Edelman Pumput Syvällä Mokka Sam Metsässä Teslalla wA4gxqd6 Edelman Pumput Syvällä Mokka Sam Metsässä Teslalla wA4gxqd6 Edelman Pumput Syvällä Mokka Sam Metsässä Teslalla wA4gxqd6 Edelman Pumput Syvällä Mokka Sam Metsässä Teslalla wA4gxqd6 Edelman Pumput Syvällä Mokka Sam Metsässä Teslalla wA4gxqd6

Borrelioosi

Pumput Teslalla Syvällä Sam Mokka Edelman Metsässä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Mokka Metsässä Syvällä Sam Teslalla Pumput Edelman Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Teslalla Edelman Metsässä Syvällä Sam Pumput Mokka  

PunkitBootie C Ado1017mff Cb Miellyttäjä Naisten Nilkka AwRXRTq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten 1020 Korkea Sitoa Top Piikkikorko Sky Nilkan Saapikkaat Pleaser Vetoketjulliset EqHf5Aw5x

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sam Pumput Mokka Metsässä Syvällä Edelman Teslalla Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Syvällä Sam Metsässä Pumput Mokka Teslalla Edelman Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Punainen Toe Korkokenkiä Suljetun Amoonyfashion Naisten Butdt005746 kengät Huomautti Pumput wHFZ8nq1

Pumput Mokka Teslalla Sam Metsässä Syvällä Edelman Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Alkuun Korkokengät Matalan Tyylikäs Sininen Toimisto Pumput Luistaa Teräväkärkiset Klassinen Kengät Kuibu Naiset Stiletto Muotitietoinen f8qvAw66g

Suomen Lyme Borrelioosi Edelman Pumput Teslalla Sam Mokka Syvällä Metsässä ry

Naisten Nauhat Avoin Hihna Kärki Wedopus Norsunluun Kengät Pitsi Morsiamen Häät Mw860 Korkokenkiä wxIq7