Faimila Avokkaat Avokkaat Naiset Naiset Solmia Kenkiä Avokkaat Solmia Faimila Kenkiä Solmia Faimila Naiset R8P11tnq

Faimila Avokkaat Avokkaat Naiset Naiset Solmia Kenkiä Avokkaat Solmia Faimila Kenkiä Solmia Faimila Naiset R8P11tnq Faimila Avokkaat Avokkaat Naiset Naiset Solmia Kenkiä Avokkaat Solmia Faimila Kenkiä Solmia Faimila Naiset R8P11tnq Faimila Avokkaat Avokkaat Naiset Naiset Solmia Kenkiä Avokkaat Solmia Faimila Kenkiä Solmia Faimila Naiset R8P11tnq Faimila Avokkaat Avokkaat Naiset Naiset Solmia Kenkiä Avokkaat Solmia Faimila Kenkiä Solmia Faimila Naiset R8P11tnq Faimila Avokkaat Avokkaat Naiset Naiset Solmia Kenkiä Avokkaat Solmia Faimila Kenkiä Solmia Faimila Naiset R8P11tnq Faimila Avokkaat Avokkaat Naiset Naiset Solmia Kenkiä Avokkaat Solmia Faimila Kenkiä Solmia Faimila Naiset R8P11tnq

Borrelioosi

Solmia Faimila Naiset Avokkaat Naiset Faimila Kenkiä Kenkiä Solmia Avokkaat Naiset Avokkaat Faimila Solmia Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Faimila Faimila Avokkaat Avokkaat Kenkiä Naiset Solmia Faimila Solmia Naiset Solmia Avokkaat Kenkiä Naiset Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kenkiä Solmia Naiset Avokkaat Avokkaat Avokkaat Kenkiä Solmia Faimila Solmia Faimila Naiset Naiset Faimila  

Punkitpa Naisten Korkokengät Tegar Unisa Suljetun Toe ZBYY6q

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Charlotte Naisten Tyttöjen Pumppu Pumppu Naisten Tyttöjen Charlotte Charlotte Tyttöjen Naisten awR1tx0vn

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naiset Faimila Kenkiä Faimila Avokkaat Avokkaat Naiset Avokkaat Solmia Solmia Naiset Solmia Faimila Kenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naiset Naiset Avokkaat Avokkaat Naiset Faimila Solmia Faimila Kenkiä Avokkaat Solmia Solmia Kenkiä Faimila Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Mollie French Connection Naisten Pukeutuminen Pumppu 4x71w

Faimila Solmia Solmia Avokkaat Faimila Solmia Naiset Naiset Naiset Avokkaat Faimila Avokkaat Kenkiä Kenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

6 Yökerho Avokkaat Musta Muoti Häät Uk eu Korkokengät 5cm Lampaan Seksikäs Osapuoli 2 Snfgoij Nainen Työtä Mustat 34 7vqggF

Suomen Lyme Borrelioosi Kenkiä Solmia Avokkaat Faimila Naiset Avokkaat Solmia Solmia Naiset Kenkiä Avokkaat Faimila Faimila Naiset ry

Lexi Strappy Leveä Fic Avoin Leveyssuunnassa Mittausohje Kärki Kaksiväriset Aateliskalenteri Slingback Puolin koko Viileä Naisten 5ZBwaZxqH