Giy Satiini Morden Osapuolen Tanssi Naisten Sandaalit Tanssisali Tango Salsa Latin Tanssikengät Kantapää qq5H6rOw

Giy Satiini Morden Osapuolen Tanssi Naisten Sandaalit Tanssisali Tango Salsa Latin Tanssikengät Kantapää qq5H6rOw Giy Satiini Morden Osapuolen Tanssi Naisten Sandaalit Tanssisali Tango Salsa Latin Tanssikengät Kantapää qq5H6rOw Giy Satiini Morden Osapuolen Tanssi Naisten Sandaalit Tanssisali Tango Salsa Latin Tanssikengät Kantapää qq5H6rOw Giy Satiini Morden Osapuolen Tanssi Naisten Sandaalit Tanssisali Tango Salsa Latin Tanssikengät Kantapää qq5H6rOw Giy Satiini Morden Osapuolen Tanssi Naisten Sandaalit Tanssisali Tango Salsa Latin Tanssikengät Kantapää qq5H6rOw Giy Satiini Morden Osapuolen Tanssi Naisten Sandaalit Tanssisali Tango Salsa Latin Tanssikengät Kantapää qq5H6rOw Giy Satiini Morden Osapuolen Tanssi Naisten Sandaalit Tanssisali Tango Salsa Latin Tanssikengät Kantapää qq5H6rOw

Borrelioosi

Latin Morden Salsa Osapuolen Sandaalit Tanssisali Tanssikengät Giy Naisten Kantapää Tango Satiini Tanssi Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Tango Naisten Osapuolen Salsa Satiini Morden Sandaalit Latin Giy Tanssi Kantapää Tanssisali Tanssikengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Salsa Tanssisali Tanssi Osapuolen Tango Sandaalit Morden Latin Kantapää Giy Tanssikengät Naisten Satiini  

PunkitSolid Vedettävä Naisten Päälle kengät Toe Suljetun Amoonyfashion Pinkki Huomautti Himmeä Korkokenkiä Pumput q8txtg1

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Ms Pu Korkokenkiä 0702fd Saapikkaat Käsintehtyjä Vedenpitävät Kengät Juhlasali Syksy Keinotekoinen Talvi Lady Leimingshoe Harmaa Nilkkurit p71wgxxd

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Salsa Latin Tanssisali Tanssi Naisten Sandaalit Tango Giy Osapuolen Tanssikengät Satiini Morden Kantapää Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Tanssisali Morden Naisten Sandaalit Tango Latin Tanssikengät Kantapää Satiini Osapuolen Salsa Tanssi Giy Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kitzen Hääjuhlissa Ilta Alustoja Kristalli Morsiamen 39 Strassit 14cm Korkokenkiä Avokkaat Morsiusneitojen Vaaleanpunainen Helmi Naisten 44wxUqrg

Naisten Salsa Tanssikengät Osapuolen Kantapää Morden Tanssisali Satiini Latin Sandaalit Giy Tanssi Tango Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokenkiä Seksikäs Nilkkalenkki Pukeutuminen Avokärkinen Paksu Naisille Pohja Kengät Sandaali Alustoilla Kiila FrInqxrwU

Suomen Lyme Borrelioosi Kantapää Satiini Osapuolen Tanssi Salsa Tanssisali Giy Sandaalit Tango Naisten Morden Latin Tanssikengät ry

Naisten Kengät Korkokenkiä Tuomioistuin Nilkka Sandaalit Soljen Stiletto Teräväkärkiset wSqZgrxCwf