Giy Satiini Morden Osapuolen Tanssi Naisten Sandaalit Tanssisali Tango Salsa Latin Tanssikengät Kantapää qq5H6rOw

Giy Satiini Morden Osapuolen Tanssi Naisten Sandaalit Tanssisali Tango Salsa Latin Tanssikengät Kantapää qq5H6rOw Giy Satiini Morden Osapuolen Tanssi Naisten Sandaalit Tanssisali Tango Salsa Latin Tanssikengät Kantapää qq5H6rOw Giy Satiini Morden Osapuolen Tanssi Naisten Sandaalit Tanssisali Tango Salsa Latin Tanssikengät Kantapää qq5H6rOw Giy Satiini Morden Osapuolen Tanssi Naisten Sandaalit Tanssisali Tango Salsa Latin Tanssikengät Kantapää qq5H6rOw Giy Satiini Morden Osapuolen Tanssi Naisten Sandaalit Tanssisali Tango Salsa Latin Tanssikengät Kantapää qq5H6rOw Giy Satiini Morden Osapuolen Tanssi Naisten Sandaalit Tanssisali Tango Salsa Latin Tanssikengät Kantapää qq5H6rOw Giy Satiini Morden Osapuolen Tanssi Naisten Sandaalit Tanssisali Tango Salsa Latin Tanssikengät Kantapää qq5H6rOw

Borrelioosi

Giy Tanssikengät Naisten Tango Sandaalit Latin Kantapää Tanssisali Salsa Tanssi Satiini Osapuolen Morden Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Morden Kantapää Sandaalit Tanssi Giy Tango Latin Satiini Salsa Tanssisali Osapuolen Tanssikengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Morden Osapuolen Naisten Tanssisali Salsa Tango Tanssi Satiini Giy Tanssikengät Sandaalit Kantapää Latin  

PunkitPaksu Musta Pyöreä B Naisten Kiinteä Pu 5 Pehmeää Materiaalia Suljettu Meille Korkea Kantapää Pumput 7 Alustan m Kärki Weipoot xqRBYwOgSx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Harmaa Heeled Meiren Naisten 39 Puolivälissä Kengät Matala Sorkkataudin Huomautti Korkokengät x5O48nOwZq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Tanssikengät Tango Kantapää Tanssisali Salsa Latin Giy Morden Osapuolen Naisten Tanssi Satiini Sandaalit Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Salsa Osapuolen Tanssisali Tanssi Morden Tanssikengät Kantapää Tango Satiini Sandaalit Naisten Latin Giy Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokengät Mukava Paljetteja Wenjun 37 Paksu Raskaana Mekko Hopeahäät Cm väri Kristalli 9 Strassikivillä Koko Kenkiä 2018 Cm Uuden Kevään XzYpHzR

Kantapää Naisten Tanssikengät Latin Tanssi Osapuolen Satiini Salsa Giy Tanssisali Sandaalit Tango Morden Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumppu Aerosoles Naisten Nahka Mekko Hieno Nude wOt6Z

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Tango Tanssi Morden Tanssisali Salsa Satiini Sandaalit Osapuolen Tanssikengät Kantapää Giy Latin ry

Vocosi Korkokengät Naisten Luiskahda Juhlakengät Nude Pumput patentti Kengät Teräväkärkiset ArAwZ5q