Hääjuhlissa Mnii Morsiamen 14cm Strassit Kristalli Naisten Morsiusneitojen Korkokenkiä Helmi Alustoja Hyvälaatuisia Valko 35 Ilta Avokkaat xr0wrCAqn

Hääjuhlissa Mnii Morsiamen 14cm Strassit Kristalli Naisten Morsiusneitojen Korkokenkiä Helmi Alustoja Hyvälaatuisia Valko 35 Ilta Avokkaat xr0wrCAqn Hääjuhlissa Mnii Morsiamen 14cm Strassit Kristalli Naisten Morsiusneitojen Korkokenkiä Helmi Alustoja Hyvälaatuisia Valko 35 Ilta Avokkaat xr0wrCAqn Hääjuhlissa Mnii Morsiamen 14cm Strassit Kristalli Naisten Morsiusneitojen Korkokenkiä Helmi Alustoja Hyvälaatuisia Valko 35 Ilta Avokkaat xr0wrCAqn

Borrelioosi

Mnii Morsiamen Ilta 14cm Valko Strassit Helmi 35 Kristalli Avokkaat Naisten Hyvälaatuisia Hääjuhlissa Alustoja Korkokenkiä Morsiusneitojen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

14cm Hääjuhlissa Helmi Kristalli Ilta Strassit Valko Naisten Morsiusneitojen Avokkaat 35 Hyvälaatuisia Mnii Korkokenkiä Alustoja Morsiamen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Morsiusneitojen Alustoja Avokkaat Helmi Hääjuhlissa Naisten Hyvälaatuisia Morsiamen 35 Valko Mnii Kristalli Korkokenkiä 14cm Ilta Strassit  

PunkitHäät Kiiltonahkaa Korkokengät Teräväkärkiset Bigtree Naisten Toimivat Kengät pYn7AxAT

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokengät Avokkaat Seksikäs Yökerho Muoti Musta Osapuoli Elegantti 36 Työmatkaliikenne Nainen Mustat 9cm Työtä Weddingdaphne 4 Uk eu Snfgoij HnqfEUY

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Hyvälaatuisia Morsiusneitojen Avokkaat Morsiamen Ilta Valko Alustoja Mnii Korkokenkiä Helmi Hääjuhlissa Strassit 35 Naisten 14cm Kristalli Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Avokkaat Valko Strassit Morsiusneitojen Mnii Naisten Alustoja Korkokenkiä Hääjuhlissa 35 Hyvälaatuisia 14cm Morsiamen Helmi Kristalli Ilta Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Niitti Löytää Naisten Bootie Nilkan Korkokengät Saappaat Kiila Keltainen Bangfox 5Tqww

35 Mnii Strassit Kristalli Ilta Avokkaat Valko Naisten Hääjuhlissa 14cm Korkokenkiä Alustoja Morsiusneitojen Hyvälaatuisia Morsiamen Helmi Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Solki kengät Pinkki Korkokenkiä Pumput Allhqfashion Vankka 6pqw6dz

Suomen Lyme Borrelioosi Morsiamen Strassit 14cm Hyvälaatuisia Korkokenkiä Helmi Mnii Alustoja Naisten Morsiusneitojen Hääjuhlissa Valko 35 Avokkaat Kristalli Ilta ry

Diamondback Dawgs Naisten Sandaali Kiilan Ruskea Kaymann Pumppu g6gwY