Hääjuhlissa Mnii Morsiamen 14cm Strassit Kristalli Naisten Morsiusneitojen Korkokenkiä Helmi Alustoja Hyvälaatuisia Valko 35 Ilta Avokkaat xr0wrCAqn

Hääjuhlissa Mnii Morsiamen 14cm Strassit Kristalli Naisten Morsiusneitojen Korkokenkiä Helmi Alustoja Hyvälaatuisia Valko 35 Ilta Avokkaat xr0wrCAqn Hääjuhlissa Mnii Morsiamen 14cm Strassit Kristalli Naisten Morsiusneitojen Korkokenkiä Helmi Alustoja Hyvälaatuisia Valko 35 Ilta Avokkaat xr0wrCAqn Hääjuhlissa Mnii Morsiamen 14cm Strassit Kristalli Naisten Morsiusneitojen Korkokenkiä Helmi Alustoja Hyvälaatuisia Valko 35 Ilta Avokkaat xr0wrCAqn

Borrelioosi

Korkokenkiä Valko Strassit 14cm Alustoja Avokkaat Hääjuhlissa Morsiamen Mnii Hyvälaatuisia 35 Kristalli Naisten Ilta Morsiusneitojen Helmi Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Strassit Naisten Morsiamen Mnii Alustoja Kristalli Helmi Ilta Avokkaat Hyvälaatuisia 14cm Hääjuhlissa Valko Morsiusneitojen 35 Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Morsiamen Strassit 14cm Naisten Valko Kristalli Hyvälaatuisia Avokkaat Hääjuhlissa 35 Ilta Alustoja Morsiusneitojen Mnii Korkokenkiä Helmi  

PunkitFranco Naisten Makea Naisten Tailor Franco Pumppu Pumppu Franco Tailor Makea f0tqIa

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Puolue Naisten Korkokenkiä Strappy Mekko Kävelyttää Pumppu Labiti Alustan Avokärkinen tvxvpY

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kristalli Mnii Alustoja Hääjuhlissa Naisten Morsiusneitojen Valko Morsiamen Hyvälaatuisia Korkokenkiä 35 14cm Strassit Avokkaat Ilta Helmi Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Valko Helmi 14cm Alustoja Naisten Korkokenkiä 35 Morsiusneitojen Kristalli Hyvälaatuisia Morsiamen Avokkaat Mnii Ilta Hääjuhlissa Strassit Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Reagan Alustan Hopea Touch Sandaali Ups Naisten Eqx7gB

14cm Strassit Valko Morsiusneitojen Kristalli Helmi Naisten Korkokenkiä Morsiamen 35 Hääjuhlissa Mnii Ilta Hyvälaatuisia Avokkaat Alustoja Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

kengät Materiaaleja toe Vankka Sekoitus Naisten Huomautti Pumput Hopea Amoonyfashion Korkokenkiä xCvPt

Suomen Lyme Borrelioosi 35 Morsiusneitojen Helmi Morsiamen Korkokenkiä Kristalli Hääjuhlissa Avokkaat 14cm Naisten Ilta Valko Alustoja Hyvälaatuisia Strassit Mnii ry

Kiiltonahka Teräväkärkiset Kengät 5cm Pumput Naisten Nilkkalenkki Slingback Ilta Tikari Kitten Eldof 6 Bordeaux Heels a5qTfwtf