Hihna Cybling Tossut Teräväkärkiset Talvella Sivuvetoketju Nilkkurit Naisten Korkokengät Valkoinen Kengät Solki a7wCtq7

Hihna Cybling Tossut Teräväkärkiset Talvella Sivuvetoketju Nilkkurit Naisten Korkokengät Valkoinen Kengät Solki a7wCtq7 Hihna Cybling Tossut Teräväkärkiset Talvella Sivuvetoketju Nilkkurit Naisten Korkokengät Valkoinen Kengät Solki a7wCtq7 Hihna Cybling Tossut Teräväkärkiset Talvella Sivuvetoketju Nilkkurit Naisten Korkokengät Valkoinen Kengät Solki a7wCtq7 Hihna Cybling Tossut Teräväkärkiset Talvella Sivuvetoketju Nilkkurit Naisten Korkokengät Valkoinen Kengät Solki a7wCtq7 Hihna Cybling Tossut Teräväkärkiset Talvella Sivuvetoketju Nilkkurit Naisten Korkokengät Valkoinen Kengät Solki a7wCtq7 Hihna Cybling Tossut Teräväkärkiset Talvella Sivuvetoketju Nilkkurit Naisten Korkokengät Valkoinen Kengät Solki a7wCtq7

Borrelioosi

Cybling Korkokengät Valkoinen Talvella Teräväkärkiset Naisten Tossut Nilkkurit Sivuvetoketju Solki Kengät Hihna Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Tossut Hihna Teräväkärkiset Talvella Cybling Sivuvetoketju Solki Nilkkurit Naisten Kengät Valkoinen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Valkoinen Korkokengät Nilkkurit Cybling Solki Hihna Talvella Tossut Naisten Kengät Sivuvetoketju Teräväkärkiset  

Punkit72 Piikkikorko Strassi Kengät Cm Tuumaa Morsiamen Pyöreä Unicoratha Vaaleanpunainen Varvas Suljettu Naisten Kristalli 12 Pumput Korkeus Kokoa 4 xEzqz0waAC

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Heels Kitten 5cm 6 Lovirs Toimisto Sinisellä Luistaa Toe Naisten Kengät Kaltevuus Pumput Kiiltonahkaa Huomautti TYYgUaqw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Solki Nilkkurit Talvella Valkoinen Tossut Naisten Hihna Cybling Sivuvetoketju Teräväkärkiset Korkokengät Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Solki Kengät Sivuvetoketju Teräväkärkiset Naisten Hihna Nilkkurit Korkokengät Valkoinen Tossut Talvella Cybling Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Lucksender Nilkka Seksikäs Korkokenkiä Kengät Punainen Naisten Teräväkärkiset rOrgAp

Talvella Korkokengät Solki Naisten Nilkkurit Sivuvetoketju Kengät Valkoinen Hihna Tossut Teräväkärkiset Cybling Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Babycat Laurentin Korkokengät Vaaleanpunainen Nilkkalenkki Saint Kengät Naisten P5xZUTT

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Talvella Solki Sivuvetoketju Kengät Tossut Valkoinen Teräväkärkiset Korkokengät Hihna Cybling Nilkkurit ry

Naisten Juhlakengät 10 Alustan Nilkkalenkki Mary Koko Jane Stiletto Korkokengät Musta Joogo Pumput HwdPHn