Hihna Cybling Tossut Teräväkärkiset Talvella Sivuvetoketju Nilkkurit Naisten Korkokengät Valkoinen Kengät Solki a7wCtq7

Hihna Cybling Tossut Teräväkärkiset Talvella Sivuvetoketju Nilkkurit Naisten Korkokengät Valkoinen Kengät Solki a7wCtq7 Hihna Cybling Tossut Teräväkärkiset Talvella Sivuvetoketju Nilkkurit Naisten Korkokengät Valkoinen Kengät Solki a7wCtq7 Hihna Cybling Tossut Teräväkärkiset Talvella Sivuvetoketju Nilkkurit Naisten Korkokengät Valkoinen Kengät Solki a7wCtq7 Hihna Cybling Tossut Teräväkärkiset Talvella Sivuvetoketju Nilkkurit Naisten Korkokengät Valkoinen Kengät Solki a7wCtq7 Hihna Cybling Tossut Teräväkärkiset Talvella Sivuvetoketju Nilkkurit Naisten Korkokengät Valkoinen Kengät Solki a7wCtq7 Hihna Cybling Tossut Teräväkärkiset Talvella Sivuvetoketju Nilkkurit Naisten Korkokengät Valkoinen Kengät Solki a7wCtq7

Borrelioosi

Sivuvetoketju Cybling Naisten Teräväkärkiset Korkokengät Nilkkurit Hihna Tossut Valkoinen Kengät Solki Talvella Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Teräväkärkiset Nilkkurit Valkoinen Cybling Naisten Sivuvetoketju Korkokengät Kengät Solki Talvella Hihna Tossut Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Hihna Tossut Sivuvetoketju Cybling Solki Valkoinen Nilkkurit Kengät Korkokengät Naisten Teräväkärkiset Talvella  

PunkitKantapääkiila Naisten Satiini Ilta Minitoo Rhinestion Valkoinen Morsiamen Hääjuhlissa Korkea Kengät Pumppu Pyöreä Mz597 Varvas XqR5Rvw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Tikari Ja 9 Korkokenkiä Otsikossa Muoti Jalka 2inch Pituus Vaaleanpunainen Sandaalit Painike 23 Seksikäs 3cm AnYtq0Ua

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Solki Korkokengät Kengät Valkoinen Tossut Nilkkurit Teräväkärkiset Talvella Hihna Sivuvetoketju Cybling Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Cybling Kengät Naisten Teräväkärkiset Sivuvetoketju Solki Korkokengät Tossut Hihna Talvella Nilkkurit Valkoinen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Fl Penny Kenny Pumppu Liitto Rakastaa fwcZ4xz

Tossut Teräväkärkiset Nilkkurit Naisten Valkoinen Korkokengät Solki Kengät Cybling Sivuvetoketju Hihna Talvella Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Y1125 Pumput Iltamat Miyoopark Nauha Morsiamen Häät Korkokenkiä Naisten Satiini Stiletto Zxx4fd

Suomen Lyme Borrelioosi Cybling Kengät Teräväkärkiset Nilkkurit Naisten Tossut Sivuvetoketju Talvella Valkoinen Hihna Korkokengät Solki ry

Korkokengät Zaragfushfd Alustalla Stiletto Rhinestone Iltapuku Prom Häät Naisten Pumput qxwIFAz