Ilta Naisten Minitoo Style2 Kengät Satiini valkoinen Korkokenkiä Kiila Mz541 Kävelyttää Hääjuhlissa Pumput ZHYdwYBSq

Ilta Naisten Minitoo Style2 Kengät Satiini valkoinen Korkokenkiä Kiila Mz541 Kävelyttää Hääjuhlissa Pumput ZHYdwYBSq Ilta Naisten Minitoo Style2 Kengät Satiini valkoinen Korkokenkiä Kiila Mz541 Kävelyttää Hääjuhlissa Pumput ZHYdwYBSq Ilta Naisten Minitoo Style2 Kengät Satiini valkoinen Korkokenkiä Kiila Mz541 Kävelyttää Hääjuhlissa Pumput ZHYdwYBSq

Borrelioosi

valkoinen Kävelyttää Korkokenkiä Pumput Naisten Satiini Ilta Mz541 Hääjuhlissa Style2 Kengät Minitoo Kiila Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Mz541 Naisten Kiila Satiini Korkokenkiä Kengät Minitoo Kävelyttää Pumput Ilta Style2 valkoinen Hääjuhlissa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

valkoinen Mz541 Pumput Naisten Korkokenkiä Hääjuhlissa Kävelyttää Kengät Satiini Minitoo Kiila Style2 Ilta  

PunkitHerkullinen Korkokengät on Glt Alustan Kengät Manteli h Musta Slip Naisten Toe Jones Pat Imsu Lami Pumput rrRq7

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Saniainen Naturalizer Kirjailtu Vihreä Natalie Pitsi Pumput 77xz4qE

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Ilta Satiini Pumput Kävelyttää Korkokenkiä Style2 Kengät Kiila valkoinen Mz541 Hääjuhlissa Minitoo Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Hääjuhlissa Kengät Naisten valkoinen Satiini Ilta Mz541 Kiila Korkokenkiä Kävelyttää Pumput Style2 Minitoo Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kengät Työn Klassinen Pohjallinen Alhainen Korkokenkiä Pumput Juhlakengät Xy18 Rainstar Naisten Luistaa Teräväkärkiset tg1xR

Hääjuhlissa Kiila Satiini Naisten Mz541 Minitoo Style2 Korkokenkiä Kengät valkoinen Kävelyttää Pumput Ilta Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Toe Lovirs Punamusta Naisten Office Puolivälissä Kengät Juhlamekko Stiletto Pumppujen Teräväkärkiset Kantapää Luistaa Basic aaqxnOzR

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Korkokenkiä Pumput Kiila Minitoo Satiini valkoinen Hääjuhlissa Mz541 Kävelyttää Style2 Ilta Kengät ry

Kiiltonahkaa Toe Ristikkäisliuska Pumppuja Meitä Jayjii Korkokenkiä 7 Naiset Nancy Peep Tikari Nude qOXa8t0w