Jessica Pumput Punaiset Huulipunan Simpson Naisten Claudette rRqtr4p

Jessica Pumput Punaiset Huulipunan Simpson Naisten Claudette rRqtr4p Jessica Pumput Punaiset Huulipunan Simpson Naisten Claudette rRqtr4p Jessica Pumput Punaiset Huulipunan Simpson Naisten Claudette rRqtr4p Jessica Pumput Punaiset Huulipunan Simpson Naisten Claudette rRqtr4p Jessica Pumput Punaiset Huulipunan Simpson Naisten Claudette rRqtr4p Jessica Pumput Punaiset Huulipunan Simpson Naisten Claudette rRqtr4p

Borrelioosi

Punaiset Naisten Claudette Simpson Pumput Huulipunan Jessica Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Claudette Naisten Huulipunan Simpson Punaiset Jessica Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Simpson Pumput Huulipunan Punaiset Claudette Naisten Jessica  

PunkitPyöreän Toe kengät Sekoitus Naisten Materiaaleja Suljetun Voguezone009 Pumput Ccadp012182 Kiinteä Nauhakenkä Owtq6USS

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kenkä Miss Georgia 7 Musta Korkokenkiä Morsiamen Hää Mafia rwqgIr

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Simpson Punaiset Claudette Jessica Huulipunan Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Jessica Punaiset Pumput Huulipunan Naisten Claudette Simpson Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kiinteä Ccadp011755 Pentu Voguezone009 Pumput Teräväkärkiset kengät kantapäät Kengät Pu Naisten Nauhakenkä RwF7aBA

Huulipunan Naisten Claudette Simpson Jessica Punaiset Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Labiti Tikari Sandaalit Auki Alustan Nilkka On Toe Asennettu Korkokengät Peep Naisten Kengät rq1tBvWwOr

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Simpson Jessica Punaiset Huulipunan Pumput Claudette ry

Korkokengät Naisten Häät Kengät Lcky Naisista Klassinen Korkokenkiä m 3 Seksikäs 34 Meistä Toe B Mokka Huomautti oranssi qTwAfwt8X