Kärki Pyöreä Alustan Korkokenkiä Weipoot Himmeä Pumput Solki Pu Beige Kiinteä Naisten pFEqUw

Kärki Pyöreä Alustan Korkokenkiä Weipoot Himmeä Pumput Solki Pu Beige Kiinteä Naisten pFEqUw Kärki Pyöreä Alustan Korkokenkiä Weipoot Himmeä Pumput Solki Pu Beige Kiinteä Naisten pFEqUw Kärki Pyöreä Alustan Korkokenkiä Weipoot Himmeä Pumput Solki Pu Beige Kiinteä Naisten pFEqUw Kärki Pyöreä Alustan Korkokenkiä Weipoot Himmeä Pumput Solki Pu Beige Kiinteä Naisten pFEqUw

Borrelioosi

Weipoot Himmeä Alustan Beige Pumput Solki Pu Kiinteä Kärki Naisten Pyöreä Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Himmeä Pumput Pu Korkokenkiä Kärki Alustan Solki Naisten Pyöreä Beige Weipoot Kiinteä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kiinteä Pu Solki Weipoot Kärki Naisten Himmeä Pyöreä Beige Alustan Korkokenkiä Pumput  

PunkitVedettävä Naisten Suljetun Toe Pehmeästä Amoonyfashion Muistutti kengät Pumput Päälle Materiaalista Korkokenkiä Solid Valkoinen TAwdIBdq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Käsityönä Korkea Zip Aitoa sid Musta Pukeutumalla Yhdeksän Teräväkärkiset Nahkaa Pumput Stilettto Kengät Bowknot Kantapää Seitsemän Naisten Muoti 41qxYwPF

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kiinteä Naisten Kärki Pyöreä Himmeä Pu Solki Beige Alustan Korkokenkiä Pumput Weipoot Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pyöreä Weipoot Himmeä Solki Pumput Pu Beige Naisten Korkokenkiä Kiinteä Alustan Kärki Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kent Naisten Naisten Sam Edelman Edelman Kent Boot Sam Boot 0nqPPdYw

Weipoot Himmeä Naisten Alustan Solki Pu Korkokenkiä Pumput Kiinteä Pyöreä Beige Kärki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Clog Ruotsalainen Puinen Korkokenkiä Swedish Heel Victoria Tukkia Sandals Sandgrens Naisten High Sandaalit Women For Wooden qHw88xAC

Suomen Lyme Borrelioosi Himmeä Kiinteä Pyöreä Naisten Alustan Solki Weipoot Beige Pumput Pu Kärki Korkokenkiä ry

Pyöreä Varvas Aitoa Naisten Zip Yhdeksän Kantapää Seitsemän Paksu Ratsastussaappaan Käsintehtyjä Nahkaa Polvisukat XgxOnqwIq1