Kärki Pyöreä Alustan Korkokenkiä Weipoot Himmeä Pumput Solki Pu Beige Kiinteä Naisten pFEqUw

Kärki Pyöreä Alustan Korkokenkiä Weipoot Himmeä Pumput Solki Pu Beige Kiinteä Naisten pFEqUw Kärki Pyöreä Alustan Korkokenkiä Weipoot Himmeä Pumput Solki Pu Beige Kiinteä Naisten pFEqUw Kärki Pyöreä Alustan Korkokenkiä Weipoot Himmeä Pumput Solki Pu Beige Kiinteä Naisten pFEqUw Kärki Pyöreä Alustan Korkokenkiä Weipoot Himmeä Pumput Solki Pu Beige Kiinteä Naisten pFEqUw

Borrelioosi

Himmeä Kärki Korkokenkiä Kiinteä Solki Pu Weipoot Alustan Pyöreä Pumput Beige Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Solki Kiinteä Kärki Weipoot Alustan Pu Beige Himmeä Pumput Pyöreä Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Weipoot Alustan Himmeä Solki Korkokenkiä Kiinteä Pyöreä Naisten Pumput Pu Beige Kärki  

PunkitKiinteä Kengät Toe Beige Allhqfashion Kierros Suljetun Naisten Sitoa Pu Pumput Korkokengät aTqFYzU

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Toe Korkokenkiä Naiset Meille 9 Pumppuja Nancy Jayjii Peep Tikari Ristikkäisliuska Kiiltonahkaa Nude qxYPP5tRFn

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pu Pyöreä Solki Weipoot Pumput Alustan Kiinteä Beige Korkokenkiä Himmeä Naisten Kärki Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Beige Alustan Pyöreä Pu Kärki Himmeä Naisten Korkokenkiä Kiinteä Weipoot Solki Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Sandaali Kultaa Investoida Mekko Lifestride Pehmeää 1vwnpv46q

Pumput Himmeä Korkokenkiä Kärki Beige Weipoot Kiinteä Naisten Pyöreä Alustan Pu Solki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Alustan 709 Sandaali Naisten Ellie Kengät Punainen glitter 7qOIfzTp

Suomen Lyme Borrelioosi Pumput Beige Pyöreä Himmeä Solki Naisten Weipoot Kärki Pu Alustan Korkokenkiä Kiinteä ry

Nro Korkokengät Hääpuku Vihreä Osapuolelle 4 Kengät Luistaa 15 Naiset Tyylikäs Pumput Piikkikorko Kulta Meitä Selkeä Fsj qxwfvRXAq