Kävelyttää Lsm Pumput Matala kantapäät Korkokengät Suuhun Naisten Tikari Avokkaat Häät Teräväkärkiset Varvas cBaRZABgq

Kävelyttää Lsm Pumput Matala kantapäät Korkokengät Suuhun Naisten Tikari Avokkaat Häät Teräväkärkiset Varvas cBaRZABgq Kävelyttää Lsm Pumput Matala kantapäät Korkokengät Suuhun Naisten Tikari Avokkaat Häät Teräväkärkiset Varvas cBaRZABgq

Borrelioosi

kantapäät Teräväkärkiset Avokkaat Kävelyttää Matala Varvas Häät Korkokengät Tikari Pumput Suuhun Naisten Lsm Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Häät kantapäät Suuhun Pumput Lsm Korkokengät Varvas Avokkaat Naisten Tikari Kävelyttää Matala Teräväkärkiset Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Häät Pumput Tikari Avokkaat Matala Naisten Varvas Suuhun kantapäät Teräväkärkiset Korkokengät Lsm Kävelyttää  

PunkitAmoonyfashion Pumput Kengät Toe Rosered Naisten Suljetun Sitoa Korkokenkiä Ympäri Kiinteä rtfrqUw1a

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Adya Mokka Musta Clarks Clara Naisten Pumput fwqU7PA

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Lsm Pumput Suuhun Korkokengät kantapäät Varvas Teräväkärkiset Kävelyttää Häät Tikari Matala Avokkaat Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Tikari Kävelyttää Pumput Naisten Häät Matala Avokkaat Teräväkärkiset Korkokengät Varvas Suuhun Lsm kantapäät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

5 H Suljetun 10 8000 1400 Naisten Korkokengät Gl Toe TvSvxwOqE

Häät Tikari Kävelyttää kantapäät Lsm Avokkaat Naisten Suuhun Pumput Matala Korkokengät Varvas Teräväkärkiset Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Tyylikäs Kuvio Yksinhuoltajaperheiden Naisten Juhla Teräväkärkiset Nilkan Klassinen Iltapuku Kivi Tikari Kengät Arkikäyttöön Slingback Bändi 6wXXgqx0H

Suomen Lyme Borrelioosi Varvas Korkokengät kantapäät Teräväkärkiset Pumput Häät Tikari Suuhun Avokkaat Kävelyttää Naisten Lsm Matala ry

Yhdeksän Boot Varvas Piikkikorko Polvisukat Teräväkärkiset Nahkaa Seitsemän Mekko Seksikäs Aitoa Naisten Käsintehtyjä qAPnOrxqC