Korkokenkiä Luistaa Naisten Mukava Teräväkärkiset Pumppuja Kengät Klassinen Juhlakengät Sammitop Beige qt4RwBR

Korkokenkiä Luistaa Naisten Mukava Teräväkärkiset Pumppuja Kengät Klassinen Juhlakengät Sammitop Beige qt4RwBR Korkokenkiä Luistaa Naisten Mukava Teräväkärkiset Pumppuja Kengät Klassinen Juhlakengät Sammitop Beige qt4RwBR Korkokenkiä Luistaa Naisten Mukava Teräväkärkiset Pumppuja Kengät Klassinen Juhlakengät Sammitop Beige qt4RwBR Korkokenkiä Luistaa Naisten Mukava Teräväkärkiset Pumppuja Kengät Klassinen Juhlakengät Sammitop Beige qt4RwBR

Borrelioosi

Kengät Luistaa Klassinen Juhlakengät Beige Korkokenkiä Pumppuja Mukava Naisten Sammitop Teräväkärkiset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Mukava Klassinen Luistaa Teräväkärkiset Sammitop Korkokenkiä Beige Juhlakengät Pumppuja Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Pumppuja Beige Juhlakengät Klassinen Luistaa Mukava Naisten Sammitop Kengät Teräväkärkiset  

PunkitBeige Korkokenkiä Weenfashion Kiinteä Nauhakenkä Suljetun Ympäri Toe Pu Pumput kengät Naisten vqavp

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Tsbridal Kiteitä Korkokengät Pumput Kengät Valkoinen Naiset Häät Prom rHrTPwq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sammitop Teräväkärkiset Klassinen Juhlakengät Pumppuja Mukava Naisten Korkokenkiä Beige Luistaa Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumppuja Mukava Klassinen Beige Kengät Juhlakengät Teräväkärkiset Sammitop Luistaa Naisten Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Avokärkinen Pumput Korkokengät Naiset orsay Nilkkalenkki Sandaalit Sitoa D Tikari U1T86Zdq

Sammitop Teräväkärkiset Mukava Kengät Korkokenkiä Naisten Luistaa Pumppuja Klassinen Beige Juhlakengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kangas Lycra Naisten Puolivälissä Piikkikorko Varvas Korkki Vasikka Saappaat Korkea Seitsemän Pakata Yhdeksän Teräväkärkiset Käsintehtyjä 45FEPx

Suomen Lyme Borrelioosi Teräväkärkiset Pumppuja Sammitop Naisten Luistaa Mukava Klassinen Korkokenkiä Beige Juhlakengät Kengät ry

Korkokengät Toimivat Naisten Kiiltonahkaa Häät Teräväkärkiset Bigtree Kengät xqHIwTO1