Korkokenkiä Luistaa Naisten Mukava Teräväkärkiset Pumppuja Kengät Klassinen Juhlakengät Sammitop Beige qt4RwBR

Korkokenkiä Luistaa Naisten Mukava Teräväkärkiset Pumppuja Kengät Klassinen Juhlakengät Sammitop Beige qt4RwBR Korkokenkiä Luistaa Naisten Mukava Teräväkärkiset Pumppuja Kengät Klassinen Juhlakengät Sammitop Beige qt4RwBR Korkokenkiä Luistaa Naisten Mukava Teräväkärkiset Pumppuja Kengät Klassinen Juhlakengät Sammitop Beige qt4RwBR Korkokenkiä Luistaa Naisten Mukava Teräväkärkiset Pumppuja Kengät Klassinen Juhlakengät Sammitop Beige qt4RwBR

Borrelioosi

Mukava Teräväkärkiset Klassinen Korkokenkiä Juhlakengät Sammitop Beige Luistaa Pumppuja Kengät Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kengät Naisten Klassinen Mukava Pumppuja Juhlakengät Luistaa Korkokenkiä Teräväkärkiset Sammitop Beige Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Luistaa Naisten Juhlakengät Mukava Beige Sammitop Korkokenkiä Klassinen Teräväkärkiset Kengät Pumppuja  

PunkitToe Suljetun Dyyni Korkokengät Naisten Breanna qtPxvZA

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Tikari Varvas Pumput Matala Naisten Lsm Teräväkärkiset Kävelyttää Korkokengät Suuhun kantapäät Häät Avokkaat qUwIS

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Luistaa Sammitop Klassinen Mukava Pumppuja Beige Teräväkärkiset Korkokenkiä Kengät Juhlakengät Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Teräväkärkiset Luistaa Klassinen Juhlakengät Kengät Pumppuja Korkokenkiä Naisten Sammitop Mukava Beige Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Valkoinen Lucksender Tankotanssi Yli Naisten Polven Kengät Seksikäs Korkokenkiä WHqHfwSTz

Sammitop Pumppuja Mukava Beige Naisten Korkokenkiä Kengät Teräväkärkiset Klassinen Juhlakengät Luistaa Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Peep Korkokengät Mekko Naisille Kenkiä Pumppu Lentävät Ruskea Aitoa Toe Toimiston Nahkaa Vintage Naisten Mona naqw8PZ0P

Suomen Lyme Borrelioosi Juhlakengät Klassinen Pumppuja Kengät Luistaa Naisten Teräväkärkiset Mukava Beige Korkokenkiä Sammitop ry

Pronssi Sorkat Naisten Pukeutuminen Gigi Pumppu azI1zRqxn