Korkokenkiä Naisten Avoin Hopea Jane Mary Aiweiyi Glitter Kärki Pumput Kengät Muoti qXxEw5T

Korkokenkiä Naisten Avoin Hopea Jane Mary Aiweiyi Glitter Kärki Pumput Kengät Muoti qXxEw5T Korkokenkiä Naisten Avoin Hopea Jane Mary Aiweiyi Glitter Kärki Pumput Kengät Muoti qXxEw5T Korkokenkiä Naisten Avoin Hopea Jane Mary Aiweiyi Glitter Kärki Pumput Kengät Muoti qXxEw5T Korkokenkiä Naisten Avoin Hopea Jane Mary Aiweiyi Glitter Kärki Pumput Kengät Muoti qXxEw5T Korkokenkiä Naisten Avoin Hopea Jane Mary Aiweiyi Glitter Kärki Pumput Kengät Muoti qXxEw5T

Borrelioosi

Mary Avoin Kärki Hopea Glitter Kengät Naisten Muoti Pumput Aiweiyi Korkokenkiä Jane Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Avoin Pumput Korkokenkiä Jane Kengät Hopea Mary Naisten Kärki Muoti Aiweiyi Glitter Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Aiweiyi Mary Naisten Jane Avoin Glitter Kengät Pumput Hopea Kärki Korkokenkiä Muoti  

PunkitInsinööri Boot Alyy Madden Steve Naisten wIqF1Ft6

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kesällä Exing Pyöristetty Kärki Glitter Tikari Kenkiä Strassi Mukavuutta Naisten Korkokengät Rento Sandaalit RqpxtrH4Rw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Mary Glitter Kärki Hopea Naisten Avoin Jane Korkokenkiä Pumput Muoti Aiweiyi Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kärki Avoin Hopea Muoti Korkokenkiä Kengät Jane Mary Pumput Glitter Naisten Aiweiyi Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Seksikäs Syksyllä Morsiamen Korkokenkiä Naisille 35 Prinsessa Kengät Stiletto Meiren fIqU7

Mary Kengät Kärki Glitter Aiweiyi Pumput Muoti Naisten Jane Korkokenkiä Avoin Hopea Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumput Naiset Umexi Muoti Kengät Hääpuku Kantapää Alhainen Pennun Violetti Teräväkärkiset Rouvan 8gBwx

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Aiweiyi Hopea Mary Glitter Naisten Jane Korkokenkiä Muoti Pumput Avoin Kärki ry

Rockport Musta Naisten Teräväkärkiset 75mm Koko Snake Liikkeen Pumppu Timantti rraCq