Korkokenkiä paljetteja Kengät Kiinteä Teräväkärkiset Naisten Musta Avokkaat Allhqfashion Pull nzBwIYxq

Korkokenkiä paljetteja Kengät Kiinteä Teräväkärkiset Naisten Musta Avokkaat Allhqfashion Pull nzBwIYxq Korkokenkiä paljetteja Kengät Kiinteä Teräväkärkiset Naisten Musta Avokkaat Allhqfashion Pull nzBwIYxq Korkokenkiä paljetteja Kengät Kiinteä Teräväkärkiset Naisten Musta Avokkaat Allhqfashion Pull nzBwIYxq

Borrelioosi

Musta paljetteja Avokkaat Pull Allhqfashion Kengät Naisten Korkokenkiä Teräväkärkiset Kiinteä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Kiinteä Teräväkärkiset Kengät Allhqfashion paljetteja Avokkaat Musta Naisten Pull Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kiinteä Naisten Musta Avokkaat paljetteja Pull Korkokenkiä Teräväkärkiset Kengät Allhqfashion  

PunkitKengät Naisten Korkokengät Ccbubble Kesällä Kuninkaallinen Pumput fqO4RxZU

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pantteri Naiset Nainen Musta Osapuoli Kengät Korkokengät Pumput Zaproma Häät wPSqx6

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Allhqfashion Kiinteä Korkokenkiä Teräväkärkiset Avokkaat Kengät Musta Naisten Pull paljetteja Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokenkiä paljetteja Naisten Kengät Avokkaat Allhqfashion Pull Kiinteä Musta Teräväkärkiset Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Loslandifen Stiletto Toe Peep Korkokenkiä Naisten Nilkkuri Morsiamen Hengittävä Kengät Pitsi Häät Erittäin qE0q5rx

Avokkaat Teräväkärkiset Allhqfashion Kengät Pull paljetteja Naisten Korkokenkiä Kiinteä Musta Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Naisten Puku Nina Pumppu Cherie Cherie Nina Puku Pumppu Nina nwpOqaFP

Suomen Lyme Borrelioosi Kiinteä Allhqfashion Musta Naisten Kengät paljetteja Avokkaat Teräväkärkiset Pull Korkokenkiä ry

Korkokengät Yökerho Muoti Nainen 4 Uk Avokkaat Sini Työtä Häät Teini Snfgoij 5cm Mustat eu 5cm 5 Seksikäs Osapuoli 37 PEn1wtxg