Korkokenkiä paljetteja Kengät Kiinteä Teräväkärkiset Naisten Musta Avokkaat Allhqfashion Pull nzBwIYxq

Korkokenkiä paljetteja Kengät Kiinteä Teräväkärkiset Naisten Musta Avokkaat Allhqfashion Pull nzBwIYxq Korkokenkiä paljetteja Kengät Kiinteä Teräväkärkiset Naisten Musta Avokkaat Allhqfashion Pull nzBwIYxq Korkokenkiä paljetteja Kengät Kiinteä Teräväkärkiset Naisten Musta Avokkaat Allhqfashion Pull nzBwIYxq

Borrelioosi

Korkokenkiä Avokkaat Teräväkärkiset Allhqfashion Kiinteä paljetteja Naisten Pull Kengät Musta Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Musta paljetteja Avokkaat Naisten Kengät Teräväkärkiset Allhqfashion Kiinteä Pull Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Musta Allhqfashion Kiinteä Avokkaat paljetteja Naisten Pull Kengät Teräväkärkiset  

PunkitKengät Muoti Seksikäs Korkokenkiä D Naisten Pumppuja Stiletto kerroksinen Tw00Pq64

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Koko Saappaat Kärki 6 5 Ratsastus Rampage Naisten Ruskea Pyöreä Imelda Nahka xfB4xqU8

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

paljetteja Naisten Allhqfashion Teräväkärkiset Kengät Korkokenkiä Pull Avokkaat Kiinteä Musta Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Kiinteä Avokkaat paljetteja Allhqfashion Musta Korkokenkiä Pull Teräväkärkiset Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Käsityönä Sininen Naisten Lehmän Piikkikorko Tyyliin Seitsemän Yhdeksän Nahkaa Kengät Kukka Tyylikäs Teräväkärkiset Korkokengät zp5177qwxt

Naisten Musta Kengät Kiinteä Avokkaat paljetteja Allhqfashion Pull Teräväkärkiset Korkokenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Tikari Seksikäs Leopardi Juhlamekko Peep Kaloosh Pumput Naisten Toe Avokkaat Korkokengät qI6xA5Cw

Suomen Lyme Borrelioosi Avokkaat paljetteja Kiinteä Kengät Musta Allhqfashion Korkokenkiä Pull Teräväkärkiset Naisten ry

Weipoot Naisten Pumput Solki toe Beige Pu Korkokenkiä Vankka kengät Pyöreä dr0Awxdq