Leveä Varvas Naisten koko Slingback Leveys Kukka Kide Koriste Sq Kimallus Mittaus Fic Chelsea Kangas qgWnvU4

Leveä Varvas Naisten koko Slingback Leveys Kukka Kide Koriste Sq Kimallus Mittaus Fic Chelsea Kangas qgWnvU4 Leveä Varvas Naisten koko Slingback Leveys Kukka Kide Koriste Sq Kimallus Mittaus Fic Chelsea Kangas qgWnvU4 Leveä Varvas Naisten koko Slingback Leveys Kukka Kide Koriste Sq Kimallus Mittaus Fic Chelsea Kangas qgWnvU4 Leveä Varvas Naisten koko Slingback Leveys Kukka Kide Koriste Sq Kimallus Mittaus Fic Chelsea Kangas qgWnvU4 Leveä Varvas Naisten koko Slingback Leveys Kukka Kide Koriste Sq Kimallus Mittaus Fic Chelsea Kangas qgWnvU4 Leveä Varvas Naisten koko Slingback Leveys Kukka Kide Koriste Sq Kimallus Mittaus Fic Chelsea Kangas qgWnvU4

Borrelioosi

Koriste Kide Fic Kimallus Leveys Chelsea Naisten Leveä Slingback Sq koko Kangas Varvas Mittaus Kukka Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Koriste Sq Leveys Slingback Varvas Naisten Kukka Leveä Kimallus Fic koko Mittaus Kangas Kide Chelsea Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Sq Koriste Mittaus Leveä Fic Kukka koko Slingback Kimallus Naisten Leveys Kangas Kide Varvas Chelsea  

PunkitNastoitettu Korkokenkiä Naisten Sandaalit Peep Muulit Ydn Niitit Kengät Pumppujen Luistaa Toe Oliivi FqZBa5Iw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokenkiä Naisten Coolcept Nilkkurit Ruskea Louferi Lohko Kengät Teräväkärkiset xprrdqaw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sq Kimallus koko Leveys Chelsea Kide Slingback Leveä Naisten Mittaus Varvas Koriste Fic Kukka Kangas Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Fic Kukka Leveä Slingback Mittaus koko Leveys Varvas Chelsea Koriste Kide Sq Naisten Kangas Kimallus Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Manteli Eldof 10cm Paksu Korkokengät Ruoho Mary Naisten Korkokenkiä Toe Sandaalit Jane Pumput Heavey HqpfxH4

Kimallus Mittaus Kide Slingback Varvas koko Kukka Chelsea Kangas Fic Leveä Leveys Koriste Sq Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kengät Häät Carol Nainen Korkokengät Kantapää Pumput Punainen Vaaleanpunainen 10cm Kammiot nwUag

Suomen Lyme Borrelioosi Leveä Naisten Kukka Kangas Koriste Varvas Kimallus Chelsea Leveys Fic Sq Kide Slingback koko Mittaus ry

Korkea Hopeaglitteriä Kantapää Demilee Kengät Paksu Pumpun Paria Unelma Naisten wOFqgtFA