Matala Koko Tyylikäs Teräväkärkiset Korkokengät Super Kengät Kantapää Hyvät Vihreä Naisten Pumput Ohut Gome z Plus OZx0BBY

Matala Koko Tyylikäs Teräväkärkiset Korkokengät Super Kengät Kantapää Hyvät Vihreä Naisten Pumput Ohut Gome z Plus OZx0BBY Matala Koko Tyylikäs Teräväkärkiset Korkokengät Super Kengät Kantapää Hyvät Vihreä Naisten Pumput Ohut Gome z Plus OZx0BBY Matala Koko Tyylikäs Teräväkärkiset Korkokengät Super Kengät Kantapää Hyvät Vihreä Naisten Pumput Ohut Gome z Plus OZx0BBY Matala Koko Tyylikäs Teräväkärkiset Korkokengät Super Kengät Kantapää Hyvät Vihreä Naisten Pumput Ohut Gome z Plus OZx0BBY

Borrelioosi

Super Kantapää Korkokengät Hyvät z Koko Gome Vihreä Ohut Kengät Tyylikäs Pumput Naisten Matala Plus Teräväkärkiset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Vihreä Koko Kantapää Kengät Pumput Naisten Teräväkärkiset Hyvät Tyylikäs z Korkokengät Plus Matala Ohut Gome Super Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Korkokengät z Kengät Plus Teräväkärkiset Koko Tyylikäs Gome Pumput Ohut Hyvät Super Vihreä Matala Kantapää  

PunkitTeräväkärkiset Sitoa Nilkka Korkokenkiä Kengät Vimisaoi Naisten Saapikkaat Punainen TWPH4Et

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Tanssi Samppanjaa Sosiaalinen Neliö Pehmeä Korkokengät Tanssikengät Wymname Naisten Pohja Latinalainen R1aAtA

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Kantapää Ohut Hyvät Tyylikäs Gome z Teräväkärkiset Naisten Vihreä Plus Koko Pumput Super Matala Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Ohut Koko Naisten Matala Teräväkärkiset Plus Pumput Vihreä Kengät Hyvät Kantapää Super Tyylikäs z Korkokengät Gome Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokengät Korkuinen Kengät Solki Muotitietoinen Naisten Platform Nilkkaremmit Alusta Idifu Pumput qZX7nw

Hyvät Korkokengät Pumput Matala z Naisten Plus Kantapää Tyylikäs Koko Ohut Gome Kengät Vihreä Teräväkärkiset Super Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Labiti Naisten Toe Korkokenkiä Alustan Nilkkalenkki Peep Mekko Sandaalit Tikari Pumppu RUnTRBZW

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Vihreä Plus Gome Kantapää Teräväkärkiset Matala Ohut Kengät Korkokengät Pumput Super Hyvät Koko z Tyylikäs ry

Pumput Värikäs Korkokenkiä Kiila Etnisten Kuvion Geometrian Graffiti Kengät Koosta Naisten Zenzzle 11 Peri 5 t61wxqp