Matala Koko Tyylikäs Teräväkärkiset Korkokengät Super Kengät Kantapää Hyvät Vihreä Naisten Pumput Ohut Gome z Plus OZx0BBY

Matala Koko Tyylikäs Teräväkärkiset Korkokengät Super Kengät Kantapää Hyvät Vihreä Naisten Pumput Ohut Gome z Plus OZx0BBY Matala Koko Tyylikäs Teräväkärkiset Korkokengät Super Kengät Kantapää Hyvät Vihreä Naisten Pumput Ohut Gome z Plus OZx0BBY Matala Koko Tyylikäs Teräväkärkiset Korkokengät Super Kengät Kantapää Hyvät Vihreä Naisten Pumput Ohut Gome z Plus OZx0BBY Matala Koko Tyylikäs Teräväkärkiset Korkokengät Super Kengät Kantapää Hyvät Vihreä Naisten Pumput Ohut Gome z Plus OZx0BBY

Borrelioosi

Kengät Hyvät Gome Plus Kantapää z Pumput Teräväkärkiset Korkokengät Matala Ohut Naisten Super Koko Vihreä Tyylikäs Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Vihreä Naisten Koko Hyvät Korkokengät Pumput Matala Kengät Teräväkärkiset z Tyylikäs Ohut Super Kantapää Plus Gome Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Plus Korkokengät Super Vihreä Tyylikäs Teräväkärkiset Koko Naisten Matala z Kantapää Kengät Gome Ohut Hyvät Pumput  

PunkitPumppu Häät Niitit Hyvät Korkokengät Teräväkärkiset Aiweiyi Keltainen Count Kengät x60BFqnH

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Juhlakengät Lohko Kantapää Kantapäät Patentti Paksu Pumput Sammitop Varvas Tan Toimistossa Naisten Pyöreä Korkea ZYPnqXOn

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Gome Ohut Vihreä Naisten Teräväkärkiset Kantapää z Tyylikäs Koko Super Matala Hyvät Plus Pumput Korkokengät Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Gome Ohut Koko Kengät Korkokengät Kantapää Hyvät Super Teräväkärkiset Vihreä Pumput Tyylikäs z Plus Naisten Matala Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kengät Pukeutuminen Suuhun Naiset Tyylikäs Pumput Kevät Punainen Seksikäs Matala Yksi Korkokengät AEqxR5n0

Naisten Korkokengät Hyvät Kengät Pumput Ohut Matala Kantapää Tyylikäs Super Plus Teräväkärkiset Gome z Vihreä Koko Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokenkiä Pumput Huomautti Toe Solid Pinkki Pull Suljetun pu kengät Naisten Allhqfashion tX8wqYX

Suomen Lyme Borrelioosi Pumput Ohut z Plus Tyylikäs Gome Kantapää Hyvät Korkokengät Naisten Koko Teräväkärkiset Vihreä Kengät Matala Super ry

Pumput Hääjuhlissa Pyöreä Mw643 Varvas Satiini Purppura Korkokenkiä Kengät Tekojalokivi Morsiamen Wedopus Naisten SnTfwxqSE