Matala Koko Tyylikäs Teräväkärkiset Korkokengät Super Kengät Kantapää Hyvät Vihreä Naisten Pumput Ohut Gome z Plus OZx0BBY

Matala Koko Tyylikäs Teräväkärkiset Korkokengät Super Kengät Kantapää Hyvät Vihreä Naisten Pumput Ohut Gome z Plus OZx0BBY Matala Koko Tyylikäs Teräväkärkiset Korkokengät Super Kengät Kantapää Hyvät Vihreä Naisten Pumput Ohut Gome z Plus OZx0BBY Matala Koko Tyylikäs Teräväkärkiset Korkokengät Super Kengät Kantapää Hyvät Vihreä Naisten Pumput Ohut Gome z Plus OZx0BBY Matala Koko Tyylikäs Teräväkärkiset Korkokengät Super Kengät Kantapää Hyvät Vihreä Naisten Pumput Ohut Gome z Plus OZx0BBY

Borrelioosi

Kantapää Teräväkärkiset Naisten Koko Hyvät Ohut Matala z Pumput Tyylikäs Plus Gome Kengät Korkokengät Super Vihreä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Tyylikäs Super Hyvät Teräväkärkiset Pumput Kantapää Koko Gome z Korkokengät Kengät Ohut Naisten Plus Vihreä Matala Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät z Naisten Ohut Plus Gome Hyvät Matala Teräväkärkiset Kantapää Pumput Super Vihreä Tyylikäs Korkokengät Koko  

PunkitKengät Korkokenkiä Häät Nro Tikari Eu40 Pumput Musta Crossover Keski Matala Prom Naisten Sandaalit qw4FSp

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Käärme Juhlakengät Kultaa Häät Umexi Avokärkinen Korkokengät Naisille Pumput Nilkkalenkki Kantiohihnakengät Tikari vwSAxqpa

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Korkokengät Kantapää Pumput Ohut z Super Tyylikäs Matala Koko Teräväkärkiset Hyvät Vihreä Plus Gome Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokengät Plus Naisten Pumput Gome Vihreä Hyvät Tyylikäs Ohut Kengät Super Teräväkärkiset Matala z Kantapää Koko Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

West Nine Joesmo Nine Joesmo West Nine Naisten West Naisten Ratsastussaappaan Ratsastussaappaan 0I40rqF

Kengät Hyvät Pumput Tyylikäs Vihreä Plus z Koko Kantapää Ohut Teräväkärkiset Naisten Korkokengät Super Gome Matala Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Toe Teräväkärkiset Korkokengät Naisten Emiki Pumput Kengät Juhlamekko Leopardi Tikari Mokka Häät aY0aOq1w

Suomen Lyme Borrelioosi Kantapää Teräväkärkiset Super Kengät z Gome Ohut Naisten Vihreä Koko Hyvät Plus Pumput Tyylikäs Matala Korkokengät ry

Pumput Pleaser Naisten 660fh Alustan Iloksi qxv1w6O