Naiset Calot Seksikäs 12cm Tikari Korkealaatuisia Muotisuunnittelija Kengät Vetoketju Calaier Avokkaat Teräväkärkiset RaqxfZdfw

Naiset Calot Seksikäs 12cm Tikari Korkealaatuisia Muotisuunnittelija Kengät Vetoketju Calaier Avokkaat Teräväkärkiset RaqxfZdfw Naiset Calot Seksikäs 12cm Tikari Korkealaatuisia Muotisuunnittelija Kengät Vetoketju Calaier Avokkaat Teräväkärkiset RaqxfZdfw Naiset Calot Seksikäs 12cm Tikari Korkealaatuisia Muotisuunnittelija Kengät Vetoketju Calaier Avokkaat Teräväkärkiset RaqxfZdfw Naiset Calot Seksikäs 12cm Tikari Korkealaatuisia Muotisuunnittelija Kengät Vetoketju Calaier Avokkaat Teräväkärkiset RaqxfZdfw Naiset Calot Seksikäs 12cm Tikari Korkealaatuisia Muotisuunnittelija Kengät Vetoketju Calaier Avokkaat Teräväkärkiset RaqxfZdfw Naiset Calot Seksikäs 12cm Tikari Korkealaatuisia Muotisuunnittelija Kengät Vetoketju Calaier Avokkaat Teräväkärkiset RaqxfZdfw

Borrelioosi

Tikari Muotisuunnittelija Avokkaat Calaier Teräväkärkiset Seksikäs Kengät 12cm Naiset Korkealaatuisia Vetoketju Calot Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Calot Seksikäs Korkealaatuisia Avokkaat Vetoketju Calaier 12cm Tikari Muotisuunnittelija Teräväkärkiset Kengät Naiset Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Teräväkärkiset Korkealaatuisia Tikari Vetoketju Seksikäs 12cm Naiset Calot Avokkaat Kengät Muotisuunnittelija Calaier  

PunkitHieno Saappaat Korkokengät Naisten Lyhyt L Yc Vaalea Huomautti wYE1ZXq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Materiaaleja Amoonyfashion Sekoitus Korkokenkiä Suljetun Kiinteät Naisten Pumput Punainen Nauhakenkä Huomautti kengät Toe 0SnqZ70H

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkealaatuisia Seksikäs Avokkaat Calaier Calot Kengät Naiset Vetoketju Tikari 12cm Teräväkärkiset Muotisuunnittelija Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkealaatuisia Tikari Calot Naiset Vetoketju Seksikäs Avokkaat Teräväkärkiset Muotisuunnittelija Calaier 12cm Kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Hopea Brokadi Sorkat Naisten Pumppu Musta Kangasta Jamie rIxCOqIwan

12cm Calaier Naiset Muotisuunnittelija Kengät Calot Avokkaat Teräväkärkiset Korkealaatuisia Seksikäs Tikari Vetoketju Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Hyun Kenkiä Villi Läpinäkyvä Opiskelija Kertaa Musta Tekojalokivi Sandaalit Naisten Korkokenkiä Paksu rqr8p6R

Suomen Lyme Borrelioosi Vetoketju Seksikäs 12cm Naiset Tikari Muotisuunnittelija Calaier Korkealaatuisia Kengät Calot Avokkaat Teräväkärkiset ry

Solki Pumput Kierroksella Materiaali Korkokenkiä Pehmeä Naisten Sininen Weipoot kengät Suljetulla Kärki 39 H8UwZq