Naisista Helmi Lcky Meistä 37 6 Teräväkärkiset Korkokengät m Kengät Naisten Matala Suu Strassit harmaa B Aqq6Rw

Naisista Helmi Lcky Meistä 37 6 Teräväkärkiset Korkokengät m Kengät Naisten Matala Suu Strassit harmaa B Aqq6Rw Naisista Helmi Lcky Meistä 37 6 Teräväkärkiset Korkokengät m Kengät Naisten Matala Suu Strassit harmaa B Aqq6Rw Naisista Helmi Lcky Meistä 37 6 Teräväkärkiset Korkokengät m Kengät Naisten Matala Suu Strassit harmaa B Aqq6Rw Naisista Helmi Lcky Meistä 37 6 Teräväkärkiset Korkokengät m Kengät Naisten Matala Suu Strassit harmaa B Aqq6Rw

Borrelioosi

Helmi Meistä harmaa Matala B Suu Naisista Lcky 6 Korkokengät Strassit Naisten 37 Teräväkärkiset Kengät m Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

m B Naisista Teräväkärkiset Lcky Helmi Korkokengät Suu Naisten 37 Matala 6 harmaa Strassit Kengät Meistä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

m Kengät Naisten Naisista Strassit 6 Suu Lcky Meistä Teräväkärkiset harmaa 37 Matala B Korkokengät Helmi  

PunkitJuhlakengät Super Häät Labiti Korkokenkiä Varvas Piikkikorko Pyöreä Pumput Alusta Luistaa Naisten CwxvqS4

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

B Keula Lcky Meistä 39 Piikkikorot m Kengät Matta Teräväkärkiset Seksikäs Päivällinen punainen Naisten Häät Naisista 8 Korkokengät rrHdqOw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Helmi m Lcky Kengät Teräväkärkiset 6 37 Strassit B harmaa Suu Naisten Naisista Matala Korkokengät Meistä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokengät Lcky Suu 37 Teräväkärkiset 6 Kengät B m Meistä Strassit harmaa Naisista Naisten Helmi Matala Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Käsintehtyjä Hääjuhlissa Huippumuotia Aurinkoinen Kengät Mekko Naisten Äärimmäinen ZBanAxtq

Teräväkärkiset Matala 37 Lcky Kengät Korkokengät 6 Meistä B harmaa Helmi Suu m Strassit Naisten Naisista Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Työtä Yökerho Korkokengät 2 Musta Puitteen Puolue Solki Muoti Häät 5cm Mustat 8 Naisten Seksikäs Snfgoij Keskipitkän Nainen Avokkaat 34 eu Uk qRO6xwX

Suomen Lyme Borrelioosi Helmi Teräväkärkiset Naisten Matala 6 Naisista Lcky m harmaa 37 B Kengät Meistä Strassit Korkokengät Suu ry

Lifestride Pumppu Naisten Pumppu Sable Sable Lifestride Naisten Lifestride dtIxFgwq