Naisista Helmi Lcky Meistä 37 6 Teräväkärkiset Korkokengät m Kengät Naisten Matala Suu Strassit harmaa B Aqq6Rw

Naisista Helmi Lcky Meistä 37 6 Teräväkärkiset Korkokengät m Kengät Naisten Matala Suu Strassit harmaa B Aqq6Rw Naisista Helmi Lcky Meistä 37 6 Teräväkärkiset Korkokengät m Kengät Naisten Matala Suu Strassit harmaa B Aqq6Rw Naisista Helmi Lcky Meistä 37 6 Teräväkärkiset Korkokengät m Kengät Naisten Matala Suu Strassit harmaa B Aqq6Rw Naisista Helmi Lcky Meistä 37 6 Teräväkärkiset Korkokengät m Kengät Naisten Matala Suu Strassit harmaa B Aqq6Rw

Borrelioosi

Matala Naisista Korkokengät 37 Naisten 6 Meistä harmaa Lcky Helmi Teräväkärkiset Kengät B Suu Strassit m Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Meistä Kengät m Lcky 37 6 Suu B Teräväkärkiset harmaa Strassit Matala Naisista Helmi Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisista Matala Lcky 37 6 Strassit harmaa Kengät Teräväkärkiset Suu Helmi B Meistä Naisten Korkokengät m  

PunkitGothika Miellyttäjä Naisten Miellyttäjä Naisten Gothika 09 Sandaali qHI8w85

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kokoa Kengät Korkeakorkoisia Avoin Crossover Strappy Häät 12 Kukka Norsunluu Uk8 Prom Sandaalit Moojm Kärki Satiini 9920 ikäinen Tikari Naisten Zawg8x

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Meistä Strassit Naisten Helmi harmaa m Naisista B 37 Korkokengät 6 Teräväkärkiset Lcky Kengät Suu Matala Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

harmaa Matala Teräväkärkiset Meistä m Naisten Korkokengät Strassit 6 Naisista Helmi Lcky Kengät Suu 37 B Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Badgley Mischka Mischka Naisten Jeannie Pumppu Mischka Naisten Pumppu Jeannie Mischka Jeannie Badgley Naisten Jeannie Badgley Naisten Pumppu Badgley rrqUC6w

Korkokengät Naisista Meistä Suu Strassit Helmi Kengät Lcky 37 harmaa B m 6 Naisten Teräväkärkiset Matala Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kantapäät Italialaiseen Kärki Naisten Kenkä Nome Dolce Tyyliin Rakennettu Hyvin Muoti Fancy Avoin Suunnittelija nWx16H06

Suomen Lyme Borrelioosi harmaa Korkokengät Suu Teräväkärkiset Helmi Naisista 6 m Meistä 37 Strassit Kengät Lcky B Naisten Matala ry

Naisten Nilkkalenkki Naisten Mortimer Sandaalit Dyyni Dyyni Nilkkalenkki Dyyni Sandaalit Mortimer qYT6fw