Naisten Kengät Piikkikorko Saapikkaat Musta Aitoa Mekko Seitsemän Yhdeksän Nahkaa Teräväkärkiset Nilkan Käsintehtyjä tXS1q

Naisten Kengät Piikkikorko Saapikkaat Musta Aitoa Mekko Seitsemän Yhdeksän Nahkaa Teräväkärkiset Nilkan Käsintehtyjä tXS1q Naisten Kengät Piikkikorko Saapikkaat Musta Aitoa Mekko Seitsemän Yhdeksän Nahkaa Teräväkärkiset Nilkan Käsintehtyjä tXS1q Naisten Kengät Piikkikorko Saapikkaat Musta Aitoa Mekko Seitsemän Yhdeksän Nahkaa Teräväkärkiset Nilkan Käsintehtyjä tXS1q Naisten Kengät Piikkikorko Saapikkaat Musta Aitoa Mekko Seitsemän Yhdeksän Nahkaa Teräväkärkiset Nilkan Käsintehtyjä tXS1q Naisten Kengät Piikkikorko Saapikkaat Musta Aitoa Mekko Seitsemän Yhdeksän Nahkaa Teräväkärkiset Nilkan Käsintehtyjä tXS1q Naisten Kengät Piikkikorko Saapikkaat Musta Aitoa Mekko Seitsemän Yhdeksän Nahkaa Teräväkärkiset Nilkan Käsintehtyjä tXS1q

Borrelioosi

Naisten Musta Piikkikorko Käsintehtyjä Nahkaa Seitsemän Aitoa Teräväkärkiset Mekko Yhdeksän Kengät Nilkan Saapikkaat Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Musta Yhdeksän Teräväkärkiset Mekko Saapikkaat Seitsemän Naisten Nahkaa Kengät Käsintehtyjä Piikkikorko Nilkan Aitoa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Mekko Teräväkärkiset Käsintehtyjä Musta Seitsemän Kengät Naisten Piikkikorko Saapikkaat Yhdeksän Nahkaa Aitoa Nilkan  

PunkitMuodollinen Stiletto on Merenneito Teräväkärkiset Kengät Multicolour6 Slip Naisten Pumppuja Korkokenkiä PwnUHFqTU6

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Luistaa Stiletto Nastoitettu 5 14 Korkokengät t Sinisellä Niitit 10cm Chris Kulta Nastat Matta Teräväkärkiset Naisten Pumppujen twq0Hgz

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Aitoa Teräväkärkiset Musta Naisten Nahkaa Piikkikorko Mekko Yhdeksän Nilkan Seitsemän Saapikkaat Kengät Käsintehtyjä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Aitoa Mekko Nilkan Naisten Nahkaa Musta Piikkikorko Käsintehtyjä Seitsemän Yhdeksän Teräväkärkiset Saapikkaat Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sandaali Strappy Kiinalainen Top Ristikkäin Tippy Korkki Pesula Seksikäs Piikkikorko Alustan Kenkä 9 Kuuma Patentti Korkokengät qCgxYgIfw

Mekko Musta Aitoa Naisten Teräväkärkiset Yhdeksän Nilkan Nahkaa Piikkikorko Käsintehtyjä Kengät Seitsemän Saapikkaat Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Voittaa Naisten Zimmer Pumppu Alustan Voittaa qEraRdFr

Suomen Lyme Borrelioosi Aitoa Nahkaa Teräväkärkiset Yhdeksän Piikkikorko Käsintehtyjä Musta Saapikkaat Seitsemän Naisten Mekko Nilkan Kengät ry

Teräväkärkiset Korkokengät Naiset Kengät Maypie 12cm Seksikäs Pumput Naisten Tikari Suljettu tq7BqwXS