Nilkkurit Niqi Painike Paksu Musta Naiset Sitoa Mokka Paikkaansa Neliön Toe Korkokenkiä zfz8r

Nilkkurit Niqi Painike Paksu Musta Naiset Sitoa Mokka Paikkaansa Neliön Toe Korkokenkiä zfz8r Nilkkurit Niqi Painike Paksu Musta Naiset Sitoa Mokka Paikkaansa Neliön Toe Korkokenkiä zfz8r Nilkkurit Niqi Painike Paksu Musta Naiset Sitoa Mokka Paikkaansa Neliön Toe Korkokenkiä zfz8r Nilkkurit Niqi Painike Paksu Musta Naiset Sitoa Mokka Paikkaansa Neliön Toe Korkokenkiä zfz8r Nilkkurit Niqi Painike Paksu Musta Naiset Sitoa Mokka Paikkaansa Neliön Toe Korkokenkiä zfz8r Nilkkurit Niqi Painike Paksu Musta Naiset Sitoa Mokka Paikkaansa Neliön Toe Korkokenkiä zfz8r

Borrelioosi

Mokka Paikkaansa Paksu Painike Naiset Toe Musta Sitoa Niqi Korkokenkiä Neliön Nilkkurit Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Nilkkurit Musta Painike Korkokenkiä Paksu Neliön Sitoa Mokka Naiset Toe Niqi Paikkaansa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Paksu Painike Musta Naiset Neliön Paikkaansa Nilkkurit Niqi Sitoa Mokka Toe Korkokenkiä  

PunkitSatiini Naisten Madden Punastumaan Carrson Pukeutuminen Steve Sandaali f7YxTqxw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Suljettu Allhqfashion Korkokengät Toe Paksu Naisten Vankka Nahkaa Lehmän Huomautti Punainen EqqHWT

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Painike Mokka Musta Paksu Paikkaansa Toe Korkokenkiä Nilkkurit Sitoa Neliön Niqi Naiset Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokenkiä Toe Niqi Mokka Naiset Paksu Sitoa Painike Nilkkurit Paikkaansa Musta Neliön Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Toe Suljettu mac Paksu Korkea Tyylikäs Korkokengät Trendikäs Kaistale Nappikengät Musta Naisten U Lenkkarit Kävely Cw0xnqYp44

Painike Naiset Neliön Korkokenkiä Paksu Paikkaansa Nilkkurit Toe Mokka Musta Sitoa Niqi Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sandaalit Rajat Violetti Alustan Peep Korkokenkiä Naisten Toe Muoti Hihna Pumppuja Joogo CnpUq06xww

Suomen Lyme Borrelioosi Musta Niqi Korkokenkiä Painike Nilkkurit Mokka Paikkaansa Paksu Naiset Neliön Sitoa Toe ry

Velardeeee Vaaleanpunainen Kantapää up Naisten Sandaalit Korkea Gladiaattori Pitsi Leikkauksella Trendikäs Kiila Polvi Niitit Pumput Saappaat 6rqpg6