Nilkkurit Nude Hoikka Naisten Käsityönä Sivuvetoketju Onlymaker Kärki Pyöristetty Muoti Sxq8n70

Nilkkurit Nude Hoikka Naisten Käsityönä Sivuvetoketju Onlymaker Kärki Pyöristetty Muoti Sxq8n70 Nilkkurit Nude Hoikka Naisten Käsityönä Sivuvetoketju Onlymaker Kärki Pyöristetty Muoti Sxq8n70 Nilkkurit Nude Hoikka Naisten Käsityönä Sivuvetoketju Onlymaker Kärki Pyöristetty Muoti Sxq8n70 Nilkkurit Nude Hoikka Naisten Käsityönä Sivuvetoketju Onlymaker Kärki Pyöristetty Muoti Sxq8n70 Nilkkurit Nude Hoikka Naisten Käsityönä Sivuvetoketju Onlymaker Kärki Pyöristetty Muoti Sxq8n70 Nilkkurit Nude Hoikka Naisten Käsityönä Sivuvetoketju Onlymaker Kärki Pyöristetty Muoti Sxq8n70

Borrelioosi

Nilkkurit Sivuvetoketju Hoikka Nude Naisten Muoti Kärki Käsityönä Pyöristetty Onlymaker Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Muoti Nude Hoikka Kärki Onlymaker Pyöristetty Sivuvetoketju Käsityönä Nilkkurit Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Onlymaker Muoti Pyöristetty Kärki Nude Hoikka Sivuvetoketju Nilkkurit Käsityönä Naisten  

PunkitTerävä Musta Sandaalit 12cm Nilkka Patentti Kiinteänä Soljen hihna Stiletto Naisten T Kärki Kantapää Korkea Pumput Aineena Kengät Ybeauty Cqpw10x

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Nilkka Musta Naisten Korkokenkiä Tikari Pumput Mokka 3 Toe Vilisevä 94 Seksikäs T Maypie Huomautti Suljetun Niitit Tuumaa hihna 0wHwaqA

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Hoikka Muoti Kärki Pyöristetty Naisten Nilkkurit Sivuvetoketju Onlymaker Nude Käsityönä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Käsityönä Pyöristetty Onlymaker Nude Nilkkurit Muoti Sivuvetoketju Naisten Hoikka Kärki Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pu Naisten Valkoinen kengät Korkokenkiä Pumput Solki Kiinteä Amoonyfashion Ympäri Suljetun Toe ZSvSAn7

Nilkkurit Naisten Onlymaker Kärki Käsityönä Sivuvetoketju Muoti Pyöristetty Hoikka Nude Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Nyhtää Pinker toe Pumppuja Toe Huomautti kengät Suljetun Musta Naisten Korkokenkiä Amoonyfashion xwpzT8Eq

Suomen Lyme Borrelioosi Onlymaker Pyöristetty Naisten Hoikka Nilkkurit Kärki Muoti Nude Sivuvetoketju Käsityönä ry

Kuninkaallinen Helmet 05 Naisten Hääjuhlissa Kengät Peep 6041 Morsiamen Pumppu Korkokenkiä Ilta Toe Fanciest RxUTqH7ZwR