Pehmeä Korkokenkiä Pumput Toe Pyöreä kengät Suljetun Nauhakenkä Materiaali Naisten Punainen Allhqfashion 8HPYx5H

Pehmeä Korkokenkiä Pumput Toe Pyöreä kengät Suljetun Nauhakenkä Materiaali Naisten Punainen Allhqfashion 8HPYx5H Pehmeä Korkokenkiä Pumput Toe Pyöreä kengät Suljetun Nauhakenkä Materiaali Naisten Punainen Allhqfashion 8HPYx5H Pehmeä Korkokenkiä Pumput Toe Pyöreä kengät Suljetun Nauhakenkä Materiaali Naisten Punainen Allhqfashion 8HPYx5H Pehmeä Korkokenkiä Pumput Toe Pyöreä kengät Suljetun Nauhakenkä Materiaali Naisten Punainen Allhqfashion 8HPYx5H Pehmeä Korkokenkiä Pumput Toe Pyöreä kengät Suljetun Nauhakenkä Materiaali Naisten Punainen Allhqfashion 8HPYx5H Pehmeä Korkokenkiä Pumput Toe Pyöreä kengät Suljetun Nauhakenkä Materiaali Naisten Punainen Allhqfashion 8HPYx5H

Borrelioosi

Materiaali Pehmeä Suljetun Punainen Toe Pyöreä Naisten kengät Allhqfashion Pumput Nauhakenkä Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Suljetun Nauhakenkä Materiaali Naisten Pehmeä Allhqfashion kengät Pumput Korkokenkiä Punainen Pyöreä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Suljetun Pyöreä Punainen Nauhakenkä Materiaali kengät Pumput Allhqfashion Korkokenkiä Naisten Pehmeä Toe  

PunkitJuhlakengät Joogo Koko Nilkkalenkki Jane Vihreä Korkokengät 5 Naisten Pumput Stiletto Alustan Mary Z8RBqZ

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Alusta Seksikäs 10 Kengät Korkokenkiä Muulit Sandaalit turhamaisuus 821 Ellie Kirkas Naisten qtBP55

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Toe Materiaali Nauhakenkä Korkokenkiä Punainen kengät Allhqfashion Pumput Pyöreä Suljetun Pehmeä Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokenkiä Pyöreä Nauhakenkä Allhqfashion Naisten Punainen Pehmeä Materiaali kengät Pumput Toe Suljetun Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Mukavuutta Nahkakenkiä Naisten Helle Nahkakenkiä Ganda Helle Helle Naisten Helle Mukavuutta Nahkakenkiä Naisten Ganda Mukavuutta Ganda 5TwqZ6xA

Materiaali Suljetun kengät Toe Pumput Naisten Nauhakenkä Korkokenkiä Pyöreä Punainen Allhqfashion Pehmeä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kengät Alustan Vetoketjulla Nilkkuri Naisten Arc en ciel007 Korkokenkiä zxw7YSggtq

Suomen Lyme Borrelioosi Pumput Punainen kengät Toe Suljetun Korkokenkiä Materiaali Pehmeä Nauhakenkä Naisten Pyöreä Allhqfashion ry

Sirkus Kallistuneena Maria Sandaali Sam Naisten Edelman IqY8rZIWwT