Pentu Naiset Samppanjaa Nilkkurit Tyylikäs Vetoketjun Taoffen Kantapää pfcAWcF

Pentu Naiset Samppanjaa Nilkkurit Tyylikäs Vetoketjun Taoffen Kantapää pfcAWcF Pentu Naiset Samppanjaa Nilkkurit Tyylikäs Vetoketjun Taoffen Kantapää pfcAWcF Pentu Naiset Samppanjaa Nilkkurit Tyylikäs Vetoketjun Taoffen Kantapää pfcAWcF Pentu Naiset Samppanjaa Nilkkurit Tyylikäs Vetoketjun Taoffen Kantapää pfcAWcF

Borrelioosi

Samppanjaa Naiset Tyylikäs Pentu Kantapää Nilkkurit Taoffen Vetoketjun Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Tyylikäs Samppanjaa Pentu Taoffen Vetoketjun Nilkkurit Naiset Kantapää Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Vetoketjun Pentu Tyylikäs Taoffen Nilkkurit Samppanjaa Naiset Kantapää  

PunkitSuuri Vaaleanpunainen Kengät 43 Beverly Seksikäs Neliön Naisten Stewart Toe Koko Pumput Uusi 34 Nainen Kesän Solki Korkokengät aqq7I

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Musta hihna Bootie Paksu Sandaalit T Korkokenkiä Ollio Kenkiä Naisten S1qAff

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Nilkkurit Pentu Vetoketjun Samppanjaa Naiset Taoffen Kantapää Tyylikäs Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Taoffen Nilkkurit Pentu Samppanjaa Vetoketjun Naiset Tyylikäs Kantapää Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Frye Pitkä Valjastaa Pieni Poika Iso Phillip Boot Lapsi lapsi EUrxEF6

Nilkkurit Tyylikäs Naiset Samppanjaa Pentu Taoffen Vetoketjun Kantapää Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Osapuoli Toe Laippa Sandaalit Illalla Peep Ohut Poikanen Ja Kantapäät Korkokengät Lh Hin Piikkikorko Kenkiä Korkealaatuista Kovertaa 38 Mekko Seksikäs Yu FgWxZ

Suomen Lyme Borrelioosi Kantapää Pentu Vetoketjun Taoffen Nilkkurit Naiset Samppanjaa Tyylikäs ry

38 Korkokenkiä Morsiamen Ilta Alustoja Hääjuhlissa Hyvälaatuisia Morsiusneitojen Kristalli Valko Strassit 14cm Avokkaat Helmi Naisten Mnii vPxRqwRF