Piikkikorot Väri Mokka Karkkia Sandaalit Yksittäinen Naisten 2018 Kesän Sekoitettu Kengät zq1IW6p

Piikkikorot Väri Mokka Karkkia Sandaalit Yksittäinen Naisten 2018 Kesän Sekoitettu Kengät zq1IW6p Piikkikorot Väri Mokka Karkkia Sandaalit Yksittäinen Naisten 2018 Kesän Sekoitettu Kengät zq1IW6p Piikkikorot Väri Mokka Karkkia Sandaalit Yksittäinen Naisten 2018 Kesän Sekoitettu Kengät zq1IW6p Piikkikorot Väri Mokka Karkkia Sandaalit Yksittäinen Naisten 2018 Kesän Sekoitettu Kengät zq1IW6p Piikkikorot Väri Mokka Karkkia Sandaalit Yksittäinen Naisten 2018 Kesän Sekoitettu Kengät zq1IW6p Piikkikorot Väri Mokka Karkkia Sandaalit Yksittäinen Naisten 2018 Kesän Sekoitettu Kengät zq1IW6p

Borrelioosi

Sekoitettu Kengät Karkkia 2018 Väri Mokka Kesän Sandaalit Yksittäinen Naisten Piikkikorot Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

2018 Karkkia Sandaalit Sekoitettu Yksittäinen Piikkikorot Kengät Mokka Kesän Naisten Väri Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Yksittäinen 2018 Väri Karkkia Naisten Kengät Sekoitettu Kesän Mokka Sandaalit Piikkikorot  

PunkitPumput Naisten Aprikoosi Crystal Korkokenkiä Tikari Vimisaoi Nahkaa Aitoa Kävelyttää Seksikäs Häät wxaUFS

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Orthaheel Sandaali Valkoinen Vionic Naisten Puolivälissä Metriä 5 Kantapää Nousuvesi O6rOTxn

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Väri 2018 Kengät Kesän Piikkikorot Sandaalit Sekoitettu Naisten Mokka Karkkia Yksittäinen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Yksittäinen Sekoitettu Kengät 2018 Mokka Karkkia Naisten Väri Sandaalit Piikkikorot Kesän Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Koko Pyöreä Tikari 11 Leopardi Juhlakengät Korkokengät Alustan Pumput Varvas Naisten 8fI1dqq

Väri Kesän Piikkikorot Mokka Sandaalit Sekoitettu 2018 Yksittäinen Naisten Karkkia Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Minttu Satiini Laskostettu Korkokenkiä Alustan Ep11064 Pumput Naisten Morsiamen Toe Peep Elegantpark Häät Strassit ipf Kengät t4wSfqx6

Suomen Lyme Borrelioosi Yksittäinen Kengät Sandaalit Sekoitettu Naisten Karkkia Kesän Väri Mokka 2018 Piikkikorot ry

Naisten Kangas Viiniä Pumppu Aerosoles Pukeutuminen Hieno 4qXqwv