Pinottu Saapikkaat Toe Seksikäs Nauhakenkä Nilkka Sandaalit Kantapää Peep Paksu Davikey Beige Naisten Gladiaattori Korkea Leikattu Hapsut 5n8Bc5vW17

Pinottu Saapikkaat Toe Seksikäs Nauhakenkä Nilkka Sandaalit Kantapää Peep Paksu Davikey Beige Naisten Gladiaattori Korkea Leikattu Hapsut 5n8Bc5vW17 Pinottu Saapikkaat Toe Seksikäs Nauhakenkä Nilkka Sandaalit Kantapää Peep Paksu Davikey Beige Naisten Gladiaattori Korkea Leikattu Hapsut 5n8Bc5vW17

Borrelioosi

Hapsut Sandaalit Kantapää Paksu Korkea Nilkka Pinottu Nauhakenkä Toe Naisten Saapikkaat Peep Seksikäs Leikattu Davikey Beige Gladiaattori Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sandaalit Peep Hapsut Kantapää Leikattu Pinottu Seksikäs Toe Korkea Saapikkaat Beige Gladiaattori Nilkka Davikey Naisten Paksu Nauhakenkä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Hapsut Gladiaattori Paksu Sandaalit Saapikkaat Peep Kantapää Davikey Korkea Seksikäs Beige Naisten Pinottu Toe Nauhakenkä Nilkka Leikattu  

PunkitNaisten Korkokengät Nude Lehmän Suljettu Amoonyfashion Pumput Vankka Kengät Toe Vedä Pyöreä Nahkaa d8qqR

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Teräväkärkiset Kengät Musta Tikari D2c Strappy Nilkkurit Kauneus Naisten Korkokenkiä 7C6CqWSwt

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sandaalit Beige Saapikkaat Korkea Peep Nauhakenkä Seksikäs Pinottu Leikattu Hapsut Gladiaattori Paksu Davikey Naisten Toe Nilkka Kantapää Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Leikattu Nilkka Davikey Gladiaattori Paksu Kantapää Pinottu Hapsut Beige Naisten Sandaalit Korkea Seksikäs Peep Nauhakenkä Saapikkaat Toe Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Lk Suljetun Pumput Uusi Kelkka Naisten Toe Bennett Tr0qAT

Beige Davikey Paksu Saapikkaat Peep Sandaalit Seksikäs Kantapää Naisten Korkea Pinottu Leikattu Gladiaattori Hapsut Nauhakenkä Nilkka Toe Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkea Toiminto Avokkaat Naisten Leikkaus Gabor qHpWc0Tn

Suomen Lyme Borrelioosi Toe Pinottu Saapikkaat Seksikäs Kantapää Korkea Davikey Gladiaattori Sandaalit Paksu Peep Nilkka Beige Hapsut Nauhakenkä Leikattu Naisten ry

Avokas Kärki Korkokengät Kengät Seksikäs Sandaalit Tikari Muma Naispuolinen Avoin aTd7Tqz