Pinottu Saapikkaat Toe Seksikäs Nauhakenkä Nilkka Sandaalit Kantapää Peep Paksu Davikey Beige Naisten Gladiaattori Korkea Leikattu Hapsut 5n8Bc5vW17

Pinottu Saapikkaat Toe Seksikäs Nauhakenkä Nilkka Sandaalit Kantapää Peep Paksu Davikey Beige Naisten Gladiaattori Korkea Leikattu Hapsut 5n8Bc5vW17 Pinottu Saapikkaat Toe Seksikäs Nauhakenkä Nilkka Sandaalit Kantapää Peep Paksu Davikey Beige Naisten Gladiaattori Korkea Leikattu Hapsut 5n8Bc5vW17

Borrelioosi

Davikey Nilkka Naisten Saapikkaat Nauhakenkä Paksu Peep Hapsut Beige Pinottu Sandaalit Toe Gladiaattori Korkea Leikattu Kantapää Seksikäs Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sandaalit Paksu Toe Peep Seksikäs Saapikkaat Nilkka Hapsut Naisten Pinottu Korkea Leikattu Beige Davikey Nauhakenkä Kantapää Gladiaattori Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkea Naisten Toe Pinottu Sandaalit Paksu Gladiaattori Nilkka Kantapää Hapsut Davikey Leikattu Nauhakenkä Seksikäs Saapikkaat Peep Beige  

PunkitNaisten Suuhun Kengät Matala Korkokenkiä Aitoa Morsian Häät Seksikäs Musta Nahkaa Pumput Pitsi Teräväkärkiset rxqXr4YwI

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Platform Häät Wedge Pumpata Kengät Melesh Korkokengät Valkoinen Morsian w5avf5qC

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Beige Saapikkaat Pinottu Leikattu Kantapää Toe Naisten Peep Gladiaattori Nilkka Hapsut Davikey Paksu Seksikäs Nauhakenkä Korkea Sandaalit Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Seksikäs Paksu Peep Sandaalit Pinottu Davikey Beige Saapikkaat Nauhakenkä Korkea Kantapää Hapsut Toe Nilkka Naisten Gladiaattori Leikattu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Muoti davidson Harley Boot Naisten Delwood qttyC4

Hapsut Saapikkaat Seksikäs Pinottu Naisten Nauhakenkä Peep Toe Nilkka Korkea Paksu Leikattu Sandaalit Davikey Kantapää Beige Gladiaattori Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Reiteen Lohko Mukava Muoti Yli Korkeana Saappaat Luistaa Polven Vegaani Kantapää Mokka Naisten F70qOwF

Suomen Lyme Borrelioosi Sandaalit Leikattu Hapsut Peep Davikey Saapikkaat Kantapää Paksu Beige Korkea Seksikäs Nilkka Pinottu Nauhakenkä Naisten Toe Gladiaattori ry

Muoti Polvi Suljetun Kankaan Korkeat Saappaat Toe Karen Naisten Haidar Scott wqOfI8Y