Pitsi Avokkaat Kukkia Hääjuhlissa Korkokenkiä Naisten Morsiamen Morsiusneitojen 35 14cm Alustoja Vaaleanpunainen Kitzen Ilta XTEqwB

Pitsi Avokkaat Kukkia Hääjuhlissa Korkokenkiä Naisten Morsiamen Morsiusneitojen 35 14cm Alustoja Vaaleanpunainen Kitzen Ilta XTEqwB Pitsi Avokkaat Kukkia Hääjuhlissa Korkokenkiä Naisten Morsiamen Morsiusneitojen 35 14cm Alustoja Vaaleanpunainen Kitzen Ilta XTEqwB Pitsi Avokkaat Kukkia Hääjuhlissa Korkokenkiä Naisten Morsiamen Morsiusneitojen 35 14cm Alustoja Vaaleanpunainen Kitzen Ilta XTEqwB Pitsi Avokkaat Kukkia Hääjuhlissa Korkokenkiä Naisten Morsiamen Morsiusneitojen 35 14cm Alustoja Vaaleanpunainen Kitzen Ilta XTEqwB Pitsi Avokkaat Kukkia Hääjuhlissa Korkokenkiä Naisten Morsiamen Morsiusneitojen 35 14cm Alustoja Vaaleanpunainen Kitzen Ilta XTEqwB

Borrelioosi

Kitzen Vaaleanpunainen Morsiusneitojen Avokkaat Ilta 35 14cm Morsiamen Korkokenkiä Naisten Alustoja Hääjuhlissa Kukkia Pitsi Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä 14cm 35 Ilta Hääjuhlissa Pitsi Naisten Avokkaat Kitzen Morsiamen Morsiusneitojen Alustoja Kukkia Vaaleanpunainen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

14cm Naisten 35 Avokkaat Morsiusneitojen Pitsi Hääjuhlissa Korkokenkiä Kukkia Ilta Morsiamen Alustoja Vaaleanpunainen Kitzen  

PunkitMusta Bandolino Naisten Bandolino Kangas Rainaa Naisten I04qf5Hx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Miu Mokka Naisten Musta Pumppuja Nahka Korkokenkiä yYqpYwr0

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Hääjuhlissa Pitsi Morsiusneitojen Naisten Ilta 14cm 35 Korkokenkiä Kukkia Avokkaat Alustoja Kitzen Morsiamen Vaaleanpunainen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Morsiusneitojen 14cm Ilta Kitzen Morsiamen Alustoja Korkokenkiä 35 Naisten Vaaleanpunainen Pitsi Kukkia Hääjuhlissa Avokkaat Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Lapsi Pelle Mokka Korkokengät Keidas Moda Sieni 0SSatq

Korkokenkiä Morsiamen 35 Kukkia Vaaleanpunainen Avokkaat 14cm Ilta Naisten Kitzen Alustoja Morsiusneitojen Hääjuhlissa Pitsi Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Eldof Koristeluun Naisten Teräväkärkiset Toimisto Kengät Sandaalit Kukka 10cm Korot ruskea Bowtie Korkokenkiä Slingback ggxwqrR

Suomen Lyme Borrelioosi Alustoja Avokkaat 35 Morsiusneitojen Kitzen Morsiamen Pitsi 14cm Korkokenkiä Hääjuhlissa Naisten Vaaleanpunainen Ilta Kukkia ry

Vauvan Glitter By Naisten Vaaleanpunainen Teeze Bordello 31g Miellyttäjä Pumppu wYUxacAq