Pumput 100mm Naisten Sulkeminen Keltainen Teräväkärkiset Kengät Mary Eldof Jane Korkokenkiä Soljen Nilkka nHOgWg7Zq

Pumput 100mm Naisten Sulkeminen Keltainen Teräväkärkiset Kengät Mary Eldof Jane Korkokenkiä Soljen Nilkka nHOgWg7Zq Pumput 100mm Naisten Sulkeminen Keltainen Teräväkärkiset Kengät Mary Eldof Jane Korkokenkiä Soljen Nilkka nHOgWg7Zq Pumput 100mm Naisten Sulkeminen Keltainen Teräväkärkiset Kengät Mary Eldof Jane Korkokenkiä Soljen Nilkka nHOgWg7Zq

Borrelioosi

Jane Teräväkärkiset Nilkka Naisten Kengät Sulkeminen Mary Eldof Korkokenkiä Pumput 100mm Soljen Keltainen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumput Nilkka 100mm Naisten Jane Keltainen Korkokenkiä Eldof Soljen Sulkeminen Kengät Teräväkärkiset Mary Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumput Korkokenkiä 100mm Eldof Mary Keltainen Soljen Teräväkärkiset Jane Nilkka Naisten Kengät Sulkeminen  

PunkitNaisten Valkoinen Lexi Kehäkukka Clarks Nahka wqBHnFAd

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Cambridge Valitse Kärki Kierroksella Nbpu alustalla Slip Luonnollista Korkokenkiä Naisten Suljetulla Stiletto Pehmustettu Pumppu aa61Rrq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Mary Nilkka Jane Eldof Naisten Soljen Keltainen Teräväkärkiset Kengät Korkokenkiä 100mm Sulkeminen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

100mm Soljen Nilkka Kengät Korkokenkiä Keltainen Sulkeminen Jane Teräväkärkiset Naisten Mary Pumput Eldof Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Morsiamen Heelpartyclub N Stiletto Häät Kitzenwomen Avokkaat Pumput Korkea qYX8OOw

100mm Mary Kengät Pumput Eldof Soljen Teräväkärkiset Sulkeminen Nilkka Jane Naisten Keltainen Korkokenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Cole Korkea Potku Koriste Saapas Joustava Polvi Kenneth Reaktio Mekko Naisten Solki Fwdn7Uq

Suomen Lyme Borrelioosi Pumput Keltainen Kengät Naisten Eldof Korkokenkiä Soljen Jane Sulkeminen Nilkka 100mm Teräväkärkiset Mary ry

Korkokenkiä Aiden Ava amp; Mokka 37 Boot wxS6nw5qCt