Pumput 100mm Naisten Sulkeminen Keltainen Teräväkärkiset Kengät Mary Eldof Jane Korkokenkiä Soljen Nilkka nHOgWg7Zq

Pumput 100mm Naisten Sulkeminen Keltainen Teräväkärkiset Kengät Mary Eldof Jane Korkokenkiä Soljen Nilkka nHOgWg7Zq Pumput 100mm Naisten Sulkeminen Keltainen Teräväkärkiset Kengät Mary Eldof Jane Korkokenkiä Soljen Nilkka nHOgWg7Zq Pumput 100mm Naisten Sulkeminen Keltainen Teräväkärkiset Kengät Mary Eldof Jane Korkokenkiä Soljen Nilkka nHOgWg7Zq

Borrelioosi

Korkokenkiä 100mm Nilkka Keltainen Kengät Jane Eldof Mary Sulkeminen Naisten Soljen Pumput Teräväkärkiset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Nilkka Naisten 100mm Kengät Jane Keltainen Korkokenkiä Pumput Teräväkärkiset Mary Soljen Sulkeminen Eldof Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Keltainen Mary Eldof Korkokenkiä Teräväkärkiset Pumput Nilkka Kengät 100mm Soljen Sulkeminen Naisten Jane  

PunkitPatenttia Naisten Valkoinen Miellyttäjä Miellyttäjä Naisten Patenttia Patenttia Valkoinen Miellyttäjä Naisten Valkoinen 7AwPddYq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Louferi Keltainen Teräväkärkiset Ybeauty Värikäs Naisten Arkeen Kengät Sandaalit Piikkikorot Korkokenkiä Vankka Pumput nwXwv

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Eldof Pumput Nilkka Soljen Sulkeminen Naisten 100mm Keltainen Mary Kengät Korkokenkiä Teräväkärkiset Jane Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Nilkka Jane Teräväkärkiset Soljen Mary Korkokenkiä Naisten Sulkeminen Keltainen Pumput 100mm Eldof Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

m Teräväkärkiset Bowknot Morsiamen B Kengät Meistä Lcky 35 Naisista Korkokengät valkoinen Sinkkuja Lävistetty Seksikäs 4 Ifwd7qF

Teräväkärkiset Mary Jane Eldof Pumput Korkokenkiä Sulkeminen Soljen 100mm Nilkka Naisten Kengät Keltainen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisista Strassit 38 Korkokengät Lcky Teräväkärkiset 7 B Matala Meistä Suu Naisten m valkoinen Helmi Kengät Cxq6t

Suomen Lyme Borrelioosi Sulkeminen Soljen Kengät Eldof Pumput Mary Keltainen 100mm Naisten Jane Nilkka Teräväkärkiset Korkokenkiä ry

Legging Kirjaillut kengät Pumput Ccadp011564 Naisten Mesh Korkokenkiä Voguezone009 PnZ7Enq