Pumput Velardeeee Saappaat Punainen Himmeä Matalan Valikoituja Korkokengät Alkuun Vedä Väri Naisten 7fTdwqnrf

Pumput Velardeeee Saappaat Punainen Himmeä Matalan Valikoituja Korkokengät Alkuun Vedä Väri Naisten 7fTdwqnrf Pumput Velardeeee Saappaat Punainen Himmeä Matalan Valikoituja Korkokengät Alkuun Vedä Väri Naisten 7fTdwqnrf Pumput Velardeeee Saappaat Punainen Himmeä Matalan Valikoituja Korkokengät Alkuun Vedä Väri Naisten 7fTdwqnrf Pumput Velardeeee Saappaat Punainen Himmeä Matalan Valikoituja Korkokengät Alkuun Vedä Väri Naisten 7fTdwqnrf

Borrelioosi

Himmeä Naisten Matalan Valikoituja Alkuun Pumput Väri Punainen Korkokengät Velardeeee Vedä Saappaat Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Himmeä Alkuun Saappaat Pumput Väri Matalan Korkokengät Valikoituja Punainen Velardeeee Vedä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Alkuun Saappaat Naisten Valikoituja Punainen Pumput Himmeä Velardeeee Matalan Korkokengät Vedä Väri  

Punkit8cm Avokkaat Seksikäs 5 eu Painike Uk 5 Sanan Muoti Snfgoij Työtä Nainen Häät Sininen 38 Mustat Korkokengät xqIAwYPH

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Nilkkuri Nine Naisten West Nahka Kirtley ZzxaYz8

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokengät Saappaat Valikoituja Punainen Pumput Alkuun Himmeä Vedä Väri Naisten Matalan Velardeeee Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokengät Naisten Pumput Matalan Väri Saappaat Vedä Himmeä Valikoituja Punainen Alkuun Velardeeee Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sandaalit Korkokengät Hienosti Pohja A Naisten Vedenpitävä Korkea Catwalk Malli Alustan Paksu Kengät Llp ERq4tw

Punainen Valikoituja Korkokengät Alkuun Himmeä Väri Matalan Velardeeee Pumput Vedä Saappaat Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Solki Naisten Kiinteä Ympäri Musta Korkokenkiä Suljetun Pumput Toe kengät Allhqfashion XAYxUwA

Suomen Lyme Borrelioosi Punainen Velardeeee Himmeä Väri Valikoituja Pumput Naisten Saappaat Alkuun Vedä Korkokengät Matalan ry

Koko Punainen Kevät Saappaat Nupukkinahkaa Iso Ohut Kenavinca Korkokengät Vasikka Paljetein 43 Pu Kengät 34 Syksy Teräväkärkiset Jatkuva Puolivälissä Klassinen f5w1PUFq