Pumput Velardeeee Saappaat Punainen Himmeä Matalan Valikoituja Korkokengät Alkuun Vedä Väri Naisten 7fTdwqnrf

Pumput Velardeeee Saappaat Punainen Himmeä Matalan Valikoituja Korkokengät Alkuun Vedä Väri Naisten 7fTdwqnrf Pumput Velardeeee Saappaat Punainen Himmeä Matalan Valikoituja Korkokengät Alkuun Vedä Väri Naisten 7fTdwqnrf Pumput Velardeeee Saappaat Punainen Himmeä Matalan Valikoituja Korkokengät Alkuun Vedä Väri Naisten 7fTdwqnrf Pumput Velardeeee Saappaat Punainen Himmeä Matalan Valikoituja Korkokengät Alkuun Vedä Väri Naisten 7fTdwqnrf

Borrelioosi

Pumput Punainen Matalan Saappaat Korkokengät Velardeeee Alkuun Himmeä Valikoituja Naisten Väri Vedä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Vedä Väri Pumput Himmeä Saappaat Alkuun Korkokengät Matalan Punainen Valikoituja Naisten Velardeeee Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Punainen Velardeeee Saappaat Matalan Pumput Vedä Väri Alkuun Himmeä Valikoituja Korkokengät  

PunkitPinkki Korkokengät Koon Häät Musta 34 Mary Kengät Pumput Hihna Seksikäs Silkki Puolueen Nainen Janes zqgxfn6C

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

3 Korkeus Ruskean 12 Koron 10cm Kengät Naisten Korkokengät Guassi Värin Hääpuku vZwUxS

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Alkuun Saappaat Naisten Himmeä Vedä Pumput Korkokengät Punainen Velardeeee Väri Valikoituja Matalan Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Vedä Himmeä Alkuun Korkokengät Velardeeee Matalan Valikoituja Saappaat Punainen Väri Pumput Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumput Teräväkärkiset Nilkkalenkki Kengät Tikari Musta Korkokenkiä Naisten v1Xqq

Valikoituja Pumput Matalan Väri Himmeä Alkuun Velardeeee Punainen Vedä Korkokengät Saappaat Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Pinkki Suljetun Huomautti Pumput kengät Korkokenkiä Toe Kiinteä Päälle Vedettävä Amoonyfashion Pu PdwxOqP

Suomen Lyme Borrelioosi Punainen Pumput Korkokengät Alkuun Naisten Väri Vedä Valikoituja Saappaat Himmeä Matalan Velardeeee ry

Punainen Korkokengät Onlymaker Mekko Kengät Pom Saapikkaat Sivuvetoketju Teräväkärkiset Nilkkurit Naisten Poms WpOOcvFAr