Sandaalit Vihreä Pumppu Aiweiyi Paksu Helmi Ketjut Naisten Alustan Korkokenkiä ggq8X

Sandaalit Vihreä Pumppu Aiweiyi Paksu Helmi Ketjut Naisten Alustan Korkokenkiä ggq8X Sandaalit Vihreä Pumppu Aiweiyi Paksu Helmi Ketjut Naisten Alustan Korkokenkiä ggq8X Sandaalit Vihreä Pumppu Aiweiyi Paksu Helmi Ketjut Naisten Alustan Korkokenkiä ggq8X Sandaalit Vihreä Pumppu Aiweiyi Paksu Helmi Ketjut Naisten Alustan Korkokenkiä ggq8X Sandaalit Vihreä Pumppu Aiweiyi Paksu Helmi Ketjut Naisten Alustan Korkokenkiä ggq8X

Borrelioosi

Naisten Helmi Aiweiyi Alustan Sandaalit Ketjut Paksu Pumppu Vihreä Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Vihreä Paksu Pumppu Helmi Alustan Sandaalit Korkokenkiä Aiweiyi Naisten Ketjut Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Aiweiyi Pumppu Paksu Vihreä Ketjut Helmi Alustan Korkokenkiä Sandaalit  

PunkitPäivämäärä Toe Teräväkärkiset Pu Nahka Korkokengät Pumput 7 Luistaa Herkullinen Naisten Virallisen Musta wqZHHR

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Martin Suutarin Korkokengät Saappaat Hyvät Korkeat Sydän Naisten Kengät British Nahka Musta Kaulus Wind Lehmä IwpIr

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sandaalit Paksu Helmi Pumppu Alustan Ketjut Aiweiyi Naisten Korkokenkiä Vihreä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Vihreä Alustan Aiweiyi Paksu Ketjut Helmi Sandaalit Pumppu Korkokenkiä Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

London Emmy Bootie Shellys Shellys London Naisten Naisten Emmy Bootie wF40XxBp

Helmi Pumppu Ketjut Naisten Paksu Alustan Vihreä Korkokenkiä Sandaalit Aiweiyi Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Reikää Steve Arriesw Naisten Madden Boot Levyistä pnqpH4

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Paksu Ketjut Alustan Helmi Naisten Vihreä Aiweiyi Pumppu Sandaalit ry

1 Käytännössä Naisten 1026 5 Kengät Leveällä Leveä Korkokenkiä Ja Supadance q0d58q