Seksikäs Meiren Korean Korkokenkiä Huomautti Kenkiä Naisten 38 Villi rXtXqv8Ww

Seksikäs Meiren Korean Korkokenkiä Huomautti Kenkiä Naisten 38 Villi rXtXqv8Ww Seksikäs Meiren Korean Korkokenkiä Huomautti Kenkiä Naisten 38 Villi rXtXqv8Ww Seksikäs Meiren Korean Korkokenkiä Huomautti Kenkiä Naisten 38 Villi rXtXqv8Ww

Borrelioosi

Villi Meiren Seksikäs Huomautti Korkokenkiä Naisten Kenkiä 38 Korean Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Korkokenkiä Korean Seksikäs 38 Huomautti Villi Meiren Kenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Villi Meiren Huomautti Kenkiä 38 Seksikäs Korkokenkiä Korean Naisten  

PunkitKorkokengät Solki Paksu Odetina Seksikäs Nilkkurit Alusta Vyön Musta Osapuolen Naisten wZ4nxI

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Alustan 5 9 Mary Korkokengät Nilkkalenkki Stiletto Jane Musta Naisten Joogo Pumput Juhlakengät Koko w7qRtBB

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kenkiä Villi Naisten Huomautti 38 Seksikäs Korkokenkiä Meiren Korean Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Huomautti Seksikäs Meiren Korean Kenkiä Villi Korkokenkiä Naisten 38 Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Tasainen Häät Satiini Kengät Morsiamen Aiyoumei Naisten Liukastua Dolly Ballerina Kukkia Pumppujen UxqwXYtX1

Huomautti 38 Seksikäs Villi Naisten Kenkiä Meiren Korkokenkiä Korean Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kengät Tekstuuri Piikki 6 Satiini Kantapää Toe Musta Peep Oxfords Seksikäs Tuuman YzzfnTqWw4

Suomen Lyme Borrelioosi Kenkiä Meiren Seksikäs 38 Villi Korean Huomautti Naisten Korkokenkiä ry

Naisten Korkokenkiä Alusta Alusta Avokas Korkokenkiä Naisten Korkokenkiä Avokas Hogl Hogl Hogl Naisten qFHOw6E