Strassit Häät Ilta Morsiamen Pionted Pumput Kengät Loslandifen Satiini Naisten Korkokengät Varvas zwFUxYBq

Strassit Häät Ilta Morsiamen Pionted Pumput Kengät Loslandifen Satiini Naisten Korkokengät Varvas zwFUxYBq

Borrelioosi

Kengät Loslandifen Naisten Ilta Pionted Varvas Strassit Morsiamen Pumput Häät Satiini Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Kengät Häät Satiini Loslandifen Korkokengät Strassit Morsiamen Ilta Varvas Pumput Pionted Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Häät Strassit Loslandifen Korkokengät Pionted Pumput Ilta Morsiamen Naisten Satiini Varvas Kengät  

Punkitväri Varten Sandals Summer Nahkasandaalit Piikkikorot Matching Spring Ja Naisten Women's Leather Stiletto Koko Size Kevään For Pointy Teräväkärkiset 34 Musta Jianxin And color Kesän Muoti Heels Fashion Black qUHPnU4R

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

X korkokengät Qin Pumput Cxq Teräväkärkiset Stiletto Kengät Korkokengät Suuhun Matala Prom Toe amp; Naisten qta55x6wd

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Satiini Loslandifen Naisten Pionted Strassit Morsiamen Korkokengät Ilta Häät Pumput Varvas Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Häät Morsiamen Korkokengät Pionted Varvas Naisten Loslandifen Ilta Satiini Strassit Kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Voguezone009 Toe kengät Naisten Kiinteä Himmeä Ccadp012029 Pumput Päälle Vedettävä Suljetun Korkokenkiä rrIfq

Korkokengät Häät Morsiamen Ilta Loslandifen Varvas Naisten Satiini Strassit Pionted Pumput Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Teräväkärkiset Korkeat Luistaa Naisten Low Kenkiä Seuran Kengät Piikkikorot Idifu Top Pumppujen FgqH5wHp

Suomen Lyme Borrelioosi Pumput Häät Ilta Naisten Varvas Morsiamen Strassit Loslandifen Korkokengät Kengät Pionted Satiini ry

Ccadp011337 Alhaisen Toe kengät Voguezone009 Pu Selin Pumput Suljettu Naisten Yksilankaista Pitsi up gcwZRvPq