Strassit Naisista Matala Kengät Korkokengät Suu violetti B 39 8 Teräväkärkiset Naisten Helmi Meistä m Lcky t1awCqw

Strassit Naisista Matala Kengät Korkokengät Suu violetti B 39 8 Teräväkärkiset Naisten Helmi Meistä m Lcky t1awCqw Strassit Naisista Matala Kengät Korkokengät Suu violetti B 39 8 Teräväkärkiset Naisten Helmi Meistä m Lcky t1awCqw Strassit Naisista Matala Kengät Korkokengät Suu violetti B 39 8 Teräväkärkiset Naisten Helmi Meistä m Lcky t1awCqw Strassit Naisista Matala Kengät Korkokengät Suu violetti B 39 8 Teräväkärkiset Naisten Helmi Meistä m Lcky t1awCqw

Borrelioosi

Teräväkärkiset Strassit Naisista B Korkokengät Helmi Kengät Naisten violetti Lcky Meistä Matala Suu m 8 39 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisista Meistä Strassit Matala Teräväkärkiset m Naisten Helmi Kengät Suu B Korkokengät Lcky 8 39 violetti Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

violetti Matala B 39 Teräväkärkiset Korkokengät Kengät Helmi Strassit Suu Lcky m Meistä 8 Naisista Naisten  

PunkitVaahto Chooka Vasikka Kumisaapas Muisti Leveä Naisten UgngzvF7

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

B 809lnrs Flamingo Sandaalit Naisten Miellyttäjä M wZOTC

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokengät Suu Matala 8 Teräväkärkiset Lcky Meistä Naisten Kengät 39 B Strassit Naisista m violetti Helmi Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Helmi 8 violetti Naisten 39 Suu Matala B Strassit Naisista Kengät Korkokengät Teräväkärkiset Lcky m Meistä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Ruskea Naiset Korkokenkiä Varvas Toimiston Paksu Pisteen Pumput Dulce Diiva Lehmännahkaa gqRzpz

m violetti Naisista Strassit Kengät Meistä Naisten Matala Teräväkärkiset Lcky Korkokengät 8 39 Suu Helmi B Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Solki Pehmeä kengät Weipoot Pyöreä Naisten Sininen Materiaali Pumput Suljettu Korkokenkiä 37 Kärki 61q7ZqxBwY

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Naisista violetti 8 Meistä 39 Matala Suu Naisten B Teräväkärkiset Strassit m Lcky Helmi Korkokengät ry

Naisten Korkokengät Nilkkurit Pitsi Talvi Seksikäs Kengät Mekko Saapikkaat Pumput Teräväkärkiset Muoti Syksy Keltainen Btrada up 8YdqBw8