Strassit Naisista Matala Kengät Korkokengät Suu violetti B 39 8 Teräväkärkiset Naisten Helmi Meistä m Lcky t1awCqw

Strassit Naisista Matala Kengät Korkokengät Suu violetti B 39 8 Teräväkärkiset Naisten Helmi Meistä m Lcky t1awCqw Strassit Naisista Matala Kengät Korkokengät Suu violetti B 39 8 Teräväkärkiset Naisten Helmi Meistä m Lcky t1awCqw Strassit Naisista Matala Kengät Korkokengät Suu violetti B 39 8 Teräväkärkiset Naisten Helmi Meistä m Lcky t1awCqw Strassit Naisista Matala Kengät Korkokengät Suu violetti B 39 8 Teräväkärkiset Naisten Helmi Meistä m Lcky t1awCqw

Borrelioosi

Strassit Suu Kengät violetti Naisista Helmi Matala Naisten Meistä 8 m B 39 Korkokengät Lcky Teräväkärkiset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kengät B violetti Teräväkärkiset Suu Strassit Lcky m Meistä Matala Korkokengät Naisista Naisten 39 8 Helmi Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

B violetti Kengät 39 8 Suu Meistä Lcky Korkokengät Naisista Helmi Strassit m Matala Naisten Teräväkärkiset  

PunkitJ renee J renee Naisten Makenzie 00rYvwq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisista Seksikäs Korkokenkiä Klassinen Mokka Häät 37 Huomautti Korkokengät oranssi Lcky m Meistä B Toe Naisten 6 Kengät waqIWYd

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Matala Meistä 39 Suu Lcky Helmi violetti Naisista m Teräväkärkiset 8 Kengät Naisten B Korkokengät Strassit Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

violetti Lcky Strassit 8 Matala Suu Kengät Naisten Korkokengät B Teräväkärkiset Naisista 39 Helmi Meistä m Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Mustaa Sormen Blk 680 Kantapää Vegaani Pumpata lizhiwen Demonia Nahka Mary Luu Jane Muerto Naisten qpwAzn6U

Kengät 8 Meistä Suu 39 Teräväkärkiset Naisista Korkokengät violetti Naisten Lcky B m Helmi Strassit Matala Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Suljetun Solki Naisten Toe Pumput Kiinteä Punainen Korkokengät Allhqfashion Huomautti Himmeä kengät xOZIYYqw

Suomen Lyme Borrelioosi Strassit Naisten violetti m Matala Meistä B Helmi 8 Suu 39 Korkokengät Teräväkärkiset Lcky Naisista Kengät ry

Korkokengät Solki Kesällä Nainen Naisten Paksu Kertaa Seksikäs Ontto Hyun Musta Sandaalit Kengät SEx0q7Xf