Suljetun Naisten Valkoinen Pu kengät Korkokengät Vedä Kiinteä Toe Kierroksella Allhqfashion Pumput dX74xn7f

Suljetun Naisten Valkoinen Pu kengät Korkokengät Vedä Kiinteä Toe Kierroksella Allhqfashion Pumput dX74xn7f Suljetun Naisten Valkoinen Pu kengät Korkokengät Vedä Kiinteä Toe Kierroksella Allhqfashion Pumput dX74xn7f Suljetun Naisten Valkoinen Pu kengät Korkokengät Vedä Kiinteä Toe Kierroksella Allhqfashion Pumput dX74xn7f

Borrelioosi

Kiinteä Suljetun Toe Kierroksella kengät Pu Valkoinen Naisten Allhqfashion Vedä Pumput Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

kengät Korkokengät Allhqfashion Pu Kierroksella Toe Suljetun Pumput Vedä Valkoinen Kiinteä Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Allhqfashion Toe Vedä Korkokengät kengät Kiinteä Valkoinen Kierroksella Naisten Suljetun Pu Pumput  

PunkitVankka Kengät Violetti Arkeen Korkokenkiä Sandaalit Pumput Louferi Värikkäitä Piikkikorot Naisten Teräväkärkiset Ybeauty qtwv60v

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Muoti Leopardi Rouvan Sininen Pumput Alhainen Teräväkärkiset Umexi Valkoiseksi Kantapää Naiset Pennun Hääpuku wqEZtxt6HC

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Vedä Naisten Suljetun Kiinteä Valkoinen Allhqfashion kengät Toe Korkokengät Pu Kierroksella Pumput Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Suljetun Toe Kiinteä Pumput Naisten Kierroksella Allhqfashion kengät Korkokengät Vedä Valkoinen Pu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pohja Ruskea Toe Onlymaker Tikari Risti Matta Slingback Pumput Nilkkalenkki Punainen Peep qtz5xnwzPS

Toe Allhqfashion Naisten Kiinteä Pumput kengät Vedä Pu Kierroksella Valkoinen Suljetun Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokengät Tuumaa Kultaa Pumput Hääjuhlissa Kengät Kukkaro 5 Käsintehtyjä Kirjekuorilaukku Sparrow Nainen Strassi wq0nFa

Suomen Lyme Borrelioosi Vedä Naisten Kierroksella Valkoinen Korkokengät Pu Kiinteä Suljetun Toe kengät Allhqfashion Pumput ry

Toe 05 Korkokenkiä Ilta Morsiamen Valkoinen Naisten Hääjuhlissa Helmet Peep Fanciest 6041 Kengät Pumppu gPBX0Ox