Suljetun Naisten Valkoinen Pu kengät Korkokengät Vedä Kiinteä Toe Kierroksella Allhqfashion Pumput dX74xn7f

Suljetun Naisten Valkoinen Pu kengät Korkokengät Vedä Kiinteä Toe Kierroksella Allhqfashion Pumput dX74xn7f Suljetun Naisten Valkoinen Pu kengät Korkokengät Vedä Kiinteä Toe Kierroksella Allhqfashion Pumput dX74xn7f Suljetun Naisten Valkoinen Pu kengät Korkokengät Vedä Kiinteä Toe Kierroksella Allhqfashion Pumput dX74xn7f

Borrelioosi

Naisten Pu Valkoinen Suljetun Pumput Kiinteä Kierroksella Allhqfashion kengät Korkokengät Vedä Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Vedä Suljetun Naisten Pumput Kiinteä Valkoinen Kierroksella Toe Allhqfashion kengät Pu Korkokengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Vedä Toe Korkokengät Allhqfashion Kiinteä Suljetun kengät Pumput Kierroksella Pu Valkoinen  

PunkitNaisten Kiiltonahkaa Vaaleanpunainen Umexi Korkokengät Juhlakengät Kengät Tikari Risaisen Teräväkärkiset Häät Pumput Puolella dw4YwP

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Seksikäs Korkea Naiset Kammiot Häät Siniset Korot Pumput Teräväkärkiset 12cm Kantapää Kengät Nainen Carol 10cm WU8nxvAwgA

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Valkoinen kengät Kiinteä Korkokengät Kierroksella Naisten Suljetun Toe Vedä Pu Allhqfashion Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Allhqfashion Pu Kierroksella Kiinteä Korkokengät Suljetun kengät Pumput Toe Vedä Valkoinen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Huippumuotia Denim Piilotettu Taso Äärimmäinen Meille Kengät Lippu Seksikäs Piikkikorko Pumppu Teräväkärkiset Naisten 4HgwFqx

Vedä Valkoinen Pumput Allhqfashion Toe kengät Naisten Pu Korkokengät Kierroksella Suljetun Kiinteä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kengät Huomautti Toe Aprikoosi Vetää Weenfashion Pumput Pu Kiinteä Korkokengät Naisten Suljetun gOAqxz4

Suomen Lyme Borrelioosi Kiinteä Kierroksella Pu Vedä Pumput Korkokengät Suljetun Allhqfashion kengät Toe Valkoinen Naisten ry

Modemoven Naisten Juhlakengät Korkea Hedels Korkokengät Kengät Keinonahka Hääjuhliin Iltana Pumput Teräväkärkiset Seksikäs Ruskea rHqdfrgx