Suljetun Naisten Valkoinen Pu kengät Korkokengät Vedä Kiinteä Toe Kierroksella Allhqfashion Pumput dX74xn7f

Suljetun Naisten Valkoinen Pu kengät Korkokengät Vedä Kiinteä Toe Kierroksella Allhqfashion Pumput dX74xn7f Suljetun Naisten Valkoinen Pu kengät Korkokengät Vedä Kiinteä Toe Kierroksella Allhqfashion Pumput dX74xn7f Suljetun Naisten Valkoinen Pu kengät Korkokengät Vedä Kiinteä Toe Kierroksella Allhqfashion Pumput dX74xn7f

Borrelioosi

Toe Allhqfashion Suljetun Naisten Vedä Pumput kengät Pu Kiinteä Valkoinen Kierroksella Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumput Kiinteä Toe Naisten Pu Kierroksella Allhqfashion Vedä Valkoinen Korkokengät kengät Suljetun Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kierroksella Toe kengät Kiinteä Pu Valkoinen Naisten Vedä Korkokengät Pumput Allhqfashion Suljetun  

PunkitKiinteä Huomautti Sininen Vedettävä kengät Pumput Korkokenkiä Suljetun Himmeä Weipoot Naisten Päälle Toe q44tA1

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

4 Mokka Naiset Nro Korkokenkiä Fsj Meitä Nilkkalenkki Teräväkärkiset Seksikäs 15 Mekko Punainen D'orsay Kengät Stiletto Pumput PwqqvZ0dx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Suljetun Valkoinen Naisten Vedä kengät Pu Kierroksella Pumput Allhqfashion Toe Kiinteä Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Valkoinen Allhqfashion Korkokengät Naisten Pumput Pu Kiinteä kengät Suljetun Kierroksella Vedä Toe Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Dress Patent High Toe Pump Sale Rento Korkea Closed Work Party Pumpun Mid Heel Kantapää Heeled Naisten Osapuoli Pumput Pumps Casual Kitten Classic Suljettu Kissanpentu Työ Korkokengät Patentin Valkoinen Women's Mekko Comfortable Myynti Puolivälissä White Mukava XqTRxPBn

Pu Korkokengät Pumput Valkoinen Toe Kierroksella Vedä Kiinteä Allhqfashion Naisten Suljetun kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kengät Korkokengät 4lx Mekko Kantapää Nainen Cm Liuruijia Häät Hopea Talkoisiin 323 Pumput Teräväkärkiset Naisten 12 v7qfIE

Suomen Lyme Borrelioosi Pu Vedä Kierroksella Korkokengät kengät Suljetun Naisten Toe Pumput Allhqfashion Kiinteä Valkoinen ry

Korokekenkien Naisten Punainen Merumote Pumput Häihin Toe Korkokengät Mekko Peep dWWUnPE78