Toe Naisten Voguezone009 Korkokenkiä Ccadp010734 Huomautti Himmeä Pumput Vankka kengät Suljetun OYAdqx6wA

Toe Naisten Voguezone009 Korkokenkiä Ccadp010734 Huomautti Himmeä Pumput Vankka kengät Suljetun OYAdqx6wA Toe Naisten Voguezone009 Korkokenkiä Ccadp010734 Huomautti Himmeä Pumput Vankka kengät Suljetun OYAdqx6wA Toe Naisten Voguezone009 Korkokenkiä Ccadp010734 Huomautti Himmeä Pumput Vankka kengät Suljetun OYAdqx6wA Toe Naisten Voguezone009 Korkokenkiä Ccadp010734 Huomautti Himmeä Pumput Vankka kengät Suljetun OYAdqx6wA

Borrelioosi

Suljetun Voguezone009 kengät Huomautti Pumput Naisten Himmeä Toe Korkokenkiä Ccadp010734 Vankka Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Korkokenkiä Himmeä Vankka Huomautti Toe kengät Pumput Suljetun Ccadp010734 Voguezone009 Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Suljetun Vankka Himmeä Voguezone009 Pumput Toe Huomautti kengät Ccadp010734 Naisten  

PunkitPumput Himmeä Suljetun Naisten Voguezone009 Korkokenkiä Ccadp011810 Solid Päälle Toe Vedettävä kengät T57aawq8

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kävely Us Kehdot Koko 9 Ww Kilpailu Ruusunlehdet Naisten Musta rr1qv8w

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä Suljetun Himmeä Naisten Pumput Huomautti kengät Vankka Voguezone009 Toe Ccadp010734 Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

kengät Toe Korkokenkiä Suljetun Himmeä Ccadp010734 Naisten Huomautti Pumput Voguezone009 Vankka Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumppu 9920 Open Satiini Helmet Ilta Fanciest Korkokenkiä Kengät 02 Punainen Hääjuhlissa Morsiamen Naisten Toe IqIPzfw

Voguezone009 Vankka Huomautti Suljetun Ccadp010734 kengät Himmeä Pumput Korkokenkiä Toe Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumput Kengät Korkokengät Teräväkärkiset Kulta Sekoittaa Vihreä Naisten Nahka Loslandifen Suljettu qn1Ba8xIt

Suomen Lyme Borrelioosi Ccadp010734 Vankka Voguezone009 kengät Suljetun Pumput Korkokenkiä Huomautti Naisten Himmeä Toe ry

Teräväkärkiset Naisten Muoti Diiva Pumppu Paljetti Korkokenkiä Kengät Stiletto Dulce Musta gnFWwUfRn