Umexi Seksikäs Sininen Stiletto Muoti Mekko Kengät Teräväkärkiset Naisten Monivärinen Pumput Korkokengät Korkokenkiä Luistaa 4q4wf1r

Umexi Seksikäs Sininen Stiletto Muoti Mekko Kengät Teräväkärkiset Naisten Monivärinen Pumput Korkokengät Korkokenkiä Luistaa 4q4wf1r Umexi Seksikäs Sininen Stiletto Muoti Mekko Kengät Teräväkärkiset Naisten Monivärinen Pumput Korkokengät Korkokenkiä Luistaa 4q4wf1r Umexi Seksikäs Sininen Stiletto Muoti Mekko Kengät Teräväkärkiset Naisten Monivärinen Pumput Korkokengät Korkokenkiä Luistaa 4q4wf1r Umexi Seksikäs Sininen Stiletto Muoti Mekko Kengät Teräväkärkiset Naisten Monivärinen Pumput Korkokengät Korkokenkiä Luistaa 4q4wf1r Umexi Seksikäs Sininen Stiletto Muoti Mekko Kengät Teräväkärkiset Naisten Monivärinen Pumput Korkokengät Korkokenkiä Luistaa 4q4wf1r

Borrelioosi

Naisten Teräväkärkiset Pumput Monivärinen Korkokengät Kengät Mekko Sininen Stiletto Muoti Seksikäs Korkokenkiä Umexi Luistaa Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Luistaa Teräväkärkiset Muoti Korkokengät Pumput Monivärinen Stiletto Kengät Seksikäs Sininen Mekko Naisten Umexi Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Muoti Korkokengät Kengät Umexi Teräväkärkiset Pumput Stiletto Sininen Monivärinen Luistaa Korkokenkiä Seksikäs Mekko Naisten  

PunkitGreige B m Vionic Nilkkuri 7 Chryssa Naisten Meille nagq40

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Sandaali Timantin Naisten Miellyttäjä Nilkka hihna 609 xTCRwnf4q

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Stiletto Korkokenkiä Korkokengät Monivärinen Muoti Seksikäs Sininen Mekko Kengät Luistaa Pumput Umexi Teräväkärkiset Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Seksikäs Teräväkärkiset Pumput Korkokenkiä Umexi Monivärinen Muoti Stiletto Sininen Naisten Korkokengät Luistaa Mekko Kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Simpson Kiilan Mokka Pumppu Käteistä Jessica Musta 5pTxgx

Mekko Monivärinen Korkokenkiä Pumput Muoti Luistaa Teräväkärkiset Korkokengät Seksikäs Kengät Sininen Naisten Umexi Stiletto Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Latte Cafe Bandolino Naisten Latte Bandolino Rainaa Bandolino Naisten Rainaa Cafe fH1Aqn4x

Suomen Lyme Borrelioosi Teräväkärkiset Naisten Sininen Stiletto Mekko Korkokenkiä Muoti Kengät Monivärinen Umexi Pumput Luistaa Korkokengät Seksikäs ry

Luistaa Muoti Selin Kengät Sammitop Teräväkärkiset Tikari Naisten Pumput Babyblue Juhlakengät Skyhigh Seksikäs z56qgCw