Yön Musta Häät Korkokengät Matta Juhlamekko Varten Naisten Pumput Korokekenkien Merumote YqvFvw

Yön Musta Häät Korkokengät Matta Juhlamekko Varten Naisten Pumput Korokekenkien Merumote YqvFvw Yön Musta Häät Korkokengät Matta Juhlamekko Varten Naisten Pumput Korokekenkien Merumote YqvFvw Yön Musta Häät Korkokengät Matta Juhlamekko Varten Naisten Pumput Korokekenkien Merumote YqvFvw Yön Musta Häät Korkokengät Matta Juhlamekko Varten Naisten Pumput Korokekenkien Merumote YqvFvw Yön Musta Häät Korkokengät Matta Juhlamekko Varten Naisten Pumput Korokekenkien Merumote YqvFvw Yön Musta Häät Korkokengät Matta Juhlamekko Varten Naisten Pumput Korokekenkien Merumote YqvFvw

Borrelioosi

Naisten Musta Juhlamekko Yön Merumote Matta Pumput Korokekenkien Korkokengät Häät Varten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Yön Korokekenkien Naisten Korkokengät Varten Juhlamekko Merumote Musta Häät Pumput Matta Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Pumput Musta Häät Yön Juhlamekko Merumote Varten Matta Korokekenkien Korkokengät  

PunkitCamssoo Teräväkärkiset Naisten Kitten Luistaa Viininpunainen Pumput Hääjuhlissa Heels Kenkien Toe Velveton qfq6FrU

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Juhlakengät Naisten ​​kaltevuus Korkokengät Samsay Pumput Toe Teräväkärkiset Punaisia XtqXw0d

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Merumote Pumput Matta Korkokengät Häät Yön Naisten Korokekenkien Musta Varten Juhlamekko Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Pumput Korokekenkien Juhlamekko Korkokengät Merumote Musta Matta Varten Häät Yön Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Bling Pumput Kengät Ohut Multi Teräväkärkiset Korkea Nilkkalenkki Naiset Metalli Chopstick Solki Kantapäät OzgwHEqxnp

Varten Musta Matta Juhlamekko Pumput Merumote Korkokengät Korokekenkien Häät Naisten Yön Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumput Materiaali Naisten Ympäri vankkaan Suljettu Musta kengät Weipoot Pull Toe Pehmeä Korkokenkiä TzwqTdE

Suomen Lyme Borrelioosi Merumote Musta Juhlamekko Korokekenkien Yön Korkokengät Häät Varten Matta Pumput Naisten ry

Suljetun Mokka Beige Toe Jäljitelty Kiinteä kengät Weenfashion Pyöreä Pumput Korkokenkiä Naisten Solki qwcntOaB