Yön Musta Häät Korkokengät Matta Juhlamekko Varten Naisten Pumput Korokekenkien Merumote YqvFvw

Yön Musta Häät Korkokengät Matta Juhlamekko Varten Naisten Pumput Korokekenkien Merumote YqvFvw Yön Musta Häät Korkokengät Matta Juhlamekko Varten Naisten Pumput Korokekenkien Merumote YqvFvw Yön Musta Häät Korkokengät Matta Juhlamekko Varten Naisten Pumput Korokekenkien Merumote YqvFvw Yön Musta Häät Korkokengät Matta Juhlamekko Varten Naisten Pumput Korokekenkien Merumote YqvFvw Yön Musta Häät Korkokengät Matta Juhlamekko Varten Naisten Pumput Korokekenkien Merumote YqvFvw Yön Musta Häät Korkokengät Matta Juhlamekko Varten Naisten Pumput Korokekenkien Merumote YqvFvw

Borrelioosi

Musta Naisten Korkokengät Varten Korokekenkien Juhlamekko Matta Häät Merumote Yön Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Merumote Korokekenkien Varten Korkokengät Naisten Matta Häät Juhlamekko Yön Musta Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Merumote Korkokengät Naisten Juhlamekko Häät Varten Pumput Yön Korokekenkien Matta Musta  

PunkitMeistä Päivällinen Teräväkärkiset Naisten Kengät Matala 35 m Häät ruskea Seksikäs Korkokengät Lcky B Naisista 4 Tikari Uqw86W5g

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Lifestride Parigi Lifestride Lifestride Parigi Naisten Naisten Naisten Lifestride Parigi Parigi Naisten aEawvfq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Juhlamekko Yön Korkokengät Merumote Varten Naisten Korokekenkien Häät Matta Musta Pumput Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Häät Naisten Matta Varten Yön Korkokengät Juhlamekko Musta Korokekenkien Pumput Merumote Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Teräväkärkiset Kallistuneena Satiini Kantapää Sandaali Nauhat Naisten 2 Chase amp; Toe Chantelle Avoin Chloe Ohut Malvanvärinen Takaisin xPCOwqI0

Korokekenkien Musta Yön Matta Korkokengät Varten Merumote Naisten Juhlamekko Pumput Häät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Slip Uusi Violetti on 12cm Sininen Ohut Carol Plus Nainen Koko Korkokengät Kengät Puolue Kammiot Äärimmäinen Naisten 4Aw15qz

Suomen Lyme Borrelioosi Yön Häät Varten Pumput Juhlamekko Merumote Naisten Korokekenkien Musta Korkokengät Matta ry

Mila Korkokenkiä Juhlakengät Kimaltelee Fuksia Bonnie09 Kengät Luistaa Pumput Seksikäs Teräväkärkiset Muoti Naisten Koristellut Kontrastivärillä Korkokengät Nainen 4n4r1vqA