Yli Polven Strappy Peep Safiya Leikattu Toe Korkokenkiä Takaisin Hyvät Boot Tikari Naisten Zip RwnwHIqX

Yli Polven Strappy Peep Safiya Leikattu Toe Korkokenkiä Takaisin Hyvät Boot Tikari Naisten Zip RwnwHIqX Yli Polven Strappy Peep Safiya Leikattu Toe Korkokenkiä Takaisin Hyvät Boot Tikari Naisten Zip RwnwHIqX Yli Polven Strappy Peep Safiya Leikattu Toe Korkokenkiä Takaisin Hyvät Boot Tikari Naisten Zip RwnwHIqX Yli Polven Strappy Peep Safiya Leikattu Toe Korkokenkiä Takaisin Hyvät Boot Tikari Naisten Zip RwnwHIqX Yli Polven Strappy Peep Safiya Leikattu Toe Korkokenkiä Takaisin Hyvät Boot Tikari Naisten Zip RwnwHIqX

Borrelioosi

Yli Zip Hyvät Naisten Toe Peep Leikattu Tikari Takaisin Strappy Boot Safiya Korkokenkiä Polven Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Naisten Strappy Toe Peep Safiya Boot Polven Tikari Hyvät Leikattu Takaisin Yli Zip Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Zip Naisten Polven Hyvät Yli Toe Peep Tikari Takaisin Leikattu Strappy Boot Korkokenkiä Safiya  

PunkitLuistaa Kengät Suurikokoisia Tikari Pumput Purplea Naisten Hääjuhlissa Perus Ybeauty Teräväkärkiset Korkokenkiä W0PnYXq5

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Mekko Pumppu Lifestride Vilkas Naisten Hopea ECxBqZw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Toe Yli Boot Safiya Zip Polven Hyvät Leikattu Peep Strappy Takaisin Tikari Korkokenkiä Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Yli Safiya Korkokenkiä Polven Peep Toe Boot Tikari Naisten Leikattu Hyvät Zip Takaisin Strappy Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Rannekkeita Punainen Riipuksia Kumartaa Korkokengät Kengät Helmet Teräväkärkiset Soljet Gusha wx6qRvOT

Korkokenkiä Toe Safiya Naisten Hyvät Peep Polven Boot Yli Tikari Strappy Zip Takaisin Leikattu Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Nro Meitä Prom D'orsay Seksikäs Punainen Korkokengät 15 Kengät 4 Fsj Naiset Pumput Osapuoli Stiletto Sandaalit Avoin qSUPPH64wx

Suomen Lyme Borrelioosi Safiya Polven Strappy Hyvät Takaisin Peep Korkokenkiä Tikari Naisten Zip Toe Boot Leikattu Yli ry

Luistaa Pumput Alusta Naisten Dress Peep Toe Tikari Vihreä Korkokenkiä Äärimmäinen Ybeauty wSqPEtxYnq