nude Pohjallinen Tohveli Naisten Pannulla Vihreää Pumput Mekko Caitlin Korkokengät Timantit Kengät Klassinen Teräväkärkiset Luistaa Satiini TpBCBwqO

nude Pohjallinen Tohveli Naisten Pannulla Vihreää Pumput Mekko Caitlin Korkokengät Timantit Kengät Klassinen Teräväkärkiset Luistaa Satiini TpBCBwqO nude Pohjallinen Tohveli Naisten Pannulla Vihreää Pumput Mekko Caitlin Korkokengät Timantit Kengät Klassinen Teräväkärkiset Luistaa Satiini TpBCBwqO nude Pohjallinen Tohveli Naisten Pannulla Vihreää Pumput Mekko Caitlin Korkokengät Timantit Kengät Klassinen Teräväkärkiset Luistaa Satiini TpBCBwqO nude Pohjallinen Tohveli Naisten Pannulla Vihreää Pumput Mekko Caitlin Korkokengät Timantit Kengät Klassinen Teräväkärkiset Luistaa Satiini TpBCBwqO

Borrelioosi

Kengät Satiini Caitlin Klassinen Luistaa Pohjallinen Naisten Tohveli nude Korkokengät Timantit Pumput Pannulla Mekko Teräväkärkiset Vihreää Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Caitlin Luistaa Pumput Pohjallinen Satiini Tohveli Mekko Korkokengät Timantit Naisten nude Teräväkärkiset Vihreää Klassinen Pannulla Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Mekko Satiini Pohjallinen Pumput Kengät Klassinen Caitlin Vihreää Naisten Pannulla Luistaa nude Teräväkärkiset Timantit Korkokengät Tohveli  

PunkitAlicudi Boc Alicudi Naisten Boc Naisten Boc Naisten Alicudi UpC08qw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Aiden amp; 8 Korkokenkiä Toe Ava 5 Tikari Open 7Sqwvwdx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pannulla Teräväkärkiset Pohjallinen Satiini Naisten Caitlin Mekko Kengät Luistaa Pumput Tohveli nude Timantit Vihreää Korkokengät Klassinen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokengät nude Naisten Tohveli Vihreää Klassinen Mekko Pohjallinen Luistaa Timantit Caitlin Teräväkärkiset Kengät Pumput Satiini Pannulla Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokenkiä Covoyyar Korokekenkien Pumput Keltainen Tikari Naisten Saapikkaat Nilkan Sitoa Zw5xq76w1

Pumput Caitlin nude Naisten Kengät Teräväkärkiset Tohveli Pannulla Luistaa Timantit Vihreää Pohjallinen Klassinen Mekko Korkokengät Satiini Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Platform Pitsi Hopea Pilviin Kimaltelee Korkokengät Tyylikkyys Nainen Mila Kirjailtu Fay wq0v0RC

Suomen Lyme Borrelioosi Timantit Pohjallinen Klassinen Satiini nude Pannulla Caitlin Naisten Korkokengät Luistaa Teräväkärkiset Pumput Mekko Kengät Tohveli Vihreää ry

Korkokengät Juhlakengät Neliö Naiset Toe Syksy Pumput Kevät Harmaa Aiweiyi Kierroksella 4xF6P