Miyoopark Häät Korkokenkiä Tytöt Sandaalit Kiteet Naisten Morsiamen Kiila rwrYIqa Miyoopark Häät Korkokenkiä Tytöt Sandaalit Kiteet Naisten Morsiamen Kiila rwrYIqa
Blue Naisten Sb Muoti Boot Johnson wyatt Betsey 61wqrn6pSx
Tulostuksen Maailmankartalle B Pumput Naisten Korkokengät Louferi Alhainen Ycg Sinisellä IqXx6Rv
Sandaalit Häät Kiteet Korkokenkiä Naisten Morsiamen Kiila Miyoopark Tytöt
Shootie Arvaus Mekko Jalkineet Naisten Kärki Avoin Korkokengät Uw7w0F

Miyoopark Häät Korkokenkiä Tytöt Sandaalit Kiteet Naisten Morsiamen Kiila rwrYIqa

Täi on 2–3 mm pitkä, litteä ja vaaleanharmaa loinen, joka elää hiuspohjassa. Täi imee ravinnokseen verta ja munii vaaleankuultavat munansa (saivareet) hiusten tyviosaan. Tyypillisiä saivareiden sijaintipaikkoja ovat hiukset korvien yläpuolella ja niskassa. Täi elää vain 1-2 vuorokautta jouduttuaan hiuspohjan ulkopuolelle.

Naisten Häät Sandaalit Tytöt Kiteet Morsiamen Kiila Miyoopark Korkokenkiä Täitartunnan oireet

 

Miyoopark Häät Morsiamen Naisten Kiteet Kiila Sandaalit Korkokenkiä Tytöt - Täitartunta havaitaan yleensä siinä vaiheessa, kun päänahka kutisee ja hiuksia aletaan tutkia tarkemmin, kertoo farmaseutti Ilona Kaartinen Jämsän apteekista. 

Korkokenkiä Naisten Sandaalit Tytöt Morsiamen Kiteet Miyoopark Kiila Häät - Hiusten tyveen kiinnittyneet saivareet löytyvät hiusjuuresta tarkalla tutkimisella. Täin munat kiinnittyvät tiukasti hiuksiin, eivätkä lähde irti puistelemalla. Aikuiset täit löytyvät parhaiten, kun kampaa hiukset tiheällä täikammalla lavuaarin tai valkoisen paperin päällä ja katsoa putoaako hiuksista loisia harjauksen yhteydessä.

Korkokenkiä Häät Sandaalit Morsiamen Kiila Kiteet Naisten Tytöt Miyoopark  

Täitartunnan hoito

 

Shampoot ja liuoksetSandaalit Korkokengät Naisille Niitit Avoin Criss Hihna Umexi Kenkiä Cross Stiletto Hääpuku P05anq

 

Täitartunta hoidetaan täiden häätöön tarkoitetuilla shampoilla tai liuoksilla pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti. Kaartinen muistuttaa, että täihäätö on hyvä suorittaa myös niille perheenjäsenille, joilta täitä ei ole löytynyt.

- Pääsääntö on, että hoito toistetaan parin viikon kuluttua niillä henkilöillä, joilla täitartunta todettiin.  

 Lääkeainetta sisältävät täishampoot vaikuttavat täiden keskushermostoon, jonka seurauksena täit menehtyvät. Häätöön tulee käyttää riittävä määrä shampoota, jotta kaikki täit kuolevat. Tällöin vähennetään riskiä täiden vastustukyvyn kehittymiselle.

Korkokenkiä Ilta Open Fanciest Naisten 5915 Hääjuhlissa Kengät Luumu Morsiamen 12 Sandaalit Toe Pumppu xq0Xf

 Lääkeaineettomien valmisteiden teho perustuu täiden tukehtumiseen. Näille valmisteille täit eivät voi kehittää vastustuskykyä. Kaartisen mukaan yksi suosittu valmiste on ollut lääkeaineeton Peep Platform Haute Kengät Kantapää hihna Sandaalit T Naisten Toe Labiti Nilkan Naiset 6fxwq5g, joka tuhoaa täit ja täin munat vain yhdellä käsittelyllä. Tämän tuotteen kohdalla käsittelyä ei tarvitse uusia.

 Sandaalit Naisten Kiteet Kiila Morsiamen Häät Miyoopark Tytöt Korkokenkiä

Harjaaminen täikammalla


Kaartinen muistuttaa, että hoidon lisäksi on hyvä käyttää tiheää täikampaa. Tähän käy mikä tahansa täikampa, mutta kestävimpiä ovat metallipiikkiset täikammat, kuten kaksirivinen Nitcomb.

- Täit ja saivareet jäävät kampaan kiinni, josta ne voidaan irrottaa ja hävittää esim. viemäriin. Kaikki hiukset käydään huolella lävitse pieni määrä hiuksia kerrallaan ja kampa tarkistetaan jokaisen vedon jälkeen. Tarkistus tulee suorittaa hyvässä valaistuksessa, esim. auringonvalossa.

 Hiukset on hyvä käydä lävitse muutaman päivän välein hoitojen välillä sekä kerran viikossa usean viikon ajan uusintakäsittelyn jälkeen.  

Hiukset on hyvä tarkistaa säännöllisesti myös silloin, kun tuttavapiirissä, koulussa tai päiväkodissa esiintyy täitä. Kouluun ja päiväkotiin on tärkeä ilmoittaa, mikäli oma lapsi on saanut täitartunnan.
 

Vaatteet ja petivaatteetNaisten Korkokenkiä Miyoopark Häät Sandaalit Kiteet Morsiamen Tytöt Kiila


Korkokengät Tummansininen 12cm hihna Pumppuja Korkokenkiä Juhlakengät Sammitop Teräväkärkiset T Naisten Kengät xw6Pvvqzg Lakanat ja vaatteet pestään hoidon yhteydessä 60 asteessa. Mikäli hattuja ja pipoja ei voi pestä, tuhoutuu täi pitämällä päähineitä yön yli pakastimessa.

 Harjat ja kammat pidetään kuumassa vedessä (+60 C) puolen minuutin ajan tai kiehuvassa vedessä kymmenen sekuntia. Täi elää ihmiskehon ulkopuolella korkeintaan kaksi päivää.

 

Täitartunnan ennaltaehkäisy

 

Tartuntojen ehkäisemiseksi on pipoa hyvä säilyttää esim. takin hihassa, käyttää vain omaa kampaa/harjaa ja välttää niiden lainaamista toisille sekä välttää hiusten kosketuskontaktia.

 Tartunnan välttämistä voidaan tehostaa myös tartuntaa ehkäisevillä valmisteilla, kertoo farmaseutti Kaartinen. - Jämsän apteekissa myytävä Bluepatent Kengät Teräväkärkiset Classic Korkokengät Naisten Eldof Luistaa 12cm Toimisto Pumput Korkokenkiä x44vYqXz on täitartunnan ennaltaehkäisyyn kehitetty suihke ja se on helppo annostella hiuksiin tarha- tai koulupäivän alussa. Vaikutus kestää noin 7 tuntia.

Täit eivät hypi päästä toiseen, joten vierekkäin työskentelystä ei ole haittaa. Päätäi on ainoastaan ihmisten loinen, joten se ei tartu lemmikkieläimiin. 
Tytöt Naisten Kiila Kiteet Häät Sandaalit Morsiamen Korkokenkiä Miyoopark


Lähde: Tartuntatautiliitto - Päätäi www.tartuntatautiliitto.fi/paatai.html

Miyoopark Naisten Korkokenkiä Sandaalit Häät Tytöt Kiila Morsiamen Kiteet  

Korkokenkiä Nilkkalenkki Nainen Avokärkinen 40 Laatu Punainen Sandaalit Kesällä Nahka Boheemi Pumpun Uusi Tupsu 4SRwYq
Korkokengät Yellow Ontto Kenkiä Muoti Matala Naisten Puolella Huomautti Cm 12 Suuhun Kertaa Hienosti Hyun qaOp77
Kovaa Puma Naisten Puma Sneaker Mokka Naisten gwPIPq8