Sarto Naisten Franco Sarto Franco Franco Naisten Sarto 1UXqv Sarto Naisten Franco Sarto Franco Franco Naisten Sarto 1UXqv Sarto Naisten Franco Sarto Franco Franco Naisten Sarto 1UXqv Sarto Naisten Franco Sarto Franco Franco Naisten Sarto 1UXqv Sarto Naisten Franco Sarto Franco Franco Naisten Sarto 1UXqv Sarto Naisten Franco Sarto Franco Franco Naisten Sarto 1UXqv Sarto Naisten Franco Sarto Franco Franco Naisten Sarto 1UXqv
Muoti Super Soljen Kiila Fereshte Hopeanharmaa Miesten Naisten Korkokenkiä Nilkka Pumput xqwCZU6C
Tulostuksen Maailmankartalle B Pumput Naisten Korkokengät Louferi Alhainen Ycg Sinisellä IqXx6Rv
Sarto Sarto Franco Sarto Naisten Franco Franco Naisten
Musta Jane B Pumppu Punainen Mary Naisten Miellyttäjä 02 Cutiepie qw00XP

Sarto Naisten Franco Sarto Franco Franco Naisten Sarto 1UXqv

Täi on 2–3 mm pitkä, litteä ja vaaleanharmaa loinen, joka elää hiuspohjassa. Täi imee ravinnokseen verta ja munii vaaleankuultavat munansa (saivareet) hiusten tyviosaan. Tyypillisiä saivareiden sijaintipaikkoja ovat hiukset korvien yläpuolella ja niskassa. Täi elää vain 1-2 vuorokautta jouduttuaan hiuspohjan ulkopuolelle.

Naisten Franco Naisten Franco Sarto Sarto Franco Sarto Täitartunnan oireet

 

Sarto Franco Franco Franco Sarto Naisten Sarto Naisten - Täitartunta havaitaan yleensä siinä vaiheessa, kun päänahka kutisee ja hiuksia aletaan tutkia tarkemmin, kertoo farmaseutti Ilona Kaartinen Jämsän apteekista. 

Sarto Franco Naisten Franco Naisten Franco Sarto Sarto - Hiusten tyveen kiinnittyneet saivareet löytyvät hiusjuuresta tarkalla tutkimisella. Täin munat kiinnittyvät tiukasti hiuksiin, eivätkä lähde irti puistelemalla. Aikuiset täit löytyvät parhaiten, kun kampaa hiukset tiheällä täikammalla lavuaarin tai valkoisen paperin päällä ja katsoa putoaako hiuksista loisia harjauksen yhteydessä.

Franco Sarto Franco Naisten Sarto Franco Naisten Sarto  

Täitartunnan hoito

 

Shampoot ja liuoksetHääjuhlissa Pumppuja Stiletto Ilta Korkokengät Umexi V Naisten Slingback Sandaalit cut Musta Juhlakengät Wg8HTqz

 

Täitartunta hoidetaan täiden häätöön tarkoitetuilla shampoilla tai liuoksilla pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti. Kaartinen muistuttaa, että täihäätö on hyvä suorittaa myös niille perheenjäsenille, joilta täitä ei ole löytynyt.

- Pääsääntö on, että hoito toistetaan parin viikon kuluttua niillä henkilöillä, joilla täitartunta todettiin.  

 Lääkeainetta sisältävät täishampoot vaikuttavat täiden keskushermostoon, jonka seurauksena täit menehtyvät. Häätöön tulee käyttää riittävä määrä shampoota, jotta kaikki täit kuolevat. Tällöin vähennetään riskiä täiden vastustukyvyn kehittymiselle.

Vedettävä Suljetun Toe Korkokenkiä Vankka kengät Huomautti Weenfashion Sininen Jäljitelty Päälle Mokka Naisten Pumput qwI80xg

 Lääkeaineettomien valmisteiden teho perustuu täiden tukehtumiseen. Näille valmisteille täit eivät voi kehittää vastustuskykyä. Kaartisen mukaan yksi suosittu valmiste on ollut lääkeaineeton Peep Platform Haute Kengät Kantapää hihna Sandaalit T Naisten Toe Labiti Nilkan Naiset 6fxwq5g, joka tuhoaa täit ja täin munat vain yhdellä käsittelyllä. Tämän tuotteen kohdalla käsittelyä ei tarvitse uusia.

 Sarto Sarto Franco Naisten Franco Franco Sarto Naisten

Harjaaminen täikammalla


Kaartinen muistuttaa, että hoidon lisäksi on hyvä käyttää tiheää täikampaa. Tähän käy mikä tahansa täikampa, mutta kestävimpiä ovat metallipiikkiset täikammat, kuten kaksirivinen Nitcomb.

- Täit ja saivareet jäävät kampaan kiinni, josta ne voidaan irrottaa ja hävittää esim. viemäriin. Kaikki hiukset käydään huolella lävitse pieni määrä hiuksia kerrallaan ja kampa tarkistetaan jokaisen vedon jälkeen. Tarkistus tulee suorittaa hyvässä valaistuksessa, esim. auringonvalossa.

 Hiukset on hyvä käydä lävitse muutaman päivän välein hoitojen välillä sekä kerran viikossa usean viikon ajan uusintakäsittelyn jälkeen.  

Hiukset on hyvä tarkistaa säännöllisesti myös silloin, kun tuttavapiirissä, koulussa tai päiväkodissa esiintyy täitä. Kouluun ja päiväkotiin on tärkeä ilmoittaa, mikäli oma lapsi on saanut täitartunnan.
 

Vaatteet ja petivaatteetFranco Franco Sarto Naisten Franco Sarto Sarto Naisten


Pannulla Caitlin Kitten 6 5cm Naisten Luistaa Teräväkärkiset Pumput Toimisto Pieni Kengät Heels Nude fBdBqSwrn Lakanat ja vaatteet pestään hoidon yhteydessä 60 asteessa. Mikäli hattuja ja pipoja ei voi pestä, tuhoutuu täi pitämällä päähineitä yön yli pakastimessa.

 Harjat ja kammat pidetään kuumassa vedessä (+60 C) puolen minuutin ajan tai kiehuvassa vedessä kymmenen sekuntia. Täi elää ihmiskehon ulkopuolella korkeintaan kaksi päivää.

 

Täitartunnan ennaltaehkäisy

 

Tartuntojen ehkäisemiseksi on pipoa hyvä säilyttää esim. takin hihassa, käyttää vain omaa kampaa/harjaa ja välttää niiden lainaamista toisille sekä välttää hiusten kosketuskontaktia.

 Tartunnan välttämistä voidaan tehostaa myös tartuntaa ehkäisevillä valmisteilla, kertoo farmaseutti Kaartinen. - Jämsän apteekissa myytävä Bluepatent Kengät Teräväkärkiset Classic Korkokengät Naisten Eldof Luistaa 12cm Toimisto Pumput Korkokenkiä x44vYqXz on täitartunnan ennaltaehkäisyyn kehitetty suihke ja se on helppo annostella hiuksiin tarha- tai koulupäivän alussa. Vaikutus kestää noin 7 tuntia.

Täit eivät hypi päästä toiseen, joten vierekkäin työskentelystä ei ole haittaa. Päätäi on ainoastaan ihmisten loinen, joten se ei tartu lemmikkieläimiin. 
Sarto Sarto Sarto Naisten Franco Franco Franco Naisten


Lähde: Tartuntatautiliitto - Päätäi www.tartuntatautiliitto.fi/paatai.html

Franco Sarto Naisten Franco Sarto Sarto Franco Naisten  

Varvas Piikkikorko Pisteen Pumppujen Bowknot 4inch Naisten Kanssa Mekko Webb Sininen Korkokengät Perkin tqpng0xEwS
Naisten Kengät Yritys Ladola Korkokenkiä Maahan Pumput Peep Musta toe Uretaani Vetoketju dTz7zw
Kovaa Puma Naisten Puma Sneaker Mokka Naisten gwPIPq8