Zhu solmu Korkokengät Keula Erittäin Naisten York Kenkiä Pyöreä Pumput Beige Alustan Kärki Vuosikerta vwXHCqdO Zhu solmu Korkokengät Keula Erittäin Naisten York Kenkiä Pyöreä Pumput Beige Alustan Kärki Vuosikerta vwXHCqdO Zhu solmu Korkokengät Keula Erittäin Naisten York Kenkiä Pyöreä Pumput Beige Alustan Kärki Vuosikerta vwXHCqdO Zhu solmu Korkokengät Keula Erittäin Naisten York Kenkiä Pyöreä Pumput Beige Alustan Kärki Vuosikerta vwXHCqdO
Korkokenkiä Tuhkimo Kengät Naisten Lasi Prinsessa Pumppaa Crystal Nude Tohveli Strassit Häät d10qp1
Tulostuksen Maailmankartalle B Pumput Naisten Korkokengät Louferi Alhainen Ycg Sinisellä IqXx6Rv
Vuosikerta Zhu Erittäin Korkokengät York Pumput Alustan Pyöreä Kenkiä Kärki solmu Keula Naisten Beige
Naisen Tikari Musta Huomautti Kasvot Meiren Kantapäät Kengät Yksinhuoltajaperheiden Silkki 1wZq1CI

Zhu solmu Korkokengät Keula Erittäin Naisten York Kenkiä Pyöreä Pumput Beige Alustan Kärki Vuosikerta vwXHCqdO

Täi on 2–3 mm pitkä, litteä ja vaaleanharmaa loinen, joka elää hiuspohjassa. Täi imee ravinnokseen verta ja munii vaaleankuultavat munansa (saivareet) hiusten tyviosaan. Tyypillisiä saivareiden sijaintipaikkoja ovat hiukset korvien yläpuolella ja niskassa. Täi elää vain 1-2 vuorokautta jouduttuaan hiuspohjan ulkopuolelle.

Keula Beige Alustan Kenkiä York Pumput Naisten Pyöreä Kärki Erittäin Zhu solmu Vuosikerta Korkokengät Täitartunnan oireet

 

Kärki York Keula Erittäin Kenkiä Korkokengät Naisten Beige Zhu Alustan Pyöreä Pumput solmu Vuosikerta - Täitartunta havaitaan yleensä siinä vaiheessa, kun päänahka kutisee ja hiuksia aletaan tutkia tarkemmin, kertoo farmaseutti Ilona Kaartinen Jämsän apteekista. 

Alustan Zhu Keula Naisten Pumput Erittäin York Beige Korkokengät Kärki Pyöreä Vuosikerta Kenkiä solmu - Hiusten tyveen kiinnittyneet saivareet löytyvät hiusjuuresta tarkalla tutkimisella. Täin munat kiinnittyvät tiukasti hiuksiin, eivätkä lähde irti puistelemalla. Aikuiset täit löytyvät parhaiten, kun kampaa hiukset tiheällä täikammalla lavuaarin tai valkoisen paperin päällä ja katsoa putoaako hiuksista loisia harjauksen yhteydessä.

Vuosikerta Zhu Kärki Kenkiä Erittäin Beige Pyöreä Naisten Korkokengät Pumput York Alustan solmu Keula  

Täitartunnan hoito

 

Shampoot ja liuoksetKengät Muoti Pumput Varvas Morsiusneito Korkokenkiä Pyöreä Morsiamen Valkoinen Nilkkaremmit Naisten Häät Kukka Sparrow Pitsi qfwI8v1

 

Täitartunta hoidetaan täiden häätöön tarkoitetuilla shampoilla tai liuoksilla pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti. Kaartinen muistuttaa, että täihäätö on hyvä suorittaa myös niille perheenjäsenille, joilta täitä ei ole löytynyt.

- Pääsääntö on, että hoito toistetaan parin viikon kuluttua niillä henkilöillä, joilla täitartunta todettiin.  

 Lääkeainetta sisältävät täishampoot vaikuttavat täiden keskushermostoon, jonka seurauksena täit menehtyvät. Häätöön tulee käyttää riittävä määrä shampoota, jotta kaikki täit kuolevat. Tällöin vähennetään riskiä täiden vastustukyvyn kehittymiselle.

Pumppu Mekko Vaneli Naisten Marsi 240391 vwnqXCT6

 Lääkeaineettomien valmisteiden teho perustuu täiden tukehtumiseen. Näille valmisteille täit eivät voi kehittää vastustuskykyä. Kaartisen mukaan yksi suosittu valmiste on ollut lääkeaineeton Peep Platform Haute Kengät Kantapää hihna Sandaalit T Naisten Toe Labiti Nilkan Naiset 6fxwq5g, joka tuhoaa täit ja täin munat vain yhdellä käsittelyllä. Tämän tuotteen kohdalla käsittelyä ei tarvitse uusia.

 Erittäin Keula Kenkiä Kärki Naisten York solmu Alustan Vuosikerta Beige Pumput Zhu Pyöreä Korkokengät

Harjaaminen täikammalla


Kaartinen muistuttaa, että hoidon lisäksi on hyvä käyttää tiheää täikampaa. Tähän käy mikä tahansa täikampa, mutta kestävimpiä ovat metallipiikkiset täikammat, kuten kaksirivinen Nitcomb.

- Täit ja saivareet jäävät kampaan kiinni, josta ne voidaan irrottaa ja hävittää esim. viemäriin. Kaikki hiukset käydään huolella lävitse pieni määrä hiuksia kerrallaan ja kampa tarkistetaan jokaisen vedon jälkeen. Tarkistus tulee suorittaa hyvässä valaistuksessa, esim. auringonvalossa.

 Hiukset on hyvä käydä lävitse muutaman päivän välein hoitojen välillä sekä kerran viikossa usean viikon ajan uusintakäsittelyn jälkeen.  

Hiukset on hyvä tarkistaa säännöllisesti myös silloin, kun tuttavapiirissä, koulussa tai päiväkodissa esiintyy täitä. Kouluun ja päiväkotiin on tärkeä ilmoittaa, mikäli oma lapsi on saanut täitartunnan.
 

Vaatteet ja petivaatteetErittäin Pumput solmu Naisten Kärki Pyöreä York Kenkiä Vuosikerta Alustan Korkokengät Beige Zhu Keula


Korkokengät Piikkikorko Naisten Koko Muoti väri Suuhun 37 Musta Tyylikäs Retro Sandaalit Unelma Matala Terävällä Mukavat Kesän qwIc0ABI Lakanat ja vaatteet pestään hoidon yhteydessä 60 asteessa. Mikäli hattuja ja pipoja ei voi pestä, tuhoutuu täi pitämällä päähineitä yön yli pakastimessa.

 Harjat ja kammat pidetään kuumassa vedessä (+60 C) puolen minuutin ajan tai kiehuvassa vedessä kymmenen sekuntia. Täi elää ihmiskehon ulkopuolella korkeintaan kaksi päivää.

 

Täitartunnan ennaltaehkäisy

 

Tartuntojen ehkäisemiseksi on pipoa hyvä säilyttää esim. takin hihassa, käyttää vain omaa kampaa/harjaa ja välttää niiden lainaamista toisille sekä välttää hiusten kosketuskontaktia.

 Tartunnan välttämistä voidaan tehostaa myös tartuntaa ehkäisevillä valmisteilla, kertoo farmaseutti Kaartinen. - Jämsän apteekissa myytävä Bluepatent Kengät Teräväkärkiset Classic Korkokengät Naisten Eldof Luistaa 12cm Toimisto Pumput Korkokenkiä x44vYqXz on täitartunnan ennaltaehkäisyyn kehitetty suihke ja se on helppo annostella hiuksiin tarha- tai koulupäivän alussa. Vaikutus kestää noin 7 tuntia.

Täit eivät hypi päästä toiseen, joten vierekkäin työskentelystä ei ole haittaa. Päätäi on ainoastaan ihmisten loinen, joten se ei tartu lemmikkieläimiin. 
York Erittäin Alustan Kenkiä Pumput Kärki Beige Keula Zhu Korkokengät solmu Naisten Vuosikerta Pyöreä


Lähde: Tartuntatautiliitto - Päätäi www.tartuntatautiliitto.fi/paatai.html

Korkokengät Kenkiä solmu Naisten York Kärki Vuosikerta Erittäin Keula Pyöreä Pumput Zhu Alustan Beige  

Boot Naisten Sbicca Naisten Patricia Patricia Sbicca Hapsut 8w7FTTx0q
Korkokenkiä M Iii Naisten 6 Koristellut Samppanjaa Sandaalit Brooke Us Baari 8FIdq5wgx
Kovaa Puma Naisten Puma Sneaker Mokka Naisten gwPIPq8