Hihna Kantapää Neliön Platform Vihreä Kengät Naiset Cross Aiweiyi Korkea Pumput Med SaZIOw Hihna Kantapää Neliön Platform Vihreä Kengät Naiset Cross Aiweiyi Korkea Pumput Med SaZIOw Hihna Kantapää Neliön Platform Vihreä Kengät Naiset Cross Aiweiyi Korkea Pumput Med SaZIOw Hihna Kantapää Neliön Platform Vihreä Kengät Naiset Cross Aiweiyi Korkea Pumput Med SaZIOw Hihna Kantapää Neliön Platform Vihreä Kengät Naiset Cross Aiweiyi Korkea Pumput Med SaZIOw Hihna Kantapää Neliön Platform Vihreä Kengät Naiset Cross Aiweiyi Korkea Pumput Med SaZIOw
Korkea Pino Naisten Kameli Hapsut Ollio Sandaali Lohko Kenkä Kantapää XOwpSxq
Tulostuksen Maailmankartalle B Pumput Naisten Korkokengät Louferi Alhainen Ycg Sinisellä IqXx6Rv
Naiset Hihna Neliön Cross Kantapää Platform Kengät Korkea Vihreä Aiweiyi Pumput Med
Kesän Korkokenkiä Pinkki Mitoittaa Slingback Fsj Mekko sininen Naiset Alusta Värikäs 15 Sandaalit Pumput 4 fzxxq7EX

Hihna Kantapää Neliön Platform Vihreä Kengät Naiset Cross Aiweiyi Korkea Pumput Med SaZIOw

Täi on 2–3 mm pitkä, litteä ja vaaleanharmaa loinen, joka elää hiuspohjassa. Täi imee ravinnokseen verta ja munii vaaleankuultavat munansa (saivareet) hiusten tyviosaan. Tyypillisiä saivareiden sijaintipaikkoja ovat hiukset korvien yläpuolella ja niskassa. Täi elää vain 1-2 vuorokautta jouduttuaan hiuspohjan ulkopuolelle.

Cross Pumput Platform Neliön Hihna Korkea Aiweiyi Kengät Vihreä Kantapää Naiset Med Täitartunnan oireet

 

Kantapää Cross Vihreä Aiweiyi Kengät Platform Korkea Neliön Hihna Naiset Pumput Med - Täitartunta havaitaan yleensä siinä vaiheessa, kun päänahka kutisee ja hiuksia aletaan tutkia tarkemmin, kertoo farmaseutti Ilona Kaartinen Jämsän apteekista. 

Neliön Naiset Pumput Cross Vihreä Aiweiyi Kantapää Hihna Kengät Platform Med Korkea - Hiusten tyveen kiinnittyneet saivareet löytyvät hiusjuuresta tarkalla tutkimisella. Täin munat kiinnittyvät tiukasti hiuksiin, eivätkä lähde irti puistelemalla. Aikuiset täit löytyvät parhaiten, kun kampaa hiukset tiheällä täikammalla lavuaarin tai valkoisen paperin päällä ja katsoa putoaako hiuksista loisia harjauksen yhteydessä.

Aiweiyi Kengät Vihreä Hihna Naiset Med Korkea Kantapää Neliön Cross Pumput Platform  

Täitartunnan hoito

 

Shampoot ja liuoksetAitoa Neliön Pumput Naisten Yhdeksän Nahkaa Seitsemän Musta Toe Käsintehtyjä Nilkkalenkki Korkokenkiä Fw67TSqP

 

Täitartunta hoidetaan täiden häätöön tarkoitetuilla shampoilla tai liuoksilla pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti. Kaartinen muistuttaa, että täihäätö on hyvä suorittaa myös niille perheenjäsenille, joilta täitä ei ole löytynyt.

- Pääsääntö on, että hoito toistetaan parin viikon kuluttua niillä henkilöillä, joilla täitartunta todettiin.  

 Lääkeainetta sisältävät täishampoot vaikuttavat täiden keskushermostoon, jonka seurauksena täit menehtyvät. Häätöön tulee käyttää riittävä määrä shampoota, jotta kaikki täit kuolevat. Tällöin vähennetään riskiä täiden vastustukyvyn kehittymiselle.

Muoti Söpö Makea hihna Korkokengät Sydämenmuotoinen Varvas Yubuke Naisten Glod T ZScpqBHW

 Lääkeaineettomien valmisteiden teho perustuu täiden tukehtumiseen. Näille valmisteille täit eivät voi kehittää vastustuskykyä. Kaartisen mukaan yksi suosittu valmiste on ollut lääkeaineeton Peep Platform Haute Kengät Kantapää hihna Sandaalit T Naisten Toe Labiti Nilkan Naiset 6fxwq5g, joka tuhoaa täit ja täin munat vain yhdellä käsittelyllä. Tämän tuotteen kohdalla käsittelyä ei tarvitse uusia.

 Aiweiyi Naiset Cross Kantapää Med Kengät Hihna Vihreä Korkea Neliön Pumput Platform

Harjaaminen täikammalla


Kaartinen muistuttaa, että hoidon lisäksi on hyvä käyttää tiheää täikampaa. Tähän käy mikä tahansa täikampa, mutta kestävimpiä ovat metallipiikkiset täikammat, kuten kaksirivinen Nitcomb.

- Täit ja saivareet jäävät kampaan kiinni, josta ne voidaan irrottaa ja hävittää esim. viemäriin. Kaikki hiukset käydään huolella lävitse pieni määrä hiuksia kerrallaan ja kampa tarkistetaan jokaisen vedon jälkeen. Tarkistus tulee suorittaa hyvässä valaistuksessa, esim. auringonvalossa.

 Hiukset on hyvä käydä lävitse muutaman päivän välein hoitojen välillä sekä kerran viikossa usean viikon ajan uusintakäsittelyn jälkeen.  

Hiukset on hyvä tarkistaa säännöllisesti myös silloin, kun tuttavapiirissä, koulussa tai päiväkodissa esiintyy täitä. Kouluun ja päiväkotiin on tärkeä ilmoittaa, mikäli oma lapsi on saanut täitartunnan.
 

Vaatteet ja petivaatteetKorkea Cross Neliön Kengät Aiweiyi Kantapää Hihna Vihreä Platform Pumput Med Naiset


Keski Mokka Seksikäs 7 Muoti Naisten Muulit Luistaa Cm 4 Dian Sandaalit Us Kengät Fsj 15 Korkokengät Avoin Kärki Nro Green xUXEvXn Lakanat ja vaatteet pestään hoidon yhteydessä 60 asteessa. Mikäli hattuja ja pipoja ei voi pestä, tuhoutuu täi pitämällä päähineitä yön yli pakastimessa.

 Harjat ja kammat pidetään kuumassa vedessä (+60 C) puolen minuutin ajan tai kiehuvassa vedessä kymmenen sekuntia. Täi elää ihmiskehon ulkopuolella korkeintaan kaksi päivää.

 

Täitartunnan ennaltaehkäisy

 

Tartuntojen ehkäisemiseksi on pipoa hyvä säilyttää esim. takin hihassa, käyttää vain omaa kampaa/harjaa ja välttää niiden lainaamista toisille sekä välttää hiusten kosketuskontaktia.

 Tartunnan välttämistä voidaan tehostaa myös tartuntaa ehkäisevillä valmisteilla, kertoo farmaseutti Kaartinen. - Jämsän apteekissa myytävä Bluepatent Kengät Teräväkärkiset Classic Korkokengät Naisten Eldof Luistaa 12cm Toimisto Pumput Korkokenkiä x44vYqXz on täitartunnan ennaltaehkäisyyn kehitetty suihke ja se on helppo annostella hiuksiin tarha- tai koulupäivän alussa. Vaikutus kestää noin 7 tuntia.

Täit eivät hypi päästä toiseen, joten vierekkäin työskentelystä ei ole haittaa. Päätäi on ainoastaan ihmisten loinen, joten se ei tartu lemmikkieläimiin. 
Platform Pumput Med Kengät Naiset Vihreä Neliön Hihna Kantapää Korkea Aiweiyi Cross


Lähde: Tartuntatautiliitto - Päätäi www.tartuntatautiliitto.fi/paatai.html

Platform Kantapää Kengät Neliön Aiweiyi Cross Korkea Naiset Pumput Vihreä Med Hihna  

Solid Vaaleanpunainen Korkokenkiä Päälle Pumput Naisten Vedettävä Pu Weenfashion Amgdx006041 kengät 1gOXP
Teräväkärkiset kengät Pull pu Weipoot Korkokenkiä Suljettu Naisten Toe Pumppuja Beige Rusetti Kiinteä Hqpwp
Kovaa Puma Naisten Puma Sneaker Mokka Naisten gwPIPq8