Avokärkinen Korkokengät Wendy Seksikäs Naiset Sandaaleja Tikari Wu Rento Kultaa Pumput Kesällä XxIIB1wg Avokärkinen Korkokengät Wendy Seksikäs Naiset Sandaaleja Tikari Wu Rento Kultaa Pumput Kesällä XxIIB1wg Avokärkinen Korkokengät Wendy Seksikäs Naiset Sandaaleja Tikari Wu Rento Kultaa Pumput Kesällä XxIIB1wg Avokärkinen Korkokengät Wendy Seksikäs Naiset Sandaaleja Tikari Wu Rento Kultaa Pumput Kesällä XxIIB1wg Avokärkinen Korkokengät Wendy Seksikäs Naiset Sandaaleja Tikari Wu Rento Kultaa Pumput Kesällä XxIIB1wg Avokärkinen Korkokengät Wendy Seksikäs Naiset Sandaaleja Tikari Wu Rento Kultaa Pumput Kesällä XxIIB1wg
5 Kultatappinysty Teräväkärkiset Kantapää Kengät Pannulla Rainbow Mekko Nastoilla Pumput 15 Narusandaalit Slingback Nastoitettu Pentu Naisten Meille Caitlin 7AqwgTw
Tulostuksen Maailmankartalle B Pumput Naisten Korkokengät Louferi Alhainen Ycg Sinisellä IqXx6Rv
Korkokengät Seksikäs Kesällä Wendy Sandaaleja Pumput Avokärkinen Tikari Naiset Rento Wu Kultaa
Pumput Nansay Iso Kenkiä Hyvät D'orsay Koko Ja Naisten Liukuvärin Kengät Korkokengät Kaksiosaiset Violetti Teräväkärkiset nqwqTxA

Avokärkinen Korkokengät Wendy Seksikäs Naiset Sandaaleja Tikari Wu Rento Kultaa Pumput Kesällä XxIIB1wg

Täi on 2–3 mm pitkä, litteä ja vaaleanharmaa loinen, joka elää hiuspohjassa. Täi imee ravinnokseen verta ja munii vaaleankuultavat munansa (saivareet) hiusten tyviosaan. Tyypillisiä saivareiden sijaintipaikkoja ovat hiukset korvien yläpuolella ja niskassa. Täi elää vain 1-2 vuorokautta jouduttuaan hiuspohjan ulkopuolelle.

Seksikäs Sandaaleja Wu Wendy Avokärkinen Kesällä Pumput Korkokengät Rento Naiset Kultaa Tikari Täitartunnan oireet

 

Avokärkinen Pumput Sandaaleja Wu Korkokengät Naiset Seksikäs Kesällä Tikari Kultaa Rento Wendy - Täitartunta havaitaan yleensä siinä vaiheessa, kun päänahka kutisee ja hiuksia aletaan tutkia tarkemmin, kertoo farmaseutti Ilona Kaartinen Jämsän apteekista. 

Pumput Wendy Tikari Seksikäs Wu Korkokengät Avokärkinen Kesällä Rento Kultaa Sandaaleja Naiset - Hiusten tyveen kiinnittyneet saivareet löytyvät hiusjuuresta tarkalla tutkimisella. Täin munat kiinnittyvät tiukasti hiuksiin, eivätkä lähde irti puistelemalla. Aikuiset täit löytyvät parhaiten, kun kampaa hiukset tiheällä täikammalla lavuaarin tai valkoisen paperin päällä ja katsoa putoaako hiuksista loisia harjauksen yhteydessä.

Rento Wu Kultaa Tikari Wendy Kesällä Sandaaleja Korkokengät Seksikäs Avokärkinen Pumput Naiset  

Täitartunnan hoito

 

Shampoot ja liuoksetSiisti Easy Street Naisten Tina Pukeutuminen Pumppu BSRCqSw

 

Täitartunta hoidetaan täiden häätöön tarkoitetuilla shampoilla tai liuoksilla pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti. Kaartinen muistuttaa, että täihäätö on hyvä suorittaa myös niille perheenjäsenille, joilta täitä ei ole löytynyt.

- Pääsääntö on, että hoito toistetaan parin viikon kuluttua niillä henkilöillä, joilla täitartunta todettiin.  

 Lääkeainetta sisältävät täishampoot vaikuttavat täiden keskushermostoon, jonka seurauksena täit menehtyvät. Häätöön tulee käyttää riittävä määrä shampoota, jotta kaikki täit kuolevat. Tällöin vähennetään riskiä täiden vastustukyvyn kehittymiselle.

Klassinen Naiset Kengät Luistaa Peep Lady Juhlapuvut Beige Sandaalit Toimisto Pumput D'orsay Nahka Nj Toe Korkokengät q5dFWq

 Lääkeaineettomien valmisteiden teho perustuu täiden tukehtumiseen. Näille valmisteille täit eivät voi kehittää vastustuskykyä. Kaartisen mukaan yksi suosittu valmiste on ollut lääkeaineeton Peep Platform Haute Kengät Kantapää hihna Sandaalit T Naisten Toe Labiti Nilkan Naiset 6fxwq5g, joka tuhoaa täit ja täin munat vain yhdellä käsittelyllä. Tämän tuotteen kohdalla käsittelyä ei tarvitse uusia.

 Rento Tikari Seksikäs Wendy Avokärkinen Korkokengät Kultaa Wu Kesällä Pumput Naiset Sandaaleja

Harjaaminen täikammalla


Kaartinen muistuttaa, että hoidon lisäksi on hyvä käyttää tiheää täikampaa. Tähän käy mikä tahansa täikampa, mutta kestävimpiä ovat metallipiikkiset täikammat, kuten kaksirivinen Nitcomb.

- Täit ja saivareet jäävät kampaan kiinni, josta ne voidaan irrottaa ja hävittää esim. viemäriin. Kaikki hiukset käydään huolella lävitse pieni määrä hiuksia kerrallaan ja kampa tarkistetaan jokaisen vedon jälkeen. Tarkistus tulee suorittaa hyvässä valaistuksessa, esim. auringonvalossa.

 Hiukset on hyvä käydä lävitse muutaman päivän välein hoitojen välillä sekä kerran viikossa usean viikon ajan uusintakäsittelyn jälkeen.  

Hiukset on hyvä tarkistaa säännöllisesti myös silloin, kun tuttavapiirissä, koulussa tai päiväkodissa esiintyy täitä. Kouluun ja päiväkotiin on tärkeä ilmoittaa, mikäli oma lapsi on saanut täitartunnan.
 

Vaatteet ja petivaatteetRento Kesällä Tikari Naiset Kultaa Wendy Seksikäs Sandaaleja Avokärkinen Wu Pumput Korkokengät


Pumpun Naisten Lucy Huomautti Rintareppu Toe Takaisin Pu Ruskeanharmaa Piikkikorot Riverberry YdpfqwY Lakanat ja vaatteet pestään hoidon yhteydessä 60 asteessa. Mikäli hattuja ja pipoja ei voi pestä, tuhoutuu täi pitämällä päähineitä yön yli pakastimessa.

 Harjat ja kammat pidetään kuumassa vedessä (+60 C) puolen minuutin ajan tai kiehuvassa vedessä kymmenen sekuntia. Täi elää ihmiskehon ulkopuolella korkeintaan kaksi päivää.

 

Täitartunnan ennaltaehkäisy

 

Tartuntojen ehkäisemiseksi on pipoa hyvä säilyttää esim. takin hihassa, käyttää vain omaa kampaa/harjaa ja välttää niiden lainaamista toisille sekä välttää hiusten kosketuskontaktia.

 Tartunnan välttämistä voidaan tehostaa myös tartuntaa ehkäisevillä valmisteilla, kertoo farmaseutti Kaartinen. - Jämsän apteekissa myytävä Bluepatent Kengät Teräväkärkiset Classic Korkokengät Naisten Eldof Luistaa 12cm Toimisto Pumput Korkokenkiä x44vYqXz on täitartunnan ennaltaehkäisyyn kehitetty suihke ja se on helppo annostella hiuksiin tarha- tai koulupäivän alussa. Vaikutus kestää noin 7 tuntia.

Täit eivät hypi päästä toiseen, joten vierekkäin työskentelystä ei ole haittaa. Päätäi on ainoastaan ihmisten loinen, joten se ei tartu lemmikkieläimiin. 
Avokärkinen Sandaaleja Pumput Korkokengät Rento Kesällä Naiset Seksikäs Kultaa Tikari Wu Wendy


Lähde: Tartuntatautiliitto - Päätäi www.tartuntatautiliitto.fi/paatai.html

Naiset Kesällä Korkokengät Seksikäs Wendy Avokärkinen Pumput Tikari Wu Kultaa Rento Sandaaleja  

Naisten Pumput Vedettävä Solid Huomautti kengät Suljetun Himmeä Korkokenkiä Weipoot Punainen Päälle Toe 7wzRdqW1
Niitti Naisten Pumput Suljettu Alustan Kiinteät Korkokengät Allhqfashion Lehmän Toe Valkoiset Ja Pyöreä Nahka z8wqzdE
Kovaa Puma Naisten Puma Sneaker Mokka Naisten gwPIPq8