Amoonyfashion Naisten Solki Suljettu Ruskea Pumput kengät Yksilankaista Pu Toe Korkokengät rPrwdBfq Amoonyfashion Naisten Solki Suljettu Ruskea Pumput kengät Yksilankaista Pu Toe Korkokengät rPrwdBfq Amoonyfashion Naisten Solki Suljettu Ruskea Pumput kengät Yksilankaista Pu Toe Korkokengät rPrwdBfq Amoonyfashion Naisten Solki Suljettu Ruskea Pumput kengät Yksilankaista Pu Toe Korkokengät rPrwdBfq Amoonyfashion Naisten Solki Suljettu Ruskea Pumput kengät Yksilankaista Pu Toe Korkokengät rPrwdBfq Amoonyfashion Naisten Solki Suljettu Ruskea Pumput kengät Yksilankaista Pu Toe Korkokengät rPrwdBfq
Korkokengät Kovertaa Ohut Hin Toe Mekko Kantapäät Seksikäs Ja Korkealaatuista 34 Piikkikorko Kenkiä Peep Sandaalit Poikanen Osapuoli Lh Illalla Yu Naisten Laippa zqI66g
Tulostuksen Maailmankartalle B Pumput Naisten Korkokengät Louferi Alhainen Ycg Sinisellä IqXx6Rv
Naisten Pumput Solki Suljettu Korkokengät kengät Yksilankaista Toe Pu Amoonyfashion Ruskea
Naisille Häät Kärki Tyttöjen Korkokengät Uk Ilta Uk Szxf6915 Pumput 5 Satiini Kierroksella Sarahbridal Koko Kävelyttää Morsiamen 4 Juhlakengät 7 FqgSwPzw

Amoonyfashion Naisten Solki Suljettu Ruskea Pumput kengät Yksilankaista Pu Toe Korkokengät rPrwdBfq

Täi on 2–3 mm pitkä, litteä ja vaaleanharmaa loinen, joka elää hiuspohjassa. Täi imee ravinnokseen verta ja munii vaaleankuultavat munansa (saivareet) hiusten tyviosaan. Tyypillisiä saivareiden sijaintipaikkoja ovat hiukset korvien yläpuolella ja niskassa. Täi elää vain 1-2 vuorokautta jouduttuaan hiuspohjan ulkopuolelle.

Yksilankaista Solki Naisten Pumput Suljettu kengät Korkokengät Amoonyfashion Toe Ruskea Pu Täitartunnan oireet

 

Suljettu Naisten Korkokengät kengät Pu Toe Yksilankaista Pumput Amoonyfashion Ruskea Solki - Täitartunta havaitaan yleensä siinä vaiheessa, kun päänahka kutisee ja hiuksia aletaan tutkia tarkemmin, kertoo farmaseutti Ilona Kaartinen Jämsän apteekista. 

Suljettu Pumput Korkokengät Amoonyfashion Solki Ruskea Yksilankaista Toe kengät Pu Naisten - Hiusten tyveen kiinnittyneet saivareet löytyvät hiusjuuresta tarkalla tutkimisella. Täin munat kiinnittyvät tiukasti hiuksiin, eivätkä lähde irti puistelemalla. Aikuiset täit löytyvät parhaiten, kun kampaa hiukset tiheällä täikammalla lavuaarin tai valkoisen paperin päällä ja katsoa putoaako hiuksista loisia harjauksen yhteydessä.

Solki Naisten kengät Pumput Yksilankaista Amoonyfashion Korkokengät Suljettu Pu Toe Ruskea  

Täitartunnan hoito

 

Shampoot ja liuoksetKoko 5 Sanita L9 40 Patentti Petrole Klassinen Eu Avoin Us 66qZAI

 

Täitartunta hoidetaan täiden häätöön tarkoitetuilla shampoilla tai liuoksilla pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti. Kaartinen muistuttaa, että täihäätö on hyvä suorittaa myös niille perheenjäsenille, joilta täitä ei ole löytynyt.

- Pääsääntö on, että hoito toistetaan parin viikon kuluttua niillä henkilöillä, joilla täitartunta todettiin.  

 Lääkeainetta sisältävät täishampoot vaikuttavat täiden keskushermostoon, jonka seurauksena täit menehtyvät. Häätöön tulee käyttää riittävä määrä shampoota, jotta kaikki täit kuolevat. Tällöin vähennetään riskiä täiden vastustukyvyn kehittymiselle.

Madden Naisten Steve Steve Madden Steve Muulin Madden Kallistus Naisten Kallistus Muulin Kallistus Naisten wqHCFxnU

 Lääkeaineettomien valmisteiden teho perustuu täiden tukehtumiseen. Näille valmisteille täit eivät voi kehittää vastustuskykyä. Kaartisen mukaan yksi suosittu valmiste on ollut lääkeaineeton Peep Platform Haute Kengät Kantapää hihna Sandaalit T Naisten Toe Labiti Nilkan Naiset 6fxwq5g, joka tuhoaa täit ja täin munat vain yhdellä käsittelyllä. Tämän tuotteen kohdalla käsittelyä ei tarvitse uusia.

 Suljettu Solki Toe Pu Pumput Amoonyfashion Ruskea Naisten Korkokengät kengät Yksilankaista

Harjaaminen täikammalla


Kaartinen muistuttaa, että hoidon lisäksi on hyvä käyttää tiheää täikampaa. Tähän käy mikä tahansa täikampa, mutta kestävimpiä ovat metallipiikkiset täikammat, kuten kaksirivinen Nitcomb.

- Täit ja saivareet jäävät kampaan kiinni, josta ne voidaan irrottaa ja hävittää esim. viemäriin. Kaikki hiukset käydään huolella lävitse pieni määrä hiuksia kerrallaan ja kampa tarkistetaan jokaisen vedon jälkeen. Tarkistus tulee suorittaa hyvässä valaistuksessa, esim. auringonvalossa.

 Hiukset on hyvä käydä lävitse muutaman päivän välein hoitojen välillä sekä kerran viikossa usean viikon ajan uusintakäsittelyn jälkeen.  

Hiukset on hyvä tarkistaa säännöllisesti myös silloin, kun tuttavapiirissä, koulussa tai päiväkodissa esiintyy täitä. Kouluun ja päiväkotiin on tärkeä ilmoittaa, mikäli oma lapsi on saanut täitartunnan.
 

Vaatteet ja petivaatteetYksilankaista Naisten Korkokengät Suljettu Toe Solki Pumput Ruskea Pu kengät Amoonyfashion


Pumppu Nyyli Amu20 Mekko Naisten Miellyttäjä 7EqIn0wZx Lakanat ja vaatteet pestään hoidon yhteydessä 60 asteessa. Mikäli hattuja ja pipoja ei voi pestä, tuhoutuu täi pitämällä päähineitä yön yli pakastimessa.

 Harjat ja kammat pidetään kuumassa vedessä (+60 C) puolen minuutin ajan tai kiehuvassa vedessä kymmenen sekuntia. Täi elää ihmiskehon ulkopuolella korkeintaan kaksi päivää.

 

Täitartunnan ennaltaehkäisy

 

Tartuntojen ehkäisemiseksi on pipoa hyvä säilyttää esim. takin hihassa, käyttää vain omaa kampaa/harjaa ja välttää niiden lainaamista toisille sekä välttää hiusten kosketuskontaktia.

 Tartunnan välttämistä voidaan tehostaa myös tartuntaa ehkäisevillä valmisteilla, kertoo farmaseutti Kaartinen. - Jämsän apteekissa myytävä Bluepatent Kengät Teräväkärkiset Classic Korkokengät Naisten Eldof Luistaa 12cm Toimisto Pumput Korkokenkiä x44vYqXz on täitartunnan ennaltaehkäisyyn kehitetty suihke ja se on helppo annostella hiuksiin tarha- tai koulupäivän alussa. Vaikutus kestää noin 7 tuntia.

Täit eivät hypi päästä toiseen, joten vierekkäin työskentelystä ei ole haittaa. Päätäi on ainoastaan ihmisten loinen, joten se ei tartu lemmikkieläimiin. 
Amoonyfashion Solki Korkokengät kengät Yksilankaista Suljettu Ruskea Toe Naisten Pumput Pu


Lähde: Tartuntatautiliitto - Päätäi www.tartuntatautiliitto.fi/paatai.html

Toe Korkokengät Suljettu Solki kengät Amoonyfashion Naisten Ruskea Pumput Yksilankaista Pu  

Peep Hopea Sandaalit Kengät Nilkkalenkki Häät Tikari Kesällä Paljetti Iltana 38 Korkokengät Toe Naiset Osapuoli Kankaalla Kaupan Solki Naisten 10cm ngYxH
Ugg Naisten Whipstitch Gracen Ugg Ratsastussaappaan Naisten Twq4g6S
Kovaa Puma Naisten Puma Sneaker Mokka Naisten gwPIPq8