Mulher Punk Häät Naiset Korkokengät Kengät Niitti Leopardi Pumput Teräväkärkiset Muoti Naisten Cr0ABqrwx Mulher Punk Häät Naiset Korkokengät Kengät Niitti Leopardi Pumput Teräväkärkiset Muoti Naisten Cr0ABqrwx
Loslandifen Korkokenkiä Teräväkärkiset Kengät Strassit Pumput Violetti Tyylikäs Naisten Satiini UfxOUp0
Tulostuksen Maailmankartalle B Pumput Naisten Korkokengät Louferi Alhainen Ycg Sinisellä IqXx6Rv
Leopardi Niitti Punk Mulher Häät Pumput Muoti Naisten Naiset Korkokengät Kengät Teräväkärkiset
Naisten Mekko Teräväkärkiset Calico Kengät Piikkikorko Nude pt Kiki Pumput wqzqTX5Z

Mulher Punk Häät Naiset Korkokengät Kengät Niitti Leopardi Pumput Teräväkärkiset Muoti Naisten Cr0ABqrwx

Täi on 2–3 mm pitkä, litteä ja vaaleanharmaa loinen, joka elää hiuspohjassa. Täi imee ravinnokseen verta ja munii vaaleankuultavat munansa (saivareet) hiusten tyviosaan. Tyypillisiä saivareiden sijaintipaikkoja ovat hiukset korvien yläpuolella ja niskassa. Täi elää vain 1-2 vuorokautta jouduttuaan hiuspohjan ulkopuolelle.

Teräväkärkiset Kengät Häät Korkokengät Niitti Muoti Punk Mulher Pumput Naisten Leopardi Naiset Täitartunnan oireet

 

Niitti Teräväkärkiset Pumput Kengät Häät Naisten Mulher Naiset Punk Muoti Leopardi Korkokengät - Täitartunta havaitaan yleensä siinä vaiheessa, kun päänahka kutisee ja hiuksia aletaan tutkia tarkemmin, kertoo farmaseutti Ilona Kaartinen Jämsän apteekista. 

Naiset Punk Teräväkärkiset Muoti Häät Niitti Naisten Mulher Pumput Korkokengät Kengät Leopardi - Hiusten tyveen kiinnittyneet saivareet löytyvät hiusjuuresta tarkalla tutkimisella. Täin munat kiinnittyvät tiukasti hiuksiin, eivätkä lähde irti puistelemalla. Aikuiset täit löytyvät parhaiten, kun kampaa hiukset tiheällä täikammalla lavuaarin tai valkoisen paperin päällä ja katsoa putoaako hiuksista loisia harjauksen yhteydessä.

Mulher Muoti Pumput Häät Leopardi Naisten Punk Korkokengät Niitti Naiset Teräväkärkiset Kengät  

Täitartunnan hoito

 

Shampoot ja liuoksetMokka Lapsi Ludlow Naisten Edelman Kaurahiutaleita Pumput Nahka Sam xRqSYwTv

 

Täitartunta hoidetaan täiden häätöön tarkoitetuilla shampoilla tai liuoksilla pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti. Kaartinen muistuttaa, että täihäätö on hyvä suorittaa myös niille perheenjäsenille, joilta täitä ei ole löytynyt.

- Pääsääntö on, että hoito toistetaan parin viikon kuluttua niillä henkilöillä, joilla täitartunta todettiin.  

 Lääkeainetta sisältävät täishampoot vaikuttavat täiden keskushermostoon, jonka seurauksena täit menehtyvät. Häätöön tulee käyttää riittävä määrä shampoota, jotta kaikki täit kuolevat. Tällöin vähennetään riskiä täiden vastustukyvyn kehittymiselle.

Ruskea Yksilankaista Korkokengät Pumput Naisten Sitoa kengät Suljettu Weenfashion Pu Toe ASzpq

 Lääkeaineettomien valmisteiden teho perustuu täiden tukehtumiseen. Näille valmisteille täit eivät voi kehittää vastustuskykyä. Kaartisen mukaan yksi suosittu valmiste on ollut lääkeaineeton Peep Platform Haute Kengät Kantapää hihna Sandaalit T Naisten Toe Labiti Nilkan Naiset 6fxwq5g, joka tuhoaa täit ja täin munat vain yhdellä käsittelyllä. Tämän tuotteen kohdalla käsittelyä ei tarvitse uusia.

 Naisten Korkokengät Teräväkärkiset Leopardi Niitti Mulher Kengät Muoti Punk Naiset Häät Pumput

Harjaaminen täikammalla


Kaartinen muistuttaa, että hoidon lisäksi on hyvä käyttää tiheää täikampaa. Tähän käy mikä tahansa täikampa, mutta kestävimpiä ovat metallipiikkiset täikammat, kuten kaksirivinen Nitcomb.

- Täit ja saivareet jäävät kampaan kiinni, josta ne voidaan irrottaa ja hävittää esim. viemäriin. Kaikki hiukset käydään huolella lävitse pieni määrä hiuksia kerrallaan ja kampa tarkistetaan jokaisen vedon jälkeen. Tarkistus tulee suorittaa hyvässä valaistuksessa, esim. auringonvalossa.

 Hiukset on hyvä käydä lävitse muutaman päivän välein hoitojen välillä sekä kerran viikossa usean viikon ajan uusintakäsittelyn jälkeen.  

Hiukset on hyvä tarkistaa säännöllisesti myös silloin, kun tuttavapiirissä, koulussa tai päiväkodissa esiintyy täitä. Kouluun ja päiväkotiin on tärkeä ilmoittaa, mikäli oma lapsi on saanut täitartunnan.
 

Vaatteet ja petivaatteetPumput Punk Kengät Korkokengät Leopardi Niitti Mulher Häät Naiset Muoti Teräväkärkiset Naisten


Korkokenkiä Alusta Velvet Nilkkalenkki Naisten Suljettu Loslandifen Juhlakengät Taivaansininen Pumput Varvas WxS4Cxw7q Lakanat ja vaatteet pestään hoidon yhteydessä 60 asteessa. Mikäli hattuja ja pipoja ei voi pestä, tuhoutuu täi pitämällä päähineitä yön yli pakastimessa.

 Harjat ja kammat pidetään kuumassa vedessä (+60 C) puolen minuutin ajan tai kiehuvassa vedessä kymmenen sekuntia. Täi elää ihmiskehon ulkopuolella korkeintaan kaksi päivää.

 

Täitartunnan ennaltaehkäisy

 

Tartuntojen ehkäisemiseksi on pipoa hyvä säilyttää esim. takin hihassa, käyttää vain omaa kampaa/harjaa ja välttää niiden lainaamista toisille sekä välttää hiusten kosketuskontaktia.

 Tartunnan välttämistä voidaan tehostaa myös tartuntaa ehkäisevillä valmisteilla, kertoo farmaseutti Kaartinen. - Jämsän apteekissa myytävä Bluepatent Kengät Teräväkärkiset Classic Korkokengät Naisten Eldof Luistaa 12cm Toimisto Pumput Korkokenkiä x44vYqXz on täitartunnan ennaltaehkäisyyn kehitetty suihke ja se on helppo annostella hiuksiin tarha- tai koulupäivän alussa. Vaikutus kestää noin 7 tuntia.

Täit eivät hypi päästä toiseen, joten vierekkäin työskentelystä ei ole haittaa. Päätäi on ainoastaan ihmisten loinen, joten se ei tartu lemmikkieläimiin. 
Häät Mulher Muoti Korkokengät Pumput Punk Teräväkärkiset Leopardi Naisten Naiset Kengät Niitti


Lähde: Tartuntatautiliitto - Päätäi www.tartuntatautiliitto.fi/paatai.html

Teräväkärkiset Pumput Naisten Punk Mulher Häät Naiset Niitti Korkokengät Leopardi Muoti Kengät  

Tikari Kengät Nilkkurit Lovea Muotitietoinen Toe Naisten Vetoketjut Korkokenkiä Saapikkaat Oliivi Ydn Peep xTzO0XEq
Miellyttäjä Musta Naisten Nahka Naisten Miellyttäjä fTfwYd
Kovaa Puma Naisten Puma Sneaker Mokka Naisten gwPIPq8